Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 У складу са насловом теме. Служио сам војску од 8. септембра 2000. до 7. септембра 2001. Обуку сам имао у "Наставној чети Војне полиције" в. п. 3065/6 - Сомбор, прекоманда (13. 01. 2001.) Земун, Команда РВ и ПВО (тадашњи назив), в. п. 8922 (ако се добро сећам). За свих дванаест месеци нисам претрпео никакво понижавање. Постоји све јасно дефинисано у Правилу службе, Елаборату за свако место вршења дужности и слично. Нико од старешина није ни тражио да радимо нешто што не треба да се ради. Имали смо пријавнице, чишћење круга, зграде чете (сваки вод своје просторије), обуку и то је то. У прекоманди исто пријавнице, патролу у Штросмајеровој улици, стражу у згради команде.Било је пар другова који су нешто хтели да глуме у почетку, али смо их брзо довели у ред.Драшко ме подсетио сада. У Сомбору, за време обуке, имали смо поручника који је био јако смешан. Потпуно неспособан. То је био и једини старешина који се увлачио сваком војнику који је имао било какву везу. Јако смешан човек.Капетан нам је био легенда. Јако добар човек. Пре рата је био начелник војног затвора негде код Загреба. Већина старешина (осим тог поручника) су учествовали у ратовима, па и у дејствима у КЗБ-у (тада је таман и почело доле).За мене је восјка била једно јако лепо изкуство. Као школа у природи. А упознао сам и много Земунки Милан Ракић, verum est in beer, Ромејац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 у КЗБ-у сам провео укупно 73 дана у 4 наврата, ишли смо тамо као испомоћ, иако смо били ПВО (само не знам која би нам сврха била са оним оруђем у ПВО смислу ал ајде)то је било после дејстава у КЗБ и у наше време беше мирно, хвала Богу, али тамо су неке војнике задуживали за нешто што нису могли да ураде...то је минус, велики..Додуше и тамо је било ликова, старији водник који не направи ни једну паузу на путу од 4-5км са све пуном ратном опремом, и одједном "станите" ми се понадамо пауза! а јок, он нашао бусен цвећа и ркне га једном лику у борбени ранац (да засади у бази ) и ајд даље! Милан Ракић, verum est in beer and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 старији водник који не направи ни једну паузу на путу од 4-5км са све пуном ратном опремом, и одједном "станите" ми се понадамо пауза! а јок, он нашао бусен цвећа и ркне га једном лику у борбени ранац (да засади у бази ) и ајд даље! Ово ми је најбољи део Код нас није било таквих роматичара Капетан у Сомбору је имао акваријум са рибицама, али је то одржавао друг који му је био ћата, а и он сам Ми смо требали да идемо на Копаоник, обука у скијању, али су нам отказали. Тада не знам ни сам колико смо кондиционих вежби имали. Трчање, трчање, трчање. Душу смо испуштали у почетку. Требали смо да имамо и искакање из хеликоптера, али су нам и то отказали (на аеродрому Сомбор је остао само један медицински цео). Милан Ракић, Ignjatije, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 За мене је восјка била једно јако лепо изкуство. Као школа у природи. А упознао сам и много Земунки Сада је јасно зашто су земунци опасни ликови... неко им дирао девојке! verum est in beer, Срђан Ранђеловић, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 @@Ромејац, Саме су прилазиле Juanito, Драшко, Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Зато вратимо армију! I almost believed you RYLAH, Милан Ракић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Ма ја бих поново увео обавезно служење војног рока, макар 4 месеца, да буде интензивно, али да се после тога каже да је неко нешто научио, да оспособи човека као војника. Али то није главна ствар због чега бих вратио војску, главни разлог је што се некада слало у војску да би човек могао да се запосли, а друга битна ствар је била да ко је одслужио армију, могао је да се жени, јер је прво прошао психијатријски и здравствени преглед (добро има и контра примера за психијатријске случајеве, али је то мали постотак, тј у промилима), значи да је здрав, способан и да је добар кандидат за женидбу. Од када су укинули армију, ми све више и више имамо неожењених и неудатих, а главни разлог је армија, пошто више нема тих животних тестова, на којем би могли закључити да је будући зет ки зрела јабука. Зато вратимо армију! И ја бих вратио војску, па док се балканске алфа мушкарчине ваљају по блату и верају уз стенчуге са 50 кила на леђима припремајући се за брак, метиљави и неспособни да припремају жене за брак (мора и то неко). RYLAH, verum est in beer, Милан Ракић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Прво нисам хтео да споменем овако јавно, али ипак морам. Нисам навикао да сакривам. Ја сам, заправо, био повлашћен у Земуну. Не што се тиче старешина, него је била једна девојка, Ања. Ишла је у гимназију ту. Најлепша девојка Земуна и Београда. Сваки пут када би пролазила, насмешила би се и јавила. Нисмо никада причали, само смо се јављали једно другом, али баш због тога ми је остатак војног рока прошао јако брзо. Милан Ракић, Juanito, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Нисмо никада причали, само смо ... Juanito, Volim_Sina_Bozjeg, verum est in beer and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 @@Милан Ракић, Raкићу .. Уз сво поштовање и према војсци као институцији и теби као човеку пре свега, морам да ти кажем да је начин на који желиш да говориш са мном неприкладан. Пре свега. каква ти је ово прозивка - као тетка нека.. мислим извини али стварно, ово си себи превише допустио. - Прво објасио сам потпуно свој став, и јасно се види да не мислим буквално онако како та реченица дословце звучи..Па то је при писању јако чест случај. - Друго, тастатура ме убија како лоше ради па ,,врви'' или ,,ври'' - што ти ,,ниси схватио'' опет говори много само за себе. Узгред, може и ,,врви'' - као да иде узлазном линијом..али сам ипак мислио на ВРИ..али већ сам објаснио проблем са тастатуром. - Треће и најважније ..Ем сам био у војсци и поносан сам на то, ем бих и ја, ко што неко рече, вратио обавезно служење војног рока, али на другим принципима - ко може и треба, а ко не, да служи исти.. али то сад није тема.. - И четврто, све се ово могло закључити и без твог оваквог приступа и отварања ове теме која је равно јавном етикетирању, и које опет говори више од тебе самог и твог слагања са мојим ставом .., макар и погрешним .. .. али није.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 @@verum est in beer, Био сам као Марлон Брандо Једино што сам сваки дан носио исту гардеробу verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 @@verum est in beer, Био сам као Марлон Брандо Једино што сам сваки дан носио исту гардеробу Земун, Марлон Брандо... Juanito, Срђан Ранђеловић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 @@Ромејац, ахахахах препоснао сам се само у оном: "You look terrible" Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 Vojska je jedna najčasnija i najhrabrija profesija, koju može čovek da izabere za sebe. Ja zaista verujem, da svako ko je dao reč, da će braniti svoju zemlju, svoje sunarodnike,gradjane,tudje sestre i majke, svu decu, ne žaleći pri tom da položi i svoj sopstveni život, jeste jedno hrabro i plemenito biće. Tu obavezu koju sam i sam kao vojnik uzeo na sebe nisam prekršio kad su počela ratna dejstva u našoj zemlji, niti mogu da zapamtim ikoga ko je od te svoje date reči odustao. Možda neko može reći, da prilikom svoje zakletve vojnik ne zna šta priča i šta govori i da nije svestan kakvu reč daje ali to naprosto nije istina- Tako i oficiri koji se odlučuju za ovaj poziv jesu svesni svoje date reči, pogotovo posle ovih nesrećnih ratova, gde se dokazalo da je mir jedna promenjljiva kategorija. Takav oficir ma kog čina bio, ne može opstati ako je protivan svojoj hrabrosti i plemenitosti, naprosto nestane i skloni se sam, ako u svojoj službi ubaci vredjanje i maltretiranje. Vojska je tim, tu pojedinci ne igraju nikakvu ulogu ako nisu u timu ako nisu kolektivno jedan. Jednostavno sam kolektiv ne dopušta vredjanja i omalovažavanja upravo zato što rat može da počne kad se najmanje nadaš a u tim dejstvima nema mesta pojedincima, koji ne poznaju čast,hrabrost i čojstvo. Toga su svi u vojsci svesni i filter odlično funkcioniše i radi (čisti). Hoću još jednom da naglasim, da se vojna profesija vezuje za kolektiv i tim, koji će imati poverenje u svakog pojedinca i neće dozvoliti da tim ima nekog rušilačkog i nečasnog u sebi. Prosto je to nagon za preživljavanje i održavanje svog i tudjeg života. Taj nagon ne trpi, da ga neko vredja i ponižava, tim ne trpi da nije kao jedan i to je važno napominjati. RYLAH, Драшко, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 4, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2016 oga su svi u vojsci svesni i filter odlično funkcioniše i radi (čisti). у ово нисам сигуран, шта је филтер овде? систем? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука