МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Милоше, једна од првих ствари које сам научио кад сам пошао у школу било је читање. Дакле оно што сам прочитао јесте да си се обратио мени да се „потрудиш да ми објасниш“. А онда у директној реплици на моје писање си рекао „овде се изврће истина око тих икона од тога да су донете да би се сликало...“ Дакле, ако се ниси обраћао мени, требао си то да истакнеш. Ја сам у школи научио да читам написано, али нисам научио да читам мисли. Што се тиче ремећења службе, ни ја не мислим да им је то била намера, да ремете службу. Нису циљали то, али јесу је реметили. Уосталом већ сам објаснио зашто је то проблематично и нећу да се понављам. Прочитај. Ја мислим да си и ти учио да читаш кад си пошао у школу? Кажеш скуп није био испред Цркве него испред Патријаршије. Хаха! Није шија него врат. А где се налази Патријаршија? Да није којим случајем испред саборне Цркве? Патријаршија је испред Цркве, али народ који је испред Патријаршије није испред Цркве. За разумети ово треба нека виша школа, чак виша и од оне у којој се учи читање мисли. И на крају сам ја лицемер (и то по други пут). А због чега Милоше? Ја сам лицемер, зато што си ти прозорљиви видовњак па знаш да ја лицемеришем тако што спочитавам другима оно што сам не чиним. У својим "виђењима" ти знаш где сам ја био у 17 сати па ми можеш рећи да сам лицемер. Та видовњачка способност у каквој се школи она учи? Баш ме интересује. Мислим да не заслужујеш одговор, али рећи ћу ти да си слаб видовњак, јер сам ја био у својој Цркви. Ova diskusija oko Valjevske Gracanice ovde traje dugo,ne traje od danas ili od kada smo ti i ja poceli da pricamo o tome i zato sam naveo da su neki na pisanja odavde pomislili to sto sam pisao iako je to velika neistina. Sustina je protesta ispred patrijarsije,ja ti samo kazem da niko nije remetio niti imao nameru da remeti sluzbu,niti je iko tempirao da bude kod patrijarsije u vreme sluzbe da bi ometao,tacka. Ako je jedini greh taj sto se za minut i po od pocetka sluzbe do odlaska nisu brze sklonili,onda eto neka to bude greh,samo je cinjenica da organizator skupa jeste pozivao narod da ne remete,jeste ucutkivao narod,jeste pozivao na dostojanstvo. Ti si prvi napisao da je sramota sto ti ljudi u to vreme nisu bili u crkvi na sluzbi,ja sam na to napisao da je sramota sto je generalno tad u crkvi bilo 14oro ljudi,na sta si ti opet napisao kako je sramota da tih 300,400,500 ljudi nije bilo na sluzbi,e onda sam ja napisao i pitao tebe a gde si ti brate Vedrane bio u subotu u 17h? Dakle ruzno je kad ti brate Vedrane spocitavas nekome sto nije u crkvi na sluzbi,ako isto to ne cinis,ja sam tebe pitao da li si bio tada u crkvi,a opet i ako si bio ruzno je sto spocitavas tako nesto jer nisu oni losiji ljudi niti pravoslavci sto nisu usli u crkvu na sluzbu niti je neko veci i bolji covek i pravoslavac ako je u to vreme bio. Mozda su oni otisli posle skupa u neku parohijsku crkvu? Evo ja sam jutros prosao pored hrama sv.Save bilo je jutrenje,nisam usao u crkvu jer sam zurio negde,pa jel to veliki greh? Ako ne razumes brate,onda nista,prastaj i uzivaj. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Дискусија је могла да траје 100 година, ја у њој нисам учествовао до слања мога текста. Ти си се јавио поводом мога текста, а не поводом дискусије од доста „дуго“, а ништа од онога о чему сам ја писао ниси конкретно прокоментарисао, а камоли да си нешто супротно смислено доказао. Причао си прво нешто около, па си онда прешао на оно што се раније писало итд. Ти причаш да нико није дошао да ремети службу (са том намером) оспоравајући опет нешто што ја нисам рекао. Дакле опет промашај, по трећи пут, тек да испадне да се нешто пише. Затим, кажеш да сам написао „да је срамота што ти људи у то време нису били у цркви“. Нисам тако рекао, али срамота је што су протестовали пред црквом док је служба текла, немајући довољно православног осећаја. Срамота је такође што су докони били пред црквом, а у њу нису ушли, него отишли да шетају по Београду све борећи се за светињу. Имали су паметнија посла? Па онда наводиш пример да си и ти прошао поред цркве, а ниси у њу ушао јер си журио. Завесе пред очима ума! А какве то везе има? Где су они журили? И какве све то везе има са тим где је био Ведран, Јанко или Марко? А причу о томе ко је већи и бољи православац си ти започео својим безобразним коментаром називајући мене лицемером. Мене та прича не интересује, не мерим ничију православност јер ја нисам судија васељене за разлику од неких који мисле да то јесу. Пред Богом сам у пуној свести и савести рекао оно што није добро не осуђујући никога и само коментаришући дела која не приличе Хришћанима. А ти ако хоћеш да са мном полемишеш, изволи. Прво се усредсреди на оно што ја пишем, а не да површно пишеш о свему и свачему и још по нечему, само да би писао. Па онда аргументовано ми докажи и покажи да су то све добра и корисна дела. Да у томе што су они учинили је све добро и богоугодно и да оно што сам ја рекао јесте погрешно и покажи зашто и како је погрешно. У противном, ми немамо о чему да причамо, јер ја не могу да причам о ономе што се писало раније. Али пре било чега би требало да ми се извинеш за твој безобразлук што си ме назвао лицемером. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ne mozes ljude osuditi sto nisu isli na sluzbu a to si ovde ucinio sad kazes da nisi,ali dobro,nije ni bitno,isto tako si napisao da ce i sledece subote praviti protest da bi remetili sluzbu,dakle takav redosled reci izaziva misljenje da ti time kazes da oni namerno prave skup u to vreme da bi nesto remetili,kazes oni nisu imali pametnija posla,ko si ti da odredjujes sta je za njih licno pametnije i svrsishodnije?! ne razumem,ja ne ulazim u tvoje vreme i tvoj raspored i tvoj zivot da ti kazem znas mogao si u subotu to i to da radis pametnije bi ti bilo,a ti ulazis. U pravu si sve od a do s,izvinjavam ti se i prastaj! Да ти људи, борци за православље уместо у Цркву да иду на бденије протестују па још успут и ремете службу (минут, два, пет, 100, небитно). Они 1. не показују осећај за светињу (суштина мога текста) и 2. не иду на службу, а као борци за православље! Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ето видиш. Рекао си да нећеш добити "амин", а сад сам ти га дао на последњу поруку. П.С. Осуђивање није када се констатују чињенице. Чињеница је да они нису ушли у Цркву. А осуђивање је нешто сасвим друго. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ali opet...nisu usli u crkvu,da su usli u crkvu i da je bilo nekih komentara ispalo bi da su krenuli da prekinu sluzbu i ispala bi sloncina od svega toga.Ispalo bi da su jurili patrijarha jos. Ja prvi kad prodjem pored neke crkve ne ulazim svaki put u tu crkvu,oni su dosli sa namerom da protestuju i imali su svoj redosled. Za kraj da ispricam jednu anegdotu,zaposlio se kod patrijarha covek u patrijarsiji i gde god patrijarh sluzi eto ti njega na sluzbi i sad patrijarh misleci na posao pitao druge sluzbenike da li je sa njim sve u redu,cudan je kaze na svaku liturgiju ide. Prema tome glupo je pricati o takvim stvarima i glupo je insistirati na takvim stvarima iz vise uglova,ko je usao a ko nije usao u crkvu,podseca malo na komuniste. Uzdravlje. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ништа се ти и ја не разумемо. Не вреди. Ја у клин, а ти у плочу. Потпуни промашај. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Ocevidci svedoce o tome da cuju pojanje iz potopljene svetinje,zvona... Inace za one koji ne znaju ova svetinja Valjevska Gracanica je cesto imala ovakvih stvari,cula su se pojanja iz crkve u kojoj nije bio niko,svetlost cudna koja je obasjavala i jos dosta cuda koja su se dogadjala u ovoj svetinji. NemanjaVa and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 nije prvo potopljena,brana je pustena pre nekoliko meseci Де ми објасни, пошто не разумем најбоље баш ситуацију али ме занима. Ако сам добро схватио ово што пишеш, вода је пуштена има већ доста и сад је стигла до овог дела где је манастир ? То значи да се већа количина воде налази негде на другом месту ? Знаш шта ми није јасно, како да се језеро делимично напуни и да се сачува манастир ако се на овим сликама види да је он најниже ? Испада, да је већи део тог језера негде другде а да је ово само неки мањи део. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Де ми објасни, пошто не разумем најбоље баш ситуацију али ме занима. Ако сам добро схватио ово што пишеш, вода је пуштена има већ доста и сад је стигла до овог дела где је манастир ? То значи да се већа количина воде налази негде на другом месту ? Знаш шта ми није јасно, како да се језеро делимично напуни и да се сачува манастир ако се на овим сликама види да је он најниже ? Испада, да је већи део тог језера негде другде а да је ово само неки мањи део. Kota manastira je nesto iznad 333 m nadmorske visine.I to je bio predlog episkopa Valjevskog Milutina da se voda zadrzi na koti 333m i time se osim spasavanja manastira i svetinje,spasi i spajanje vestackog jezera sa ostalim prirodnim izvorima iz okoline. Medjutim,oni celnici brane Rovni hoce da kota bude 375m,manastir je negde skoro pri kraju... Evo na karti mozes videti,razjasnice ti gde je pocetak brane a gde je manastir i kraj vestackog jezera Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Сад је јасно. Хвала. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Да ли би проблеми које наводе око саме бране (сумња да је лоше урађена) постојали чак и кад би вода била испод нивоа манастира? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Да ли би проблеми које наводе око саме бране (сумња да је лоше урађена) постојали чак и кад би вода била испод нивоа манастира? U svakom slucaju rizik bi bio dosta manji,posto tu onda bilo manje znatno vode. Prema prici ne postoji bezbedonosni plan u slucaju pucanja brane,posto vreme od pucanja brane do vode u Valjevu je 12 sekundi,za 12 sekundi ne moze nista da se uradi. Da se ostalo na koti 333, smanjen bi rizik,manja je voda u pitanju iako naravno i dalje bi rizik postojao ali bi bio smanjen i ne bi bilo toliko apokaliticno u teoriji o nekoj katastrofi, zasticene bi bile prirodne izvorske vode jer ne bi dosle u ravan sa vestackim jezerom,zasticena bi bila svetinja Valjevska Gracanica. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Која је најнижа тачка тога језера? Мени звучи као да је ситуација таква да шта год да се уради Ваљево ће бити под сталним ризиком од ове бране? Наравно ове друге ствари имају смисла. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Pa to jeste istina da ce rizik uvek biti...pogotovo sto su to trusna podrucja,ne znam da li si nekad prolazio pored brane? Izrazito brdovito podrucje i trusno,Valjevska Mionica nije daleko a onda je u poslednjih 20 godina bar ja da se secam bila na meti razornih zemljotresa bar 3,4 puta i cesto su epicentri upravo bili u okolini. Na sve to ide ta prica da brana vlazi otkad je pocela da se puni da vlazi na drugoj strani u visini vestackog jezera Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DanijelaPG Написано Март 26, 2016 Пријави Подели Написано Март 26, 2016 Прилично актуелна тема...срце ми се цијепа док гледам како тоне.Јел реално да је Иринеј потписао потапање Ваљда се владика Николај јавио неком у сну(не могу да се сјетим коме) упозорава да ће Ваљево бити у опасности ако се потопи манастир. О томе је упозоравао и о.Антоније. Уколико пукне брана талас висине 30 м. би опустошио град... Никако да се дозовемо памети. PredragVId and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 -Љубав је од смрти јача- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука