DYNABLASTER Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 lol a dobro znas da mi je akustika svakodnevno polje interesovanja, i opet se pravis pametan adje smisli nesto i za rep, ovako si kako da kazem, nedorecen Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 lol a dobro znas da mi je akustika svakodnevno polje interesovanja, i opet se pravis pametan adje smisli nesto i za rep, ovako si kako da kazem, nedorecen Ne mogu da smisljam nista za rep jer rep i sluzi za balansiranje. Akustika nije moja oblast interesovanja, ali psi i vukovi jesu, i znam zasto se uzgajaju psi sa dugim usima i zasto im sluze. Da je spsuteno uvo dobro za sluh, ne bi vukovi imali podignute usi. a i voleo bih da mi objasnis.. kako to pas bolje cuje ako mu je put za slushni kanal ZATOVREN nego kada je otvoren? Onako kao strucnjak za akustiku.. sto ti ne stavis krpu preko zvucnika da imas hiper zvuk? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Pa ajde onda ko je klempav da mu kurziramo usi da ne bi bolje miriso, ili ko ima velik nos da mu ga skratimo, na nama odgovarajucu meru, da bi bolje cuo hahahaha, u pitanju je besmisao, samo sto ti i dalje razmisljas na advokatski nacin pa si se zakalamburio. Evo specijalno za tebe, tvoj omiljeni trash :0102_laugh: https://www.youtube.com/watch?v=gYQeyZfIM5Y&list=FLFEcChhc_25Vy21YfyEcf3A Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slavko... Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Dragi moji ja nisam imao nameru da se sa bilo kim ovde prepucavam vec vam pricam moja iskustva iz prakse sta i kako. Ovo vec postaje glupo psi se porede sa ljudima, vidim pominje se zubar i svakakve glupost a najmanje imam nameru da se prepucavam sa devojkama koje su navikle da uvek budu u pravu i da njihova bude zadnja, kad ste vi vec krenuli da radite poredjenje evo ja vas da pitam zasto idete kod frizera, pedikira, manikira, one starije na botoks itd. zasto nebude sve prirodno? Eto jako je glupo zar ne i takodje postavljnje textova koje je neko drugi pisao stvarno je glupo, Ali kao sto sam rekao nismo tu da bih se svadjali vec da bismo se voleli. A onom ko mi neveruje da govorim iz licnog iskustva, mozemo se slobodno naci sa svojim ljubimcima pa da vidimo ko sta zna, moj pas bukvalno samo sto nezna da govori a pritom me se uopste neplasi tj. neoseca prema meni strahopostovanje i nije ucen batinama vec me slusa iz ljubavi jer pas oseca ko ga voli i uzvraca visestruko on nezna da glumi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slavko... Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Ne razumem, kakve veze kinologija ima sa tim, ona se bavi proucavanjem i obukom pasa? A meni je iskreno lepsi desni, ali stvarno, onaj levi mi izgleda "besno", negde sam i procitala, da je kupiranje usiju tako i zapocelo, da bi se psima davao stroziji izgled, pa zar se to ne moze nazvati i estetikom kod pasa? :) Jao nisi me razumela govorim o takmicarskim psima, a i zbog rada zavisi koja je namena tog psa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Engleski buldog – šarmantan lenjivac Dopadljivog izgleda i mirne naravi, engleski buldog je neodoljiv kućni ljubimac. Ne voli mnogo da vežba i češće će te ga viđati kako drema na fotelji nego što jurca po dvoristu. Idealan je za manje aktivne porodice, a deca će ga obožavati koliko i on njih. POREKLO Rasa se prvi put u pisanim spisima pominje 1500. godine, ali tadašnji buldog je izgledao znatno drugačije od današnjeg. To je bio pas snažnje građe, dužih nogu i jake vilice. Najčešće su uzgajani i korišćeni kao psi za surovu zabavu, borbe sa bikovima. Pas je puštan u ograđen prostor sa bikom, a cilj je bio da najbolji pas ugrize bika za njušku i savlada ga. Ljudi su verovali da je meso bika bilo kvalitetnije i ukusnije ako je prethodno izujedano od strane pasa. Neretko su organizovane i borbe sa medvedima. Srećom, ova „igra“ biva ukinuta 1835. godine Zakonom o životinjama. Nakon toga ova rasa prestaje da ima svrhu i lagano odlazi u zaborav. Grupa entuzijasta nastavila je sa uzgajanjem buldoga ukrštajući ih sa mopsom, u nameri da stvore manje agresivnu rasu. Rezultat je današnji buldog. Standard rase postavljen je 1878. godine u Londonu od strane Engleskog Buldog kluba. TELESNE KARAKTERISTIKE Budog je rasa karakteristično široke glave i vrata. Telo je jake i snažne konstitucije, prekriveno naborima. Najveći nabori kože se nalaze na čelu. Oči su crne i okrugle, njuška kratka i nabijena, vilica i čeljusti široke, a uši preklopljene na nazad. Rep je kratak i nisko nošen. Dlaka je kratka i laka za održavanje, a najčešće je smeđe, riđe, tigraste, bele ili šareno bele boje. Rasa spada u srednje velike pse. Mužjaci su nešto krupniji, visine u grebenu između 31-40 cm, a težine od 23-25 kg. Ženke su visine od 31-38 cm, i težine između 22-23 kg. TEMPERAMENT Iako je današnji bulog potekao od svojih agresivnih predaka, vremenom je postao pas divne i dobre naravi. On je veran pratilac, plemenit, snažan, hrabar, staložen i ponosan pas. Prijateljska pojava i isto takav karakter čine ga savršenim kućnim ljubimcem, posebno za porodice sa decom ili drugim ljubimcima. Ostvaruje vrlo čvrstu vezu sa svojim vlasnikom, da nekada ne žele da izađu u dvorište bez njega. Nisu mnogo aktivni i nemojte se iznenaditi ako budete morali da ga vučete ili nosite do kuće. Njihov simpatičan izgled i naborana koža privlače pažnju, a u parku će svako poželeti da ga pomazi. Vole da se igraju i šetaju, ali u malim količinama, a očajni su plivači pa izbegavajte igre u baznu. Engleski buldozi su pravi psi za stan, ali su poznati po hrkanju zbog kratke njuške i ispuštanju gasova što je u većini slučajeva simpatično. U Sjedinjenim Američkim Državama čak 39 univerziteta koristi lik engleskog buldoga kao zvaničnu maskotu. Ovaj karakterističan pas je i zvanična maskota američkih marinaca, a poznat je i kao Vinston Čerčil u psećem svetu. NEGA I ZDRAVLJE Buldozi zahtevaju minimalnu fizičku aktivnost i dosta su lenji pa ih nekada treba naterati da se pokrenu. Dovoljne su kratke šetnje, minimum tri puta dnevno. Ipak vodite računa da budu u kondiciji jer su skloni gojenju. Dlaka se lako održava i poželjno je kratko češljanje jednom dnevno. Teško ponose vrućinu pa ih treba šetati u hladovini ujutru ili uvece kad je prijatnije napolju. Najvažnija stavka kada je nega u pitanju je čišćenje nabora i pregiba naročito na glavi kako ne bi doslo do infekcija. Možete ih prebrisati vlažnim maramicama bez jakog mirisa. Najčešći zdravstveni problemi koji se mogu javiti su: otežano disanje karakteristično za sve rase sa izrazito kratkom njuškom, displazija kuka i zglobova jer brzo rastu, katarakta, uvrtanje repa i alergije. Okot je vrlo težak i zahtevan za majku jer štenci imaju veliku glavu i nabore, pa se u najvećem broju slučajeva preporučuje carski rez. Životni vek im je između 8 i 10 godina, a u zrele godine ulaze posle 6 godine života. Izvor: http://njuska.com/engleski-buldog-sarmantan-lenjivac/ Nažalost, iako su jako pametni, vredni i skupi psi, pametno ih je držati samo ako imate ili dosta novca ili ih sterilište. Ženke ne mogu da ostanu skotne prirodnim putem, i nikada ne mogu ni da se porode prirodno. Uvek je potrebna veštačka oplodnja, i uvek je potreban carski rez. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Nažalost, iako su jako pametni, vredni i skupi psi, pametno ih je držati samo ako imate ili dosta novca ili ih sterilište. Ženke ne mogu da ostanu skotne prirodnim putem, i nikada ne mogu ni da se porode prirodno. Uvek je potrebna veštačka oplodnja, i uvek je potreban carski rez. O infekcijama imedju bora da ne pricamo .. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Jel to vestacki smisljen pas? Uglavnom on je konfekcijski, jedino sto zna je da spava u fotelji i da bude igracka. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Pa na njih je ta selekcija koju je sprovodio čovek da bi napravio takvog psa, istakao naboranu glavu, izbačenu donju vilicu i slična sranja (ja kad kažem da smo paraziti, meni niko ne veruje), imala takav uticaj. Na svakom ,,rasnom'' psu koji se dosta menjao postoje mane koje su se izrodile takvim načinom sparivanja i ,,pravljenja'' rasa određenih karakteristika. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Slavko... је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 :DDD Obožavam kad vidim sličice ovih tzv opasnih rasa pasa kako su umiljati kao mačkice. Skoro nam je dolazila ženka kavkaskog ovčara na UZ, toliko je bila mirna i dobra da sam jedva odolela da ne legnem pored nje i zagrlim je Рада. је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 postoji nesto sto mi zovemo "dual nature of dogo argentino" Prosla i ova slika ce to da ilustruju cisto da se razumemo, ne promovisem niti volim bilo kakvo izivljavanje na zivotinjama. Rasa je pravljena izmedju ostalog za zastitu imanja i ljudi od Puma... koje mogu biti opasan problem u zabacenim delovima argentine. Bilo je sluchaja kada su deca spasena zato sto je sa njima bio Dogo argentino koji je skocio na pumu koja ih je napala. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Jebiga, kako ga dresiraš, to ćeš i da dobiješ. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Jebiga, kako ga dresiraš, to ćeš i da dobiješ. Instinkti igraju vaznu ulogu. Ja stelu u zivotu nisam pujdao na svinju, ona sama skace kada god vidi svinju.. u zivotu je nisam video toliko agresvnu..... Pretecu dogo argentino cordoba dog je kazu bio instinktivno toliko agreisvan da se desilo da prilikom parenja ubije partnerskog psa umesto da ga "oplodi", najteza stvar je bila umiriti taj agresivni instinkt koji je i vlasnike neretko napadao Zato sada imaju tu "dualnu" prirodu.. kada su agresivni onda nema nazad, ali su generalno miroljubivi, to jest doveli su tom divljastvu aspekt neustrasivog ali stabilnog karaktera. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука