Лазар Нешић Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Ma da, tako je! U suštini, ja sam sličnih stavova ko vas dvojica @@Deja Vu, @@Grizzly Adams, , samo sam hteo da preupredim Velizira i ekipu sa pitanjima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Била је нека тема о томе, ал` из принципа не радим џабе па мораш да је тражиш сам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Ma da, tako je! U suštini, ja sam sličnih stavova ko vas dvojica @@Deja Vu, @@Grizzly Adams, , samo sam hteo da preupredim Velizira i ekipu sa pitanjima Па ја се не слажем са Деџа Вујом. Мислим да је убиство увек грех и да је потребно покајање. Без обзира на околности. Драшко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Besmislica i u prvom i u drugom slucaju. Ne znam ja te kanone niti su me ikad zanimali, kao ni citav taj propisni deo sta se sme ne sme, ne samo sto nije zanimljivo nego mi je nekako gadno a i staromodno iz doba dok je Crkva uredjivala ljudske odnose kada su germanski i slovenski varvari harali Rimskim carstvom i kad je bila na visokoj (politickoj) nozi. Naravno, Deži. Ja se čak i slažem sa tim. Ali, takva je Crkva i takvi su kanoni i takvo je crkveno predanje od pamtiveka sve do danas: laž je greh, ubice su ubice i pederi idu u pakao. To je meka i medina Crkve u koju ideš. Drugo je što si ti pink pravoslavac i imaš svoje individualna uverenja koja te zanimaju i koja ti nisu gadna i staromodna. Stvar je što to Crkvu ne zanima i nikada neće zanimati. P.S. Seti se onih tema sa gejevima! Koliko god se pozivao na ontologiju i slično, Crkva vazda kaže: pederi idu u pakao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Kakva je ovo glupa tema? Svi se slazu... Zakljucavaj! Џуманџи, Плутон and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Па ја се не слажем са Деџа Вујом. Мислим да је убиство увек грех и да је потребно покајање. Без обзира на околности. Ммм, занимљиво... Како да се кајеш ако убиством спасиш живот неком измалтретираном детету, нпр.? Жао ти буде што си се, зарад другог, удаљио од Бога? Ммм... Ммм... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Seti se onih tema sa gejevima! Koliko god se pozivao na ontologiju i slično, Crkva vazda kaže: pederi idu u pakao. Смем ли да те питам Џејмсе, да ли ти верујеш да иду? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Stvar je što to Crkvu ne zanima i nikada neće zanimati. Pod tim Crkva mislis na svestenicku elitu koja odredjuje sta jeste sta nije od Jerusalima do Moskve i preko okeana. Tu se donekle mogu sloziti sa tobom, jer ta elita nikako da se izbavi iz tradicionalistickih stegi, nego sve posmatraju kroz srednji vek. Sto donekle utice i na politicko-ekonomska zbivanja. Recimo manjak demokratije u Rusiji i pravoslavnim zemljama neki vide bas kroz uticaj crkava, ruski patrijarh aminuje svaki cin Putina, a sta da je obrnuto? Pa Putko bi i pored izbornih kradja i namestenja izgubio mnogo, ali to se ne desava, sto kaze Samjuel Hantington: u islamu Bog je cezar, u konfucijanizmu cezar je Bog, a u pravoslavlju Bog je cezarov mladji burazer (iako se Hantington u mnogo cemu nalupao). Sa tim recimo katolici i protestanti nemaju problema. Ali ne samo to, nego velika vecina vernika se i dalje drzi toga, evo ova tema je klasican primer. Za politicare se misli da su nekakva vlast od Boga i trebaju da budu hriscani da bi vladali po bozjim zakonima. Kakva vlast, kakvi zakoni? Kao sto rece Grizli, politika i ekonomija su nauke i treba ih tehnicki posmatrati, a ne religijski. Dakle tu se sa tobom donekle slazem, ali Crkva nisu samo pope i velika masa vernika konzervativnih ideja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Ммм, занимљиво... Како да се кајеш ако убиством спасиш живот неком измалтретираном детету, нпр.? Жао ти буде што си се, зарад другог, удаљио од Бога? Ммм... Ммм... Некад људи не бирају између добра и зла, већ између већег и мањег зла. Рапсоди and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Kakva je ovo glupa tema? Svi se slazu... Zakljucavaj! Sad ce polako da stize ekipa koja se ne slaze, samo da jos malo zagrejemo teren. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Некад људи не бирају између добра и зла, већ између већег и мањег зла. То знамо, но ја питах конкретно. Но, није за ову тему, сори, вазда сам падобранац "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 То знамо, но ја питах конкретно. Но, није за ову тему, сори, вазда сам падобранац Ма нема везе, теме су слободног стила... Да пробам поново - истовремено се кајеш што си другој особи одузео живот, а срећан си што си дететов спасио. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Inace jedan dodatak. Kada spominjem srednji vek, da bude jasno da je u pocetku Crkva za vreme ovih haranja varvara po Evropi, bila jedini nacin da se isti civilizuju i unormale, dakle jedina institucija koja je mogla da kontrolise ljudske odnose i to cak na univerzalan nacin da je jos tad Karlo Veliki razmisljao o ujedinjenoj Evropi (znaci da je Crkva donekle uticala na danasnje postojanje EU i zajednickih vrednosti). Dakle nisam tu pravio razliku bas crno-belo, bilo je i dobrih strana Crkve u srednjem veku, barem u pocetku, kasnije se to kvarilo sa vremenom. Рапсоди and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Смем ли да те питам Џејмсе, да ли ти верујеш да иду? Što vo vremja ono reče blaženi Molder: I want to believe! ali Crkva nisu samo pope i velika masa vernika konzervativnih ideja. Naravno, slažem se. Onda smo (npr. ti i ja) u velikoj manjini stari, tolikoj da je pitanje gde smo mi to uopšte, u kakvoj Crkvi to jest. Nadam se (iako praksa ponekad pokaže da su mi nade uzalud) da je Crkva očuvala bar malo elastičnosti i za drugačija mišljenja. Grizzly Adams and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 I want to believe! да иду? или да могу и да не оду?извини што те сад цедим ко комарца Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука