Jump to content

"Ви знате да ја желим да научимо, нешто ново видимо и сазнамо и за Србију добијемо посебно од тих скандинавских ПРОТЕСТАНТСКИХ земаља"- А.Вучић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Na mom ličnom, privatnom spisku najnepouzdanijih tj. prevarama "nož u ledja" sistem najviše

sklonih "saveznika" koje je najbolje zaobići u širokom luku u svijetu na prvih top 5 mjesta su:

1. Englezi

2. Njemci

3.  USA

4.  Švedi

5. Turci

Подели на овим сајтовима

Obzirom da je u Srbiji individualizam nacionalizam prenaglašen i izrodio je mentalitet "ne znaš ti ko (sam ja) smo mi" rezultat je u tome da imamo 90% sirotinje, zanemarljiv srednji sloj i i manjinu prebogatih ljudi.

ni i od individualizma u srbiji. inače isti shvatam u najpozitivnijem mogućem smislu. pozitivna strana bi bila da se radi više na sebi, gledaju svoja posla...

Подели на овим сајтовима

Na mom ličnom, privatnom spisku najnepouzdanijih tj. prevarama "nož u ledja" sistem

najviše sklonih "saveznika" koje je najbolje zaobići u širokom luku u svijetu pna rvih top 5 su:

1. Englezi

2. Njemci

3.  USA

4.  Švedi

5. Turci

u kojoj strateškoj video igrici?

Подели на овим сајтовима

Po stoti put ponavljam ovu priču.

Moji kumovi se odselili u Norvešku.

Kumić moj, u osnvnoj školi išao na eskurziju u Estoniju.

Mali Norvežani tokom puta pojeli svoju Norvešku čokoladu, u Estoniji te čokolade nema, ima samo Milka.

Moj kumić nije jeo čokoladu tokom puta, tako da je Norvežanima prodavao jednu štanglicu njihove čokolade po ceni čitave Milka čokolade.

On sve to meni priča i smeje se sa sve komentarom kako su Norvežani glupi.

Ja sam mu tada pokušao objasniti da dok god malo dete u Norveškoj iz svoje porodice nosi svest da je 10% njegove čokolade vredno koliko 100% tudje, do tada će Norveška biti i ostati država sa najačim socijalnim statusom na planeti.

Подели на овим сајтовима

Englezi su u politici lisice al za Nemce ne mogu da kažem.Oni cene,čuvaju i dobro pamte svoje saveznike kao i one koji su im bili neprijatelji.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Englezi su u politici lisice al za Nemce ne mogu da kažem.Oni cene,čuvaju i dobro pamte svoje saveznike kao i one koji su im bili neprijatelji.

A šta pakt Ribentrop - Molotov,  sporazum o nenapadanju izmedju Trećeg Rajha i SSSR.

Ko ga je dodržao a ko nije, ko je pogazio svoju potpisom zadanu riječ, Staljin ili Hitler?

Ako su tebi Njemci pouzdani onda stvarno ne znam. Istina je da ne zaboravljaju svoje saveznike

ali to da si njihov saveznik doznaš i zaključiš tek onda nakon što ti odmah ne zabiju nož u ledja.

Подели на овим сајтовима

A šta pakt Ribentrop - Molotov,  sporazum o nenapadanju izmedju Trećeg Rajha i SSSR.

Ko ga je dodržao a ko nije, ko je pogazio svoju potpisom zadanu riječ, Staljin ili Hitler?

Engleska škola kvari i najdosledniji um. ;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Engleska škola kvari i najdosledniji um. ;)

Ta "engleska dipklomatska škola" sva stoji na bjesomučno

urnebesnom i dosljednom laganju svima u svemu ravno u oči.

Lagat, mutit, zamagljivat do iznemoglosti dok ne zaboraviš

šta si kome sve slagao i kakve sve bajke napričao. To su Englezi.

Подели на овим сајтовима

Ta "engleska dipklomatska škola" sva stoji na bjesomučno

urnebesnom i dosljednom laganju svima u svemu ravno u oči.

Kako rekoše ne preživljavaju najjači nego najprilagodljiviji,bili smo dosta godina izgubljeni u prevodu. ;)

Uverljivost lažova ne leži u lakovernosti onoga koji laž sluša nego u uverenju onoga koji tu laž sam sebi ponavlja.Lakovernost  slušaoca je samo posledica. ne_shvata

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Kako rekoše ne preživljavaju najjači nego najprilagodljiviji,bili smo dosta godina izgubljeni u prevodu. ;)

Uverljivost lažova ne leži u lakovernosti onoga koji laž sluša nego u uverunju onoga koji tu laž sam sebi ponavlja.Lakovernost  slušaoca je samo posledica. ne_shvata

Naravno, ako ne vjeruješ sam u svoju laž, kako možeš očekivati da će u nju povjerovat neko drugi? Što bi?

Подели на овим сајтовима

Naravno, ako ne vjeruješ sam u svoju laž, kako možeš očekivati da će u nju povjerovat neko drugi? Što bi?

I koja je ključna stvar koja nam se ovde potura?Da sa materijalnim blagostanjima dolazi svako drugo blagostanje i naš preobražaj kao bića na bolje.Ako svi imamo pare i sve bude bogato ima da bidne ki na ringišpil.Samo da se obrće.ja na primer bi pre umro kao Srbin,slobodan čovek nego da živim kao rob raznoraznih bolesnih exploatarskih umova koji pre svega od nas svih žele da naprave mentalne robove sistema koji su sami kreirali.Novac je Bog.Moć je Bog.A ovde se priča o ranom hrišćanstvu koje na to nije davalo pet para.....odo da pavam... :mahmah:

Подели на овим сајтовима

I koja je ključna stvar koja nam se ovde potura?Da sa materijalnim blagostanjima dolazi svako drugo blagostanje i naš preobražaj kao bića na bolje.Ako svi imamo pare i sve bude bogato ima da bidne ki na ringišpil.Samo da se obrće.ja na primer bi pre umro kao Srbin,slobodan čovek nego da živim kao rob raznoraznih bolesnih exploatarskih umova koji pre svega od nas svih žele da naprave mentalne robove sistema koji su sami kreirali.Novac je Bog.Moć je Bog.A ovde se priča o ranom hrišćanstvu koje na to nije davalo pet para.....odo da pavam... :mahmah:

Ja ne znam šta očekujete toliko od ulaska u EU, tek potom ide sve što valja u Srbiji na veliku rasprodaju stoljeća.

To se desilo i u Pragu, prvo sve istunelovali domaći tajkuni, to što je preostalo kupili Njemci i GB/USA/FR firme i mafijani-

U centru Beograda nećete imati gdje sjest ni pivo popit od skupoće, morat ćete ga zaobilazit u velikom luku,

postaće to "no go" zona za Srbe kao što je i centar Praga postao nepristupačan običnim, normalnim Česima..

Подели на овим сајтовима

Ako od nekoga treba da učimo, to su, pre svega, skandinavske protestantske zemlje.

Kultura življenja, etika u radu, nizak nivo kriminala, zanemarljiva korupcija, visoka socijalna zaštita, zagarantovanost ljudskih prava i sl.

А зашто је нагласио "протестантске"? Ако учимо од њих културу живљења, етику у раду... и све што си набројао, зашто је онда битно јесу ли протестантске или муслиманске или какве већ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...