Jump to content

Пси

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Купитање ушију може да се пореди са вађењем умњака код људи.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Nespominjinespominjnespominji, joj... Kad se setim samo... Sva četiri izvađena u roku od dve nedelje...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

, Pa nije to strasno dok je stene mada ni ja nisam mojim psima kupirao usi. Puno su lepsi sa kupiranim usima onako su kao ovce. :))

Ua, baš su slatki sa tim ušicama :) jedan komšija ima preslatku kujicu dogo argentino, i čim se vidimo, ona i ja se izgrlimo, izljubimo, upitamo za junačko zdravlje :) i redovno je mazim po ušima, jer su tako zgodne :D ona se prilično ponaša kao štene, iako je već dama u godinama... I jedan od najlepših dobermana kojeg sam videla nema kupirane uši...

Meni kupiranje ušiju i repa ima smisla jedino ako pas ima šanse da ga neko ugrize za iste, a to je samo kod nekih radnih pasa. Ne uzimam u obzir ljude koji treniraju pse za borbe; tim likovima bih lično kupirala uši bez anestezije...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

A ono skraćivanje repa confused1  :cmizdrenje: i odsecanje palčeva confused1 na nogama pod izgovorom da se ne povredi dok trči :cmizdrenje: ???

Pre ovog ljubimca sam imala crno belog jazavičara tako unakaženog kao štene. Boli kad ti pukne nokat na ruci a zamisli tek koliko štene boli to mučenje :cmizdrenje:

Pa zavisi sad koja je rasa u pitanju i sta su njene namene, npr pomenula si jazavicara njegova namena kao sto ime kaze je da se koristi u jazbini iliti jamarenju to isto vazi i za nemackog lovnog terijera NLT. Njima se sece ne palac vec se zove peti nokat zbog toga kada udju u jazbinu moraju da kopaju i sami sebi probijaju put jer lisica ili jazavac koji su u rupi takoreci u svom prirodnom stanistu znaju cesto da obruse prolaze pod zemljom to kod njih nije strano oni se lako izvuku, e sada i ta rasa pasa genetski ima urodjeno da se sam otkopa i odatle izvuce a u tome mu peti nokat smeta zbog toga sto je sa strane i zakacinje nije jak kao oni na kraju sape, e to njega vise boli kada zakaci nego kad je stene da se odstrani. Iz slicne namene se toj rasi skracuje i rep da mu nebi otezavao a i dosta je lepsi sa skracenim repom. Jazavicar nije toliko srcan kao NLT. pa se zbog toga maltene i nekoristi vise pod zemljom vec na povrsini npr. dobar je u lovu na divlje svinje kao gonic divljaci.

Подели на овим сајтовима

Ua, baš su slatki sa tim ušicama :) jedan komšija ima preslatku kujicu dogo argentino, i čim se vidimo, ona i ja se izgrlimo, izljubimo, upitamo za junačko zdravlje :) i redovno je mazim po ušima, jer su tako zgodne :D ona se prilično ponaša kao štene, iako je već dama u godinama... I jedan od najlepših dobermana kojeg sam videla nema kupirane uši...

Meni kupiranje ušiju i repa ima smisla jedino ako pas ima šanse da ga neko ugrize za iste, a to je samo kod nekih radnih pasa. Ne uzimam u obzir ljude koji treniraju pse za borbe; tim likovima bih lično kupirala uši bez anestezije...

Ma daj danka nezezaj na sta lici doberman sa nekupiranim usima i dugim repom aj mi reci? Dogoargentino donekle i moze da prodje ali mu kupirane usi daju onaj BED LUK u tome je fora kao i kod staforda. Svako ima pravo na svoje misljenje nepametujem nista i mene je bilo zao da kupiram mojim stafordima ali nemogu poreci da su jako lepsi sa kratkim usima.

Подели на овим сајтовима

MALI PAS VELIKOG SRCA: Umro jazavičar koji je devojčicu odbranio od bulmastifa u Pančevu!

Leo je lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život

jazavicar-foto-fejsbuk-1394731283-461263

Foto: Facebook

U nedelju popodne u naselju Strelište, u Pančevu, odigrala se drama, kada je bulmastif pobegao iz svog boksa i napao jedanaestogodišnju devojčicu. Posledice napada bile bi mnogo veće da se u njihov okršaj nije umešao mali jazavičar Leo, kako bi odbranio dete.

Nažalost, svoj herojski čin platio je životom, jer je dva dana nakon napada Leo podlegao povredama.

Milica Panajotović očevidac događaja i devojka koja je jako volela Lea, ispričala je priču koju ovih dana prepričava celo Pančevo.

"Bulmastif je u nedelju napao devojčicu koja je vozila rolere u svojoj ulici. To je inače komšijski pas, koga su gazde uzele da noću čuva dvoršte, a dane je provodio u boksu. Tog popodneva je pobagao, spazio dete i skočio na njega. Ujeo je za ruku, a onda je počeo da je baca kao lutku sa jedne strabne ulice na drugu… Devojčica je vrištala, a njene krike čula je komšinica koja je potrčala da je istrgne od razjarenog psa. Preduhitrio ju je njen hrabri jazavičar Leo.

Milica kaže da je Leo lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život, a u pomoć su mu pritekla i dvojica momaka koji su uspeli da oteraju bulmastifa i priteknu u pomoć povređenoj devojčici i Leu.

"Dete je odvedeno u bolnicu. Nažalost, državna veterinarska stanica odbila je da pruži pomoć Leu, jer dečko koji ih je nazvao nije bio njegov vlasnik. Leovi vlasnici shvatili su ozbiljnost njegovih povreda i odveli ga kod drugog veterinara…

U veterinarskoj ambulanti “Spina” učinili su sve, moguće i nemoguće, da spasu Lea. Operacija je uspešno izvršena i svi smo se nadali njegovom oporavku. Leo je sledećeg dana čak i mahao repićem i sve je ukazivalo da će priča imati srećan kraj. Nažalost, Leo nije izdržao…

"Leo je bio pas kojeg su voleli ne samo njegovi vlasnici, već i cela ulica, koja mu je zahvalna što je spasio život devojčice. Svi ćemo ga pamtiti kao malog psa sa velikim srcem", ispričala je Milica.

http://www.kurir-info.rs/mali-pas-velikog-srca-umro-jazavicar-koji-je-devojcicu-odbranio-od-bulmastifa-u-pancevu-clanak-1273873

---------------------------------------------

Inace bas volim jazavicare kao mali ljudi dedice su i mnogo su pametni :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

MALI PAS VELIKOG SRCA: Umro jazavičar koji je devojčicu odbranio od bulmastifa u Pančevu!

Leo je lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život

jazavicar-foto-fejsbuk-1394731283-461263

Foto: Facebook

U nedelju popodne u naselju Strelište, u Pančevu, odigrala se drama, kada je bulmastif pobegao iz svog boksa i napao jedanaestogodišnju devojčicu. Posledice napada bile bi mnogo veće da se u njihov okršaj nije umešao mali jazavičar Leo, kako bi odbranio dete.

Nažalost, svoj herojski čin platio je životom, jer je dva dana nakon napada Leo podlegao povredama.

Milica Panajotović očevidac događaja i devojka koja je jako volela Lea, ispričala je priču koju ovih dana prepričava celo Pančevo.

"Bulmastif je u nedelju napao devojčicu koja je vozila rolere u svojoj ulici. To je inače komšijski pas, koga su gazde uzele da noću čuva dvoršte, a dane je provodio u boksu. Tog popodneva je pobagao, spazio dete i skočio na njega. Ujeo je za ruku, a onda je počeo da je baca kao lutku sa jedne strabne ulice na drugu… Devojčica je vrištala, a njene krike čula je komšinica koja je potrčala da je istrgne od razjarenog psa. Preduhitrio ju je njen hrabri jazavičar Leo.

Milica kaže da je Leo lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život, a u pomoć su mu pritekla i dvojica momaka koji su uspeli da oteraju bulmastifa i priteknu u pomoć povređenoj devojčici i Leu.

"Dete je odvedeno u bolnicu. Nažalost, državna veterinarska stanica odbila je da pruži pomoć Leu, jer dečko koji ih je nazvao nije bio njegov vlasnik. Leovi vlasnici shvatili su ozbiljnost njegovih povreda i odveli ga kod drugog veterinara…

U veterinarskoj ambulanti “Spina” učinili su sve, moguće i nemoguće, da spasu Lea. Operacija je uspešno izvršena i svi smo se nadali njegovom oporavku. Leo je sledećeg dana čak i mahao repićem i sve je ukazivalo da će priča imati srećan kraj. Nažalost, Leo nije izdržao…

"Leo je bio pas kojeg su voleli ne samo njegovi vlasnici, već i cela ulica, koja mu je zahvalna što je spasio život devojčice. Svi ćemo ga pamtiti kao malog psa sa velikim srcem", ispričala je Milica.

http://www.kurir-info.rs/mali-pas-velikog-srca-umro-jazavicar-koji-je-devojcicu-odbranio-od-bulmastifa-u-pancevu-clanak-1273873

---------------------------------------------

Inace bas volim jazavicare kao mali ljudi dedice su i mnogo su pametni :)

Znam za tu pricu video sam danas u novinama, bas tuzna prica ali hvala bogu za devojcicu. To je samo dokaz sta je vernost, danas mozes verovati psu vise nego coveku, nazalost takva su vremene da niko nikome dobro nemisli ali pas nezna da glumi daje svu svoju ljubav za vlasnika. MALI PAS SA VELIKIM SRCEM KAO U LAVA bas mi je zao.

Подели на овим сајтовима

Ši cu se rodi

1925233_10203167742704909_29224296_n.jpg

1798679_10203167743144920_37265210_n.jpg

Vaistinu se rodi!

Znači pre neki dan se ispileše u mene kučići, njare se vas noć.

nominujem za best answer :) medeni su jooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Подели на овим сајтовима

Ši cu se rodi

1925233_10203167742704909_29224296_n.jpg

1798679_10203167743144920_37265210_n.jpg

Vaistinu se rodi!

Znači pre neki dan se ispileše u mene kučići, njare se vas noć.

Mozes da ih uvaljas kao morske prasice hahahaha :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...