Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Da, upravo se cuh sa svestenikom protojerejem stavroforom Mirkom Viloticem, sekretarem eparhije Sabacke.. Ne postoji NI USMENI NI PISMENI blagoslov vladike Lavrentija i eparhije Sabacke za osnivanje bilo kakve organizacije tipa bogomoljackog pokreta niti je vladika Lavrentije usmeno ili pismeno ovlastio bilo koga da u njegovo ime okuplja i pravi sabore omladine, jeromonaha ili slicno. Cisto da se zna! Odusevljena sam, doduse prvi put komuniciram sa nekim u toj formalnoj sferi, prvi put se obratih eparhiji i to jos ne "mojoj" i odusevljena sam brzim odgovorom, iskrenim, otvorenim pristupom, saradnjom! Bas lako!! Mozda me je odusevilo sto mi vrlo cesto zaboravimo koliko su stvari jednostavne - pozoves, napises, uradis nesto i dobijes odgovor! Od kukanja niti od vajkanja vajde nema, niti od price u nesvest radi price - tipa raspredacemo na temi, ili na fejsu ili slicno, a mrzece nas da okrenemo telefon i da pitamo direktno "vlast". Odusevljena sam stvarno i zatecena na dobar nacin reakcijom, stvarno pozitivno iskustvo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Прота Мирко је диван свештеник, прави човјек на правом мјесту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Oce, ovako preko telefona deluje bas tako! Ja stvarno ne znam nikog iz eparhije, mislim sta cu beogradsko dete Ali stvarno mi je jako prijatno i normalno bilo razgovarati s njim. Zao mi je da se ljudi pecaju, da, naravno da to prevarante nece spreciti i da ce ovaca uvek biti...ali ovako neke stvari treba i javno reci. Mirna mi glava Ja sam malo priznajem na svoju ruku hehehe, setih se davno, prolazih pored vozdovacke crkve, moje parohijske i videh svetlo, a bilo je kasno posle 21h... i ja stanem iza drveta i osmatram ko je, spremna da se bijem (u to vreme bilo dosta obijanja crkava...), i zovem na fiksni crkvu reko da vidim oce li se ko javiti, kad tamo moj divni otac duhovni... Reko oce, ja taman mislila neko provalio, pa da proverim oce li se javiti ili policiju da zovem, a on se ubi od smeja kaze bas ces ih ti dete zaustaviti hehehe, on ostao da zavrsava neke racune i knjige pa ostao do kasno Smejali smo se posle dugo na tu scenu, mene kako virim iza drveta i gledam ko li se to po crkvi smuca kad mu vreme nije Sta cu, gresna mi dusa Ja sam stvarno morala da dobijem ovako napismeno tj izreceno, pa lepo da ljudima kazem sta i kako, da ne bude luda jelena mi rekla sta ti znas...nego izvolte taka i taka stvar, a ako vi bas hocete da osnivate crkvu mimo Crkve onda vama na dusu. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Дивни су свештеници у вождовачкој цркви; о. Душан и о. Јован и оба ђакона о. Радомир и о.Верољуб. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Ja otkako se udadoh promenih parohijsku u moje vreme je bio otac Djuro, on nas je posle i vencao i dete nam krstio... O Jovana znam zbog udaje, trebao mi blagoslov da se udam za klirika Al on je tek tad dosao, pa je islo drugacije... Znam da je u to vreme dosao i o Jovan i o Nebojsa i cini mi se Djordje, onaj visoki sto malo suska dok prica al je sjajan A djakon Rasa je legenda tog drugog ne znam... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Да заборавио сам о.Ђорђа Поповића и студента Бранислава Илића. У близини је становао и у цркву долазио чика Аца Јовановић, син проте Милана , кумче св.вл. Николаја, који се љетос преставио у Господу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Децембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Ne znam ga, secam se samo jednog starijeg coveka, cika Tose, koji je stanovao u jednoj stracari u blizini iznad crkve koji je bas onako bio blagocestiv i divan stariji covek, ne znam da li je jos uvek ziv. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука