Ronald Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Treba raditi po svojoj savesti ... Tema nema velike veze sa pravoslavcima . To je moja osnovna ideja . A pricati o tome da je svinjetina losa po zdravlje , necista , a jesti je ... to je skolski primer licemerja . Slazem se Arsenijice http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 @@Zoran Đurović, Овог Богдановића је баш погодио текст https://www.facebook.com/groups/169672919779557/permalink/967294276684080/ Пријавио сам се у ту групу, већ му нешто одговорих Ignjatije, Ronald, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 To avo razbi ga. Suncokret54, Ignjatije and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Пријавио сам се у ту групу, већ му нешто одговорих Кренуо си жестоко, Аво. Он је горд човек. Њега и суботари сматрају уображенком. Оштрим речником има да га избациш из такта. Добро је што више није админ групе. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 To je pre svega neobrazovan covek koji pise sve i svasta. To je Milles Babage milion puta dokazao. Ronald and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 To je pre svega neobrazovan covek koji pise sve i svasta. Их сад, Није баш толико необразован, начитан је. Само слабо разуме Православље. Као био некад православац, па схватио да то није права хришћанска вера коју је после препознао код суботара. Када сам повео разговор о разлозима за напуштање Православља схватио сам да га ни тада, а ни сада уопште није упознао како треба. Ајде ти, Гришо, припитоми слепог миша као он. Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Кренуо си жестоко, Аво. Он је горд човек. Њега и суботари сматрају уображенком. Оштрим речником има да га избациш из такта. Добро је што више није админ групе. Ви знате аву како је сладак на речима Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Их сад, Није баш толико необразован, начитан је. Само слабо разуме Православље. Као био некад православац, па схватио да то није права хришћанска вера коју је после препознао код суботара. Када сам повео разговор о разлозима за напуштање Православља схватио сам да га ни тада, а ни сада уопште није упознао како треба. Ајде ти, Гришо, припитоми слепог миша као он. Лаже, мођда се родио као православан и то је све. Упознао сам тог шарлатана у Сутомору кад је имао око 17 година, већ је био ложач адвентиста. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 ... да, пост је уздржање... када тешко оболимо, лекари нам најчешће забране оно што највише волимо, тако је слично и са постом... пост у храни је потпора нашега оздрављења, а не циљ... Da.Ti brate suncokretni mi baš deluješ kao neki asketski tip. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Свиња је нечиста јер не размишља полако, не прежива... Mnah, ...svinja nije čista dok se dobro ne ošuri! Džbg, svinja ko svinja ...valja se po .. svakakvom blatu pa je red da se plakne u koritu .. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Леле што волим суво месо, а тек кавурму и чварце. Добар текст Аво. И мене ово занима. Где да нађем мајка му стара у ово доба, баш ми се једе. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ne zamerite, ali ću izneti jednu možda malo čudnu misao, za koju stvarno mislim da je tačna. Naime, ja nigde ne vidim da je hrišćanima iz judejstva ukinuto držanje Tore. Potpuno se slažem da Novi zavet jasan u tvrdnji da se od hrišćana iz neznaboštva ne traži doslovno držanje Tore, već duhovno. To jest, ne svetkujemo telesno subotu, već se svagda odmaramo u Gospodu. Ne svetkujemo doslovno beskvasne hlebove, već se čistimo od kvasca pakosti i lukavstva. Ne izbegavamo doslovno svinjetinu, već se trudimo da ne budemo "svinjskog" karaktera , tj. da se ne vraćamo nanovo u kaljugu greha iz koje smo izašli. I tako dalje. Međutim, nigde ne vidim da su Judejci koji su prihvatili Isusa kao Mesiju prestali da doslovno drže Toru. Jerusalimski sabor nije ni sazvan zbog njih, već da bi se videlo da li pagani koji su poverovali treba doslovno da drže Zakon ("Stoga smatram da ne treba uznemiravati one koji se od mnogobožaca obraćaju Bogu, nego da im se piše da se uzdržavaju od idolskih pogani, i od bluda, i od udavljenoga, i od krvi." Dela 15:19.20) Tačno je da piše "nema tu Judejina ni Grka, nego sve i u svemu Hristos", što znači da svakako u prihvaćenosti pred Bogom nema nikakve razlike između Judejina i paganina. Ali razlika u verskoj praksi je očigledno postojala. Dela 20:21-25. Јанко, Suncokret54, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ne zamerite, ali ću izneti jednu možda malo čudnu misao, za koju stvarno mislim da je tačna. Naime, ja nigde ne vidim da je hrišćanima iz judejstva ukinuto držanje Tore. Potpuno se slažem da Novi zavet jasan u tvrdnji da se od hrišćana iz neznaboštva ne traži doslovno držanje Tore, već duhovno... Međutim, nigde ne vidim da su Judejci koji su prihvatili Isusa kao Mesiju prestali da doslovno drže Toru. Jerusalimski sabor nije ni sazvan zbog njih, На групи која је овде линкована на фб сам и то објаснио. Закон није укинут био за Јевреје који су поверовали у Ис. То је процес који је трајао до скоро половине првог века, када су коначно престале и за њих да важе Мојсијеве одредбе. Због тога је одлука Јер. сабора јасна потврда да се радило о једењу чистог-нечистог, које није прописано сада хр. из паганства. Биљана 1234 and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 За мене, лаика по овом питању*, и ово је у домену Преображаја,(преумњења, трансформације...). Неки од старозаветних прописа њима могу да остану императив (празници, одећа, типик дневнихмолитава, нпр.) а неки прописи би требало да буду (и јесу) замењени новим, новозаветним (крштење уместо обрезања, пост средом и петкомуместо понедељка и четвртка, нпр.). Е сад, што се тиче 'фамозне' хране, потпуно ми је ОК да буду гадљиви на рецимо свињско месо, и да у тзв. мрсне дане, конзумирају нешто друго од мрсе 'ране. *ово са Јеврејима који поверују да је Господ Исус - дугоочекивани Месија, и који се крсте, 'уђу' у тело Господње, у Цркву. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ja bih rekao ovako,nakon Božijeg ovaploćenja,smrti i vaskrsenja sve je čisto pred Bogom. Suncokret54, Zoran Đurović and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука