Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Pa sad, zavisi od geografske lokacije. Mozda bi mogao negde u Vojvodini gde nema kosave i uz Jadransku obalu, ali kako se penjes to ti sve vise trebaju vunene carape i nesto preko ledja da te promaja ne ubije i da ne ozebes. I ne samo od tog. Na primjer Evropljani, muškarci strašno izgledaju kad su goli, užas. Kad gledam one filmove o pigmejcima, hotentotima, bušmanima, amazonskim indijancima ili javanskim urodjenicima i aboridjinima niko od njih ne izgleda tako degutantno i neukusno kao mi, evropski muškarci. Još nekako ti mladi do 25 godine pa kad su izbildani mogu proći kao one antičke grčke statue Adonisa, Apolona i sl. ali preko toga je sve to katastrofa, čim stariji tim gore izgledamo. Gledam te amazonske Indijance i mislim se kako oni goli pa izgledaju čedno kao da su obučeni, tačno ko oni cvjetovi u polju iz Jevandjelja koje Bog oblači, valjda su tako izgledali i Adam i Eva u Edenu.. A mi, što se kaže recimo za dječake od 10 do 16 godina koji brzo rastu - sama ruka, sama noga tako smo mi evropski muški kad se skinemo sama ona muška stvar, ništa drugo se od nje ne vidi, te je onda svuda a visi to odasvud kud se okreneš. Samo jednom u životu sam bio na nudističkoj plaži i to ne htijući nabasali i tamo smo nas troje morali preskakati Holandjanke spaljene od sunca koje su izgledale ko kuvani rakovi i holandske babe i djede, starce, ne bih poželio taj pogled nikom od vas. Zaista mi Evropljani, posebno muški izgledamo goli vrlo otresno. Zato je bolje da smo obučeni, Evropljani goli mogu trčkarat a bez nekih cjeloživotnih posljedica po moral i estetiku i psihičkih trauma samo do tih nekih 5.6 godina maximalno. Adelaida, Ronald and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Kako sam ja čuo negde od profesora Marića, jedan čovek je imao mamu balerinu koja je često bila obnažena, posle nije mogao da se održi vezu ni sa jednom ženom sa kojom je bio, navikao čovek da žena treba da izgleda kao mama/balerina. Ja sam mišljenja da samo zgodne mame ne treba da se obnažuju, kako sinovi posle ne bi imali visoke standarde Suncokret54, Ronald, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 ... чекам, да престанете са хумором, па да вам речем нешто, лично... Pričaj Sincokrete Данче*, Suncokret54 and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 (измењено) kako oni goli pa izgledaju čedno Kao ovi? Pa da, znas da postoji teorija da su cak i u tropskim krajevima medju plemenima poceli da se pokrivaju jer su shvatili da otkriveni polni organi izlozeniji svakojakim zarazama. Evo ovi gore su savrseno resenje za taj problem. Em si go, em se ne zarazis. Измењено Фебруар 15, 2016 од Danijela Bez obzira na njhovu kulturu, u nasoj nije prihvatljivo i slika je uklonjena. Ronald and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 (измењено) Kao ovi? Evo ovi gore su savrseno resenje za taj problem. Em si go, em se ne zarazis. To DV, hhehehhe:-) Jesi ti gedao ono pleme sto se zakace za polni organ i skacu neki bandzi, to im je nekakav obicaj, moj drug kaze vjerovatno da produze alat, hehheheh:-) Измењено Фебруар 15, 2016 од Danijela Bez obzira na njhovu kulturu, u nasoj nije prihvatljivo i slika je uklonjena. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 (измењено) Kao ovi? Evo ovi gore su savrseno resenje za taj problem. Em si go, em se ne zarazis. Ma jok, kao ovi dole: A ti sa tim vuvuzelama gore izgledaju isto ko ovi dole kad su bez njih. Измењено Фебруар 15, 2016 од Danijela Bez obzira na njhovu kulturu, u nasoj nije prihvatljivo i slika je uklonjena. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Мислим да у нашој култури дефинитивно није да идемо гологузи пред децом и обрнуто, али... не бих толико дизао прашину око тога. На пример, одлазак на базен са родитељима и у релацији отац - син или мајка - ћерка, мислим да се људи обнажују, па онда руска, или још више турска парна купатила... Дефинитивно нисам за, али мислим да то није нешто сада најстрашније, осим наравно ако се на томе није инсистирало или да је неко приморан још горе. Suncokret54 and Zero је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 (измењено) Kao ovi? Evo ovi gore su savrseno resenje za taj problem. Em si go, em se ne zarazis. Измењено Фебруар 15, 2016 од Danijela Bez obzira na njhovu kulturu, u nasoj nije prihvatljivo i slika je uklonjena. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ljudi, ajde povucite rucnu, na stranu pravoslavni forum, ali nisu eksplicitne fotografije za svacije oci, nekom to mozda smeta ili izazove razne psiholoske negativne efekte. Mislim stvarno preteraste sa salama a noje jos post poceo Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 да, стварно, ајде доста више са голишавим мушкарцима. Ronald, Караконџула and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Sad ozbiljno, dosta šale, nisam psiholog ali ne moram ni biti pa da zaključim kako je u ovoj našoj evropskoj helenističko judeohrišćanskoj kulturi predstava nagosti i golotinje ili skidanja odjeće povezana najviše sa sexom za razliku od javanskih domorodaca i amazonskih indijanaca u kojih je to bio normalan način života ali unazad stotinjak godina ni oni više tako ne živwe a ni ne misle se tom načinu života vratit. A za to im je trebalo samo stotinjak godina, nekim plemenima bilo dovoljno ií pedeset. A mi si mislimo da 2000 godina obučenog života možemo promjenit nekakvim experimentima, to oblačenje i skidanje imamo već u genima, zapisano u DNK i ta pravila kad se skinuti, kad se obući i kad je čemu vrijeme i situacija su nam kod nas već biološki zakodovani. A hodanje na golo pred djecom ne vidim zato baš kao neku mnogo dobru ideju. Zato što se kod nas autoritet ne vezuje za sex, naznake sexa ili neku neozbiljnost i raspojasanost. A mislim da tim roditelji vrlo brzo mogu izgubiti na autoritetu kod djece a ta će se k njima odnositi bez potrebnog respekta jer u našoj kulturi to nije uobičajeno a ni normalno. U drugim kulturama je to možda indiferentno i nebitno ali kod nas nije. Bolje s takvim stvarima ni ne experimentovat, prije da će se to zvrtnut u neželjenom pravcu nego povest za rukom. Ne vidim ni neki dublji smisao u tome jer to ne praktikuje cijelo društvo.. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Kad bi to bio neki socijalni experiment morao bi biti široko vodjen i velikodušno isplaniran, tim mislim statistički i brojčano bar u rmnoštvu od nekoliko stotina hiljada ljudi da bi imao smisla, ovako to nekoliko ljudi će to praktikovat a ostali ne, kakvog to smisla ima? Ne daje to nikakav smisao i kad bi bilo ne znam kako ok. Tako ni s te strane, opet ne i s te gore pred tim objašnjeno ne. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Nikad nisam nekaj naročito volio Klembajeve. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Смеју ли деца с родитељима да иду на бразилску плажу? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Смеју ли деца с родитељима да иду на бразилску плажу? Ako gledas ovako kako Ignjatije misli vjerovatno da ne trebaju uopste na more ici, jer danas dobar dio zena sunca gornji dio tijela bez grudnjaka. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука