Милица Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Или ће нешто да вам украде??? Sasvim dovoljan razlog da mu ne pomognemo, zar ne? A pretpostavljam da ti i ne vidis nesto pogresno u tome sto si napisala... Хоћу да кажем - безбединје је помоћи неком ван своје куће. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 а како ти закључујеш шта се мени мота по глави? и не разумем то константно потенцирање искуства, а како се мери осећај за творевину? јел то оно на минули рад, докторат, емпатију или верометар? иначе, контра примери служе за испитивање мишљења или ''правила'', а не за терање ината, како га ти перцепираш. као што видиш, на крају је испало, у примеру бескућника, да заиста свако види оно што жели ... Како мислиш да закључујем о ономе што се теби мота по глави? Па по томе што пишеш. Нема шта да се рачуна, свако има свој осећај. Дал треба и даље да расправљамо ко шта мисли о животињама? Волиш или не волиш, имаш ово или оно мишљење... Нема потребе за расправљање, по мени. Да ли би ти довео неког непознатог бескућника у свој дом тек тако??? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Какав је тај филм? И што си се сетио завршетка? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Или ће нешто да вам украде??? Sasvim dovoljan razlog da mu ne pomognemo, zar ne? A pretpostavljam da ti i ne vidis nesto pogresno u tome sto si napisala... Хоћу да кажем - безбединје је помоћи неком ван своје куће. A najbezbednije je i ne pomoci.To i jeste poenta ovog sto hocu da istakenm kod prevelike prisnosti prema zivotinjama. Bezbedna je, pa nam dodje kao `zamena` za onaj odnos koji smo izgubili prema ljudima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Хвала, Лионе, на објашњењу. Како си описао филм, ни мени се не гледа... јер наводи на мрачно размишљање, и можда може и да оптерети. Зависи све ко се у каквој ситуацији нађе. Ето, Горан, свака му част на раду! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Или ће нешто да вам украде??? Sasvim dovoljan razlog da mu ne pomognemo, zar ne? A pretpostavljam da ti i ne vidis nesto pogresno u tome sto si napisala... Хоћу да кажем - безбединје је помоћи неком ван своје куће. A najbezbednije je i ne pomoci.To i jeste poenta ovog sto hocu da istakenm kod prevelike prisnosti prema zivotinjama. Bezbedna je, pa nam dodje kao `zamena` za onaj odnos koji smo izgubili prema ljudima. А коме то нама? Људе не може пас да замени. Он има своје место. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 а како ти закључујеш шта се мени мота по глави? и не разумем то константно потенцирање искуства, а како се мери осећај за творевину? јел то оно на минули рад, докторат, емпатију или верометар? иначе, контра примери служе за испитивање мишљења или ''правила'', а не за терање ината, како га ти перцепираш. као што видиш, на крају је испало, у примеру бескућника, да заиста свако види оно што жели ... Како мислиш да закључујем о ономе што се теби мота по глави? Па по томе што пишеш. Нема шта да се рачуна, свако има свој осећај. Дал треба и даље да расправљамо ко шта мисли о животињама? Волиш или не волиш, имаш ово или оно мишљење... Нема потребе за расправљање, по мени. Да ли би ти довео неког непознатог бескућника у свој дом тек тако??? па уме да буде проблем, кад некоме не дозволиш ширину и укалупиш га у своје поимање.видиш, опет долазимо кроз питање бескућника, до мојег питања мерења осећаја за творевину и ко има већи ... а упоређивати човека, поготово бескућника који су за мене светиња, и пса је стварно тужна прилика за избор, а у мојој памети ту нема ни размишљања ни избора ни трена, човека ћу УВЕК и у било којој ситуацији ставити испред животиње, не знам какав да је и шта да ми уради или неком другом. искрено, мислим да ти не схваташ човекову величину, на сав његов пад, имајући у виду изборе које себи пружаш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Ова је тема о животињама, па о њима и пишем. Волим их и мислим да су незлобиве. Прича је текла тако - шта би човек у неким ситуацијама урадио, а шта би животиња... и просто смо дошли до таквих упоређивања. Да смо сели и причали о томе - разумели бисмо се за 5 минута. Овако, развлачи се прича данима, а закључци су... Да ли сам ја и колико спремна да помогнем људима... знају људи који ме виђају сваки дан. То ти не можеш знати. Наравно, увек можемо бити бољи и томе и тежим. Користољубивост не волим... а има примера да кад хоћеш човеку да помогнеш, он хоће да те искористи што више и мисли да има пуно право на то. Један мали пример: циганчица која, лепо обучена и чиста, проси на раскрсници којом пролазим чуди се како ја имам чак више пара од ње... И сабира ми да ли сам јој дала паре нпр јуче, ако нисам - она доживљава као да јој дугујем паре, и да треба да дам и за јуче. Дам ја њој, није проблем и није нешто за хваљење. Али ми је у глави стално како то она доживљава... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Милице, нико ти не тражи да се правдаш, аман. шташ, направили од детета роба бројања, тужно је то ... опет, није нешто или неко само по себи злоба, него шта ми направимо од тога, личносни однос не постоји без оног другог, онда практично и немаш коме да наносиш зло, или добро. без другог, или љубави - ништа смо. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Ако не напишем детаљније шта мислим, очигледно да испадам неки болесни љубитељ животиња и мрзитељ људи... е па извин`те, али није тако Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Ако не напишем детаљније шта мислим, очигледно да испадам неки болесни љубитељ животиња и мрзитељ људи... е па извин`те, али није тако :cheesy2: 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 t1007 heaven 4chsmu1 Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Uploaded with ImageShack.us Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Uploaded with ImageShack.us Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 јел зна неко како се зове ова раса? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука