Jump to content

Стрељаштво

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

Репрезентативка Србије у стрељаштву Јасна Шекарић освојила је данас златну медаљу у гађању малокалибарским пиштољем на Светском купу у Сиднеју.

Шекарићева је после солидног прецизног дела од 294 круга (три серије по 98 кругова) нешто слабије гађала брзом паљом паљбом - 291 круг (три серије по 97 кругова), али је у распуцавање ипак усла на првој позицији са 585 кругова и имала је три круга више од Рускиње Мастјанине и пет кругова бољи резултат од Аустралијанке Рајан.

"Задовољна сам како сам гађала у основном делу обзиром да због хладног времена нисмо могли да тренирамо малокалибарским пиштољем у Србији. Имала сам, практично, само два три тренинга и то овде у Сиднеју", рекла је Шекарићева у изјави достаљеној медијима.

Ово је 59. златна медаља са Светских купова за Јасну Шекарић, која има и 14 сребрих и осам бронзаних медаља са ових такмичења.

"У финалу сам лоше гађала, нисам имала сигурност. Ово стрелиште ми је остало у лепој успомени са Олимпијских игара пре десет година, када сам освојила сребро. Радујем се свакој новој медаљу у каријери, ово је леп почетак сезоне у којој нас чека велики изазов Шампионат света у јулу у Минхену на коме ће се вадити олимпијске визе за Лондон 2012", закључила је она.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
Zorana Arunović osvojila bronzu
  • arunovicb_1456579009.350x197_rss.jpg

Foto: Beta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu, dok je njena reprezentacija u Djeru bila ekipno druga.

Arunovićeva je imala 177,5 krugova. Zlatnu medalju odbranila je kao prva takmičarka u istoriji te discipline Olena Kostevič iz Ukrajine sa 200,9, dok je srebro osvojila Antoaneta Boneva iz Bugarske sa 199.

Druga srpska predstavnica Bobana Veličković bila je šesta sa 116,5 krugova.

Arunovićevoj, prvoj na svetskoj listi vazdušnim pištoljem, koja ima svetsko zlato 2010. i pobednica je Evropskih igara, ovo je prva pojedinačna evropska medalja. Učestvovala je u osvajanju svih pet ekipnih medalja za Srbiju.

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je srebrnu medalju sa 1.134 kruga. Zlato je pripalo Rusiji, a bronza Madjarskoj.

Bronzana medalja Zorane Arunović je peta medalja srpskih streljaša u Djeru. Zlato su osvojile seniorka Andrea Arsović vazdušnom puškom i ženska juniorska reprezentacija puškom, srebro ženska seniorska reprezentacija pištoljem, a bronze Zorana Arunović pištoljem i muška reprezentacija pištoljem.

Srbija je osvojila devetu ekipnu medalju u istoriji evropskih prvenstava.

(Beta)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...