Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Разумео би да кажеш да се не слажеш и да владика није у праву, ал` да је лагао то је већ ружно и не приличи нам да тако пишемо. Он је човек рекао шта искрено мисли, а и сам је напоменуо да се многима неће свидети. Neverovatno si bezobrazan. Postoje zvanični svetski izveštaji,koji se bave upravo tim pitanjima i Amerika nije ni na jednom mestu prva a kamoli jedina na ovom svetu. Dakle laže. No da se ne bi sada je mnogo ljutio, ja ću te svrstati u grupu brzopletih i ostrašćenih, koji napadaju poštene ljude koji stoje iza svake svoje reči. Da je vladika barem napomenuo da je to subjektivno mišljenje i da to nije po statistikama tačno, što jednom intelektualcu i priliči, ja ne bi mogao reći da laže. Sam ti sad jasan ili je to preteško za tebe da razumeš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Neverovatno si bezobrazan. Зашто сам безобразан? Па најлепше и најкултурније сам ти одговорио брате мили... Suncokret54 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Jos onomad D.Bowie je primjetio da je 'America very puritanical place' ali to nije umanjilo njegovo priznanje da su korijeni muzike sa tog koniteneta ono sto je formiralo njegov izraz, najpre funk & soul pa ostalo. I da, America je jedino mjesto gdje je nesto kao X-Files moguce...pametnome dosta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Зашто сам безобразан? Па најлепше и најкултурније сам ти одговорио брате мили... Objasnio sam ti. I kad imaš lični stav dužan si da kad nešto misliš drugačije od onoga što je zvanično i svima poznato, onda se ogradiš a ne ovako akademski da promovišeš jedinu zemlju na ovom svetu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Vladika nije ovo izgovorio kod sebe kući, nego na javnom skupu ili tribini šta već. Tu mora biti nedvosmislen i jasan, ovde se subjektivno mišljenje van zvanične istine, mora napomenuti. Ja mislim da je to pravilo u takvim javnim skupovima i okupljanjima. A po čemu ti tvrdiš da vladika nije lagao? Ja se nosim argumentacijom svima poznatom u svetu i to zvanično. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Sam lični stav od jednog vladike, mene ne obavezuje na ćutanje ako uočim laž iliti neistinu kako god hoćeš. Ovde vladika ne priča o nikakvom zvaničnom stavu niti zvaničnim statistikama, ovde vladika svojim autoritetom navodi na to, da je istina samo jedna a to je vladika Grigorije. Nije tako? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Jos onomad D.Bowie je primjetio da je 'America very puritanical place' ali to nije umanjilo njegovo priznanje da su korijeni muzike sa tog koniteneta ono sto je formiralo njegov izraz, najpre funk & soul pa ostalo A moglo je to ostati i u Africi a ne na silu dovesti u Ameriku. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 „Још увијек једино у Америци има слободе, можеш да идеш гдје хоћеш, да радиш шта хоћеш, можеш да будеш добар и лош, а оно што је најважније – можеш да напредујеш ако си паметан“ Ovo je obrazloženje vladikinog stava. Gde ja sad tu da nadjem istinu? Ajde svi zajedno da mi pomognete? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ево да ти помогнемо... Не постоје "званични светски извештаји" и "званична истина" (јер ко има право да се изјашњава у "име света"?). Постоје неки економски индекси и истраживања разних институција које земље рангирају по различитим критеријумима (нпр. Heritage Foundation који смо већ овде цитирали пар пута). Тачно је да САД на тим листама није прва, али мислим да владика није уопште о томе говорио него о нечем другом. Без обзира какви били њихови закони и држава тренутно, у САД постоји слободарска традиција какву нећеш наћи нигде на свету. Код њих се индивидуална слобода ставља изнад свега. Кад они кажу "слобода говора", то значи да бране и највећу могућу будалу да каже највећу могућу глупост коју можеш да замислиш, без обзира колико их "вређала" или им се "не свиђала". Код њих ту нема ништа "условно". Они имају изреку - "уопште не слажем се са тобом, али ћу до смрти бранити твоје право да кажеш шта мислиш". У том смислу, они заиста јесу једина земља на свету где постоји такво схватање слободе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 ... ево је " можеш да напредујеш, ако си паметан."... ...ali samo ako nisi previse dobar ... зеленизуб and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Da, tu izgleda papa Franjo i vladika +Grigorije imaju po pitanju USA i RF dosta različita i dijametralno suprotna mišljenja: Papa Francisko: Putin je "jedini čovjek" koji može spasiti hrišćanstvo na cijelom svijetu Papež František: Putin je „jediný muž“, který může zachránit křesťanství na celém světě http://svobodnenoviny.eu/papez-frantisek-putin-je-jediny-muz-ktery-muze-zachranit-krestanstvi-na-celem-svete/ https://www.youtube.com/watch?v=JcyXbHRO2D0 Russian Army Choir - Tribute to Pope John Paul II.VIII, live Vatican Sva videa: https://www.youtube.com/playlist?list=PL89503BE2BA878EC7 https://www.youtube.com/results?search_query=Russian+Army+Choir+-+Tribute+to+Pope+John+Paul+II https://www.youtube.com/watch?v=3trW_lRbQLs Russian Army Choir - Tribute to Pope John Paul II.II, live Vatican александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ево да ти помогнемо... Не постоје "званични светски извештаји" и "званична истина" (јер ко има право да се изјашњава у "име света"?). Постоје неки економски индекси и истраживања разних институција које земље рангирају по различитим критеријумима (нпр. Heritage Foundation који смо већ овде цитирали пар пута). Тачно је да САД на тим листама није прва, али мислим да владика није уопште о томе говорио него о нечем другом. Без обзира какви били њихови закони и држава тренутно, у САД постоји слободарска традиција какву нећеш наћи нигде на свету. Код њих се индивидуална слобода ставља изнад свега. Кад они кажу "слобода говора", то значи да бране и највећу могућу будалу да каже највећу могућу глупост коју можеш да замислиш, без обзира колико их "вређала" или им се "не свиђала". Код њих ту нема ништа "условно". У том смислу, они заиста јесу једина земља на свету где постоји такво схватање слободе. Dobro ti to toliko znaš i u redu je ali je i to netačno. Slobodu koju si spomenuo, jeste samo deo a ako je samo taj deo vladiki Grigoriju bio dovoljan da Ameriku proglasi jedinu zemlju slobode u čitavom svetu, onda bi to trebalo i napomenuti. Ja mislim, da je vladika to malo preskočio pa zaseo polje žitom ima samo korov da jedemo do kraja života. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Кад они кажу "слобода говора", то значи да бране и највећу могућу будалу да каже највећу могућу глупост коју можеш да замислиш, без обзира колико их "вређала" или им се "не свиђала". To je gral? (figurativno mislim) I uopšteno kad je javna reč u pitanju, tu nema, jamislim,dati misliš,da je neko mislio ustvari, to što ni ti ni ja ne mislimo. Brate čitam kako mi je napisano, otkud meni da ja mislim,da ti misliš,da on misli..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Мен` се чини да си мало острашћен па претерујеш. Владика има право на своје мишљење као и ти. Нит он треба да се саблажњава твојим, нити ти његовим. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Dobro, ajde opet da ne budemo toliko oštri, možda je ipak zeleni zub u pravu, da je vladika ustvari to na lokalnom nivou, izrekao, da je većina regionalaca ustvari u Americi i da im je dobro i odlično im sve uspeva iz bašte. Djaba ja ovde krive drine, ovo su mogli samo pametni ,da napreduju i da ga shvate u dobrom regionalnom ambijentu. Hvala zeleni zube. александар живаљев and зеленизуб је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука