Дејан Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Дејана шта је по струци Večni student Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Е, то за облачење морам коначно и ја да прокоментаришем, јер већ почињу да ме иритирају крајности. У нашој култури, ,,препоне" и тако то су телесни атрибути који изазивају еротску и сексуалну привлачност код супротног пола. Зато се и покривамо. И ако то знамо, у чему је поента претерано истицати те атрибуте? Дакле, ми не живимо на марсу, већ овде где телесни изглед привлачи. Према томе - да, у оквиру сваке културе, постоји пристојно и непристојно облачење, и није све у оку посматрача. Мени лично не смета, шта више волим да видим лепо тело. Нагледао сам се сиса и дупета сваки дан, већ сам помало и огуглао. Погледајте ствар из друге перспективе: да ли мушкарац сме да маше оном ствари, а кад се око њега сви згрозе он да каже, па то је ваш проблем? Нема логике никакве, и наравно да не сме, и да није нормалан који тако уради. Дакле, постоји пристојно и непристојно облачење, у оквиру сваке културе, која се уз то и константно мења. Znas sta je problem definisati tu kulturu, posto u okviru nje postoji jos milion subkultura ciji pripadnici ne zele da se stope sa ovom dominantnom:-) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Uf brate koja strucna terminologija ,ipak ti ucis tamo bice to dobro sve! Hehe. E dobro si ovo rekla. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Ja moram da idem na obuku kad neko krene sa dvosmislenim ili prostim ili vulgarnim komentarima. Ne mislim ovde na prethodni komentar, niti na brata licno, nego se nadovezujem samo. Nekad umem da odgovorim, a nekad se prosto toliko zabezeknem da ne znam sta bih rekla. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Mene jedino malo sablaznjavaju pojedine razgolicene popadije, na ostalo sam navikla. Ali, stvarno, kad covek bolje pogleda, nasim ljudima se tesko moze ugoditi po pitanju oblacenja. Uvek se dobije neka etiketa, kako god okrenes. Tako da treba biti svoj, a okolina ce uvek nesto komentarisati. Pa zato sto su svi optereceni, i mene nervira sto je kod nas ucestalo to da dobar dio muskaraca komentarise non-stop do detalja zenski izgled a ne vide svoj. A vecina tih muskaraca izgleda kao vreca da ne kazem cega:-)))) Sanja Т., Лапис Лазули, Anika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 ne navodim primjer jer smatram da skroz gresis, povukao si paralele sa politickim sistemima, a ja pricam o ljudima, nisam ni u jednoj rijeci govorio da bi ja silio nekoga da bude nesto Pricao si o poremecenom sistemu vrednosti koji postoji kod nas, a ja kazem da se ne razlikuje puno od sistema vrednosti kakav se srece po svetu, prosto svuda ces naci devojke ''sa nogama'' .A taj sistem vrednosti nema veze sa oblacenjem devojaka jer se nase devojke oblace kao i ostatak normalnom neislamskofundamentalistickog sveta. Dakle, oblacenje devojaka ne pokazuje stanje sistema vrednosti. Neki sistem vrednosti nije poremecen ako se devojka slobodnije obucene, nego kada ljudi krenu da kradu, varaju, ubijaju, siluju, ne obaziru se zla koja neko cini u drustvu, ekonomiji, politici, glasaju za idiote i tome slicno. za teeb je drolja neka koja svake sedmice privuce drugoga na seksualni cin Nije to za mene drolja, nijednu devojku tako ne nazivam, nego za ljude oko mene. Devojka koja se oblaci kao ova plavusa in red dress u Matrixu ne oznacava se droljom. I to se tako stepenuje u skladu sa okolinom. U mom kraju znaju neki da imaju stav kao ti sto su obicno nepristojni momci, dok kod ovih u BG-u potpuno je normalno da devojka bude razgolicena, jer su selendre obicno konzervativnije sredine. za mene ej svaka koja okolo privlaci sto vise muskaraca Ako je u pitanju samo odeca, takvih je 90% i sumnjam da su kod tebe takve retke, zadji u bilo koji klub svaka ce imati nesto zategnuto na sebi i izbaciti dekolte ako ga ima, ako nema ili ce staviti push-up ili neku simpaticnu sulju. Ako je u pitanju odeca + svako vece drugi lik, takve mogu oznaciti droljama kod mene, ali ne uvek i zavisi od koga, jer od bivsih momaka te devojke ces skoro uvek cuti tako nesto jer su ljubomorni, sto je ruzno i gore od toga sto je ona ''drolja''. I opet to je palanacki patrijarhatiski mentalitet, jer zasto muskarac koij privlaci okolo sto vise devojaka nije omrznut nego naprotiv dobija pohvale za to i smatra se smekerom? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Ja moram da idem na obuku kad neko krene sa dvosmislenim ili prostim ili vulgarnim komentarima. Ne mislim ovde na prethodni komentar, niti na brata licno, nego se nadovezujem samo. Nekad umem da odgovorim, a nekad se prosto toliko zabezeknem da ne znam sta bih rekla. Da ne ispadne da sam dvosmislen, znaš da žene uvek zavedu red i sl., na to sam mislio Anika and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Pricao si o poremecenom sistemu vrednosti koji postoji kod nas, a ja kazem da se ne razlikuje puno od sistema vrednosti kakav se srece po svetu, prosto svuda ces naci devojke ''sa nogama'' .A taj sistem vrednosti nema veze sa oblacenjem devojaka jer se nase devojke oblace kao i ostatak normalnom neislamskofundamentalistickog sveta. Dakle, oblacenje devojaka ne pokazuje stanje sistema vrednosti. Neki sistem vrednosti nije poremecen ako se devojka slobodnije obucene, nego kada ljudi krenu da kradu, varaju, ubijaju, siluju, ne obaziru se zla koja neko cini u drustvu, ekonomiji, politici, glasaju za idiote i tome slicno. Nije to za mene drolja, nijednu devojku tako ne nazivam, nego za ljude oko mene. Devojka koja se oblaci kao ova plavusa in red dress u Matrixu ne oznacava se droljom. I to se tako stepenuje u skladu sa okolinom. U mom kraju znaju neki da imaju stav kao ti sto su obicno nepristojni momci, dok kod ovih u BG-u potpuno je normalno da devojka bude razgolicena, jer su selendre obicno konzervativnije sredine. Ako je u pitanju samo odeca, takvih je 90% i sumnjam da su kod tebe takve retke, zadji u bilo koji klub svaka ce imati nesto zategnuto na sebi i izbaciti dekolte ako ga ima, ako nema ili ce staviti push-up ili neku simpaticnu sulju. Ako je u pitanju odeca + svako vece drugi lik, takve mogu oznaciti droljama kod mene, ali ne uvek i zavisi od koga, jer od bivsih momaka te devojke ces skoro uvek cuti tako nesto jer su ljubomorni, sto je ruzno i gore od toga sto je ona ''drolja''. I opet to je palanacki patrijarhatiski mentalitet, jer zasto muskarac koij privlaci okolo sto vise devojaka nije omrznut nego naprotiv dobija pohvale za to i smatra se smekerom? Daj Dv nije valjda da se trudis konstruktivno da odgovaras na Kordunove glupost, idi u biblioteku uzmi Hajekove Studije iz filozofije, politike i ekonomije, procitaj zadnje poglavlje o Sepenima objasnjenja i Teoriji kompleksnih fenomena, hocu da budes sutra kad zavrsis kombincija Hajeka i Bjukenena, vidis da vecina ovih iz Libeka nije odmakla dalje od Rendove:-))) Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Muskarci su ljubomorni zato sto su zene lepse . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Znas sta je problem definisati tu kulturu, posto u okviru nje postoji jos milion subkultura ciji pripadnici ne zele da se stope sa ovom dominantnom:-) Ма није проблем ни у култури ни у субкултури, већ у осуђивању. Културу осуђивања не сматрам културом. Обично се исфрустрирани баве женским пороцима, али тако не решавају свој проблем. Свако нека живи по својој савести, и то је то. Нико од нас нема право да изиграва ,,моралног месију" другима, а понајмање судију, и то још нај-најмање за облачење. Може свакоме појединачно да се свиђа или не нечије облачење, и може у себи да мисли шта год хоће, али нема право да узнемирава и клевеће, поготову ако се сам не придржава свог ,,морала", и онда је лицемер. Зато Христос каже: ,,Ко је међу вама без греха нека први баци камен" Pa zato sto su svi optereceni, i mene nervira sto je kod nas ucestalo to da dobar dio muskaraca komentarise non-stop do detalja zenski izgled a ne vide svoj. A vecina tih muskaraca izgleda kao vreca da ne kazem cega:-)))) Ја стварно не знам одакле то, ретко кад коментаришемо, ево можда и први пут овде на форуму да налетим на овакву расправу. Углавном је типа: ,,У, како би је пииииииииип" Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Bravo, treba zene da ojacaju karakterom i konacno shvate da su muskarci vise iskompleksirani nego zene:-)))) Ja vam mogu reci da to nije daleko od istine:-)))) Pa dobro, Kordun nije reprezentativan uzorak Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Muskarci su ljubomorni zato sto su zene lepse . Иначе, овде на форуму сам сазнао, од психолога, да код жена постоји нешто што се зове ,,penis envy" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Daj Dv nije valjda da se trudis konstruktivno da odgovaras na Kordunove glupost, idi u biblioteku uzmi Hajekove Studije iz filozofije, politike i ekonomije, procitaj zadnje poglavlje o Sepenima objasnjenja i Teoriji kompleksnih fenomena, hocu da budes sutra kad zavrsis kombincija Hajeka i Bjukenena, vidis da vecina ovih iz Libeka nije odmakla dalje od Rendove:-))) А!? Заврте ми се у глави. А шта ви то читате ако смем да питам? И чему то служи? Ronald, Данче* and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Ма није проблем ни у култури ни у субкултури, већ у осуђивању. Културу осуђивања не сматрам културом. Обично се исфрустрирани баве женским пороцима, али тако не решавају свој проблем. Свако нека живи по својој савести, и то је то. Нико од нас нема право да изиграва ,,моралног месију" другима, а понајмање судију, и то још нај-најмање за облачење. Може свакоме појединачно да се свиђа или не нечије облачење, и може у себи да мисли шта год хоће, али нема право да узнемирава и клевеће, поготову ако се сам не придржава свог ,,морала", и онда је лицемер. Зато Христос каже: ,,Ко је међу вама без греха нека први баци камен" Ја стварно не знам одакле то, ретко кад коментаришемо, ево можда и први пут овде на форуму да налетим на овакву расправу. Углавном је типа: ,,У, како би је пииииииииип" Slazem se Iki, kultura osudjivanja je kod nas postala realnost. Meni je samo cudno kako neki muskrac prije kritike oredjenog zenskog izgleda, oblacenja ili ponasanja ne pomisli na svoju majku, sestru itd., po cemu su one bolje i da li su uopste bolje od bilo koje druge zene i da li bi on volio da neko njegovu majku ili sretru na taj nacin komentarise, zbog toga bi svaki muskrac trebao biti mudar i dobar jer bez toga ne moze biti ni kulturan:-)))) Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 А!? Заврте ми се у глави. А шта ви то читате ако смем да питам? И чему то служи? Sve i svasta Iki, a to je filozofija nauke, ali najvise kako biti sto njezniji i pazljiv prema zenskom polu i pokusati to prenjeti na druge muskarce:-)Ja sam ti muska liberalna feministkinja, hehehe:-))) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука