Драгана Милошевић Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Kad budem imala vremena i bila sama u kuci odgledacu ga sa zadovoljstvom. blessyou Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Zaista je ovo najzanačajnije gostovanje na ŽRU. Pošto vidim da je preko 3 sata snimak, da li može eventualno da se kaže u kojem segmentu o čemu mitropolit govori, jer me ne zanima sve. Митрополит је говорио буквално о свему шта смо га питали. Заиста о свему. Ја сам конкретно највише искористио да питам око ПОА. Било је питања и око Артемија и око митарства и о богослужењу и јазику... ма о свему заиста... предивно предавање и веома значајно. Надам се да ћемо успевати да дођемо и до наших Епископа који су расположени да са нама разговарају и да ће их бити све више и више који схватају озбиљност рада на интернету. Драгана Милошевић and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Mnogo bi nam znacilo da episkopi ovako neformalno razgovaraju sa nama jer i kad dodju da sluze nema sanse ponekad ni blagoslov da uzmete a kamoli nesto vise. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Поново слушам! Било је прелепо, барем за мене! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Слава Богу и хвала нашем Оцу Ивану и свима који се потрудише за овај линк,а можете нам Оче рећи за све нас који не знамо који су ово људи у екрану поред Вас,видим теолога Александра Милојкова,да ли се не варам,а који су други,има нас који не знамо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Само се надам да ће временом доћи до бољег квалитета звука и слике. Митрополит је одговорио и на моје питање о науци - а одговор је био веома охрабрујућ. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Слава Богу и хвала нашем Оцу Ивану и свима који се потрудише за овај линк,а можете нам Оче рећи за све нас који не знамо који су ово људи у екрану поред Вас,видим теолога Александра Милојкова,да ли се не варам,а који су други,има нас који не знамо? Ту је Владика Марко брегалнички и о. Наум Миљковић... Angelus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Само се надам да ће временом доћи до бољег квалитета звука и слике. +1 HD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Само се надам да ће временом доћи до бољег квалитета звука и слике. Митрополит је одговорио и на моје питање о науци - а одговор је био веома охрабрујућ. Ово је најбоље што смо успели да извучемо, није до нас... мало је лошија камера код о. Саше али слава Богу и за ово. Ја појачам мало звучнике и све се лепо чује. У позадини су наравно Ковиљци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ту је Владика Марко брегалнички и о. Наум Миљковић... Хвала Вам Оче Иване,видјела сам Оца Наума Миљковића у Бања луци када је био геније,за мене је тако,појац Архимандрит Никодимос Кабарнос,а видјех јуче и дивне слике на Вашем профилу на фацебооку показала ми једна пријатељица,не знам шта је љепше,мени она мала дјевојчица,знам чија је,ко луче, .smesko. нека сте сви здрави и живи,држе ме увијек Ваше ријечи везано за овај форум,тога се увијек сјетим. …Ево јутрос гледам поново овај живи сусрет са нашим Митрополитом,у руци ми књига прије тога,врло ријетка,а поклон на духовно и молитвено сјећање нашег тврдошког цвијета Владике Атанасија Дијалози,италских отаца,нешто невиђено добро,а предговор написао наш Митрополит,па прије но што почнеш читати толико те реченице милином свију,да не знам шта се дешавало вани,човјек не може ни главе дићи,кад чујем поштар ме зове кроз прозор вели донио књиге из моје најдраже Светигоре,мислила сам да сањам,а оно све што сам жељела,срце ми игра од радости,шта да више кажем,Слава Богу,а то ево које су ,то је нешто веома вриједно,наш Митрополит написао,Светогора моја послала по свештенику и тај дивни човјек послао из Бања Луке,Бог их све видио и милошћу Својом вјечно даровао,а ево које су: Св.Сава и светосавски завјет Литургија и подвижништво, Са извора Воде Живе, Тајна Христова и Тајна свијета, Разговори о духовном животу,цркви и друштву. Буде човјек некад мало и тужан што нешто не иде,али кад чује глас нашег Митрополита и види лице светитеља,не знам мени је како стари,а шта то значи,ех стари,зар има старости у Богу,све ми више личи на мудрог старца Амфилохија Макриса на Патмоса,а наш Владика Атанасије исти Отац Јустин,волим их највише на свијету,ето рекох и згријеших,шта ћу,нек ми опросте и мог Владику Григорија душа мекша од самога памука. Дакле научила сам од њих све оно што нема у књигама,да никада у хришћанском животу не смије да буде простора за очајање. Постоје моменти када нам буде тешко у животу, када нешто не можемо да преваримо, али увијек морамо знати да нам је Господ Бог највећи пријатељ и да све што нам даје даје нам ради нас самих, да се ми изграђујемо, поправљамо, исправљамо и кроз труд и благодат Његову примамо и заједничаримо у радости обожења. Како Андрић каже у Проклетој авилији, да ми често не волимо оне људе који много причају, који и свима све знају, нон-стоп коментаришу овог оног, како ово, како оно функционише. А, каже, па како би ми без њих знали о оваквим и онаквим људима, о себи самима, о туђим мислима и жељама, о страним предјелима и новим земљама, мјестима, људима. Треба разумно и мудро из свих тих прича узети оно што ће нас научити и изградити. Генијална мисао. А, још каже Андрић да код неких јако драгих људи никада се не сјећате првог сусрета и контакта, покаткад неких скроз лијевих детаља се сјетити, него вам се чини ко да их одувијек знате. Три су смртна гријеха у књижевности то сам чула недавно од једног професора,онако мало у шали,а и ради подсјећања: 1.Не читати 2.Читати, а не доживјети 3.Читати, а не разумијети. Ми зачас паднемо, али ваља се дизати. То је живот. И заиста Господ чудесно дејствује у људским животима и милост и благодат Своју изобилно дарује онима која Га љубе и прослављају. Мудрост се не стиче само годинама, него, како предивно Митрополит наш Амфилохије каже, Св.Јован Богослов упијао је мудрост Божанској и учио се њој управо са њедара, са груди Господњи, са срца Господњег јер је он главу своју наслонио на њедра Господња и питао на Тајној Вечери, Да нисам ја тај Господе који ћу те издати? Не, Господ га је научио ријечима и дјелима вјечнога живота и вјечне радости која сија и просијава и обасјава сву творевину са лица и њедара Господњих, са Лика Његовог, „најљепшег међу синовима људским“. Господе Исусе Христе Сине Божији, удостој и нас свјетлости и милости Твоје! Да будемо сви ми мали у највећем Господу велики и дивни. Амин! п.с. „….јер је циљ постојања пуноћа бића, личног живота и радовање томе бићу и животу, у љубави и слободи. То најбоље видимо код деце. Можемо ми да причамо шта год хоћемо, али Христос је најбоље знао кад се обратио деци. Деца имају ту радост живота, слободе и љубави. Шта је природније за дете него да се радује животу. Нема никаквог другог разлога, јер већ сâмо живљење је радост, која као таква, као богодана од Творца, постоји у нама, у деци. Хоћу да кажем, то је она порука коју је неко рекао: да Бог шаљући свако дете у свет поново изражава Своју веру у човека. Бог верује у живот, верује у човека, у дете, верује у биће, јер зна, као Творац, да је Он творачки створио и даровао живот, и заложио у њега залог радости, љубави, слободе, и зато је биће и живота — благослов Божији.” КЊИГА : јеромонах Атанасије, Предавања о Литургији, манастир Жича 2008, стр. 17. Збогом и идем сад да читам и неће ме бити дуже времена,ваља све ове дивне странице видјети и њима живјети, свако добро из Тузле, у Христу Богу, Александра Ибришимовић, редовни и дугогодишњи корисник ИИУ“Светигора“ и сајта pouke.org Свети Јевстатије слава Ти за све који си баш данас удостојио да ме Господ погледа! isus-sinai .Bogorodica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука