grigorije22 Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Vi ste prvi iskoristili termin "okupacija" koji je kao sto i sam primecujes takodje.. nepravilan. Koji mi? To nije okupacija, jer je doborovljno. Postoje i dobrovoljne ili bolje receno ugovorne okupacije a ne samo ratne. Sto se Evropske unije tiche, kosovo je deo Srbije dok UN ne kaze drugacije. Kosovo je deo Srbije i ako UN drugacije kazu, ali hvala Bogu nece zbog Rusije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Samo treba objektivno tumačiti ove besede kao i svoj položaj u svetu,ne treba se tripovati da smo neki "nebeski". Ovaj svet ne valja ali nismo ni mi mnogo bolji... Vecina ima pogresno shvatanje pojma "nebeski narod"... ne radi se tu o samovelicanju, nego se radi o velikoj odgovornosti. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Podgorica - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Kosovo epicentar sukoba dobra i zla i da je Evropa na Kosmetu bombardovanjem 1999. godine pokazala svoj osvajački nagon. - Evropa je na Kosovu, bombardovanjem 1999. godine, po ko zna koji put pokazala svoj osvajački nagon, već viđen u krstaškim, austrougarskim i nacifašističkim pohodima. Sve te pohode pravdali su navodnim svetim ciljevima, a tragovi im smrde nečoveštom - rekao je Amfilohije na tribini u Podgorici na temu "Kosovo- zločin bez kazne". Po ko zna koji put treba srbima ponavljati recitaciju o dobrom i zlom. Kad se je Evropa istinski pokajala za zlocine kad je stizala evropske zemlje pravda i sud? Sebe opravdavaju kulturom i svoje grehe stavljaju pod tepih. Samo takvi necoveski su i mogli da preuzmu sudom svojim Kosovo i Metohiju. Njihov sud pravedan nije kao sto vidimo smrde im tragovi od silnih opravdanja sopstvene osvajacke politike. Evropske zemlje koje nisu sudile da oduzmu necije ruke noge srce a koje spadaju pod evropom imaju sasvim umeren i drugaciji stav i njih Amfilohije ne spominje koliko vidim iz konteksta, Vec spominje prljave tragove koje nisu ni vodom ni Svetim Duhom oprani niti oprosteni. Pravdati gordost je ucestvovati svim svojim bicem upravo u gordosti. Nepokajani covek je go covek Nema od Boga oprosta Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Podgorica - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Kosovo epicentar sukoba dobra i zla i da je Evropa na Kosmetu bombardovanjem 1999. godine pokazala svoj osvajački nagon. - Evropa je na Kosovu, bombardovanjem 1999. godine, po ko zna koji put pokazala svoj osvajački nagon, već viđen u krstaškim, austrougarskim i nacifašističkim pohodima. Sve te pohode pravdali su navodnim svetim ciljevima, a tragovi im smrde nečoveštom - rekao je Amfilohije na tribini u Podgorici na temu "Kosovo- zločin bez kazne". Po ko zna koji put treba srbima ponavljati recitaciju o dobrom i zlom. Kad se je Evropa istinski pokajala za zlocine kad je stizala evropske zemlje pravda i sud? Sebe opravdavaju kulturom i svoje grehe stavljaju pod tepih. Samo takvi necoveski su i mogli da preuzmu sudom svojim Kosovo i Metohiju. Njihov sud pravedan nije kao sto vidimo smrde im tragovi od silnih opravdanja sopstvene osvajacke politike. Evropske zemlje koje nisu sudile da oduzmu necije ruke noge srce a koje spadaju pod evropom imaju sasvim umeren i drugaciji stav i njih Amfilohije ne spominje koliko vidim iz konteksta, Vec spominje prljave tragove koje nisu ni vodom ni Svetim Duhom oprani niti oprosteni. Pravdati gordost je ucestvovati svim svojim bicem upravo u gordosti. Nepokajani covek je go covek Nema od Boga oprosta Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Isto kao i Srbi.. I Srbi su ubijali, silovali, pljačkali, i dan danas niko se ne kaje, nego naprotiv, još se i ponosimo. I Bog po našim delima daje, kako Evropi, tako i Srbima. Nismo mi ništa bolji. Nego hajde da se mi iskreno pokajamo za naše zločine pa onda da sudimo drugima. Sve ostalo je samo laž, pa možemo Boga i milion puta da zovemo svojim, neće nas on uslišiti. Ja ne znam dragi sa kojim se ti ljudima druzis ovi moji nenormalni prijatelji se stide svakog zlocinca koji je nosio svetu odbrambenu Srpsku uniformu. I novi termin udruzenog zlocinackog bla bla ne vazi za zemlju srbiju jer sama ovaj rat pocela i nije. Ja sam nosio puskicu i moje oruzje je bilo sveto jer nikog civilnog ubilo nije niti nam je to bilo ikada naredjeno jer ja takvo naredjenje bi odbio i po cenu svog zivota. Eto stidim se Srba koji su streljali i posle odnosili iz kuca u slepere stvari nevinih ljudi. Crveni Baron and Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Dragi smanji te supstance kojima se drogiras ma koje god da su... moracu izgleda da preskacem tvoje postove, jer u poslednje vreme od 3 tvoja posta samo je jedan moguc za citanje... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Mopio bi ćlanove da paze na izražavanje i ophodjenje. Svakako da su i Srbi narod koji nema pokajanjato je vrlo eidentno.. Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Mopio bi ćlanove da paze na izražavanje i ophodjenje. Svakako da su i Srbi narod koji nema pokajanjato je vrlo eidentno.. Dejane bre covece gde si video da Srbi nemaju pokajanja??? Osvetili smo Cara Lazara ne ulaskom vojskom svojom u tursku nego smo ga osvetili kao dostojnog Carstva Nebeskog. Sta se kod pravih Srba promenilo u toj veri danas ? Nemoj molim te odbacena je tuzba da je Drzava Srbija sprovodila genocid. Sto nije bio slucaj jedne posleratne nemacke. Daj malo kroz Hrista gledaj kad pises rec Srbin. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 По делима нашим добијамо данас, све је ово итекако заслужено у прошлости. Не сећам се Баћо да ли је ово већ било, али и ако јесте није с' горег да се подсетимо. Свети Владика НиколајHајвећи српски грехЈедном приликом сам седео са својим дугогодишњим пријатељем, изузетно образованим и духовно искусним човеком, владиком Српске православне цркве. Као и увек, читав наш разговор је имао тих и свечан карактер. Без много речи, са дугим периодима ћутања, у заједничком осећању тежине времена у коме живимо.Пред зидовима испуњеним књигама и иконама, под пригушеним вечерњим светлом, читав овај несвакидашњи разговор свео се на заједнички покушај нашег одговора на једно подједнако компликовано колико и тајанствено питање. Рекли бисмо питање свих питања: који је то највећи, онај првородни српски грех?Да, заиста, који је то највећи наш грех? Из кога се касније шире и умножавају сви остали наши грехови, мане и недостаци. Који претходи сваком српском страдању, сваком нашем паду и свакој пропасти.И разговор се тако претворио у велико и страшно подсећање на све оно што нам се дешавало.Пред мирним погледом мог ћутљивог саговорника, ја сам полако набрајао ужасне сцене нашег пада у историји. Једну по једну.Као на исповести, ређао сам страшне сцене крвавих стратишта и народних збегова. Сећао сам се свега оног што мрзне срце и леди душу.Сећам се кумовске секире; сећам се официрске сабље која сече дојке српске краљице; сећам се крвавог ножа како се у Топчидерској шуми немилосрдно забија и касапи лице најплеменитијег владара наше модерне историје; сећам се просјака и богаља са највишим војним одликовањима после сваког српског рата; сећам се будућег српског војводе Живојина Мишића како залаже код поверилаца све што има, чак и свој шињел (пошто је као обреновићевац избачен из војне службе); сећам се највеће јунакиње Солунског фронта, бесмртне Милунке Савић (носиоца Карађорђеве звезде са мачевима, медаље Обилића и два ордена француске Легије части) како после Првог светског рата ради као чистачица и клечи поред кофе са прљавом водом само да би исхранила своју породицу - у истој оној краљевини у чијем је ослобођењу онако славно учествовала, прерушена у мушкарца, вишеструко рањавана...Сећам се православних цркава подигнутих у ваздух српском руком; стрељања Христове иконе; угашених крсних слава; забрањене ћирилице; прећутаног Јасеновца...Сећам се свега што иначе покушавамо да заборавимо, свега оног што нас прати као демонска сенка, удобно смештена између редова наше историје...Требало је поднети сав овај одједном оживљени ужас.Дуго ћутање. И једва савладан, тешки уздах покајања за све оно што су најгори међу нашим прецима радили својој рођеној браћи, својим кумовима, пријатељима, вођама, владарима...Господе Исусе Христе, сине Божји, помилуј нас грешне! Помилуј нас, Благи!А после молитве, покушали смо да некако растумачимо овај језиви хаос безумних, нељудских грехова нашег народа.И пробао сам. Набрајајући редом: грех оцеубиства; издају; самовољу; себичност; похлепу; непоштовање свега великог и заиста вредног...Мој ћутљиви, мудри саговорник подсетио ме је да су ово „само одблесци нечег старијег од свега набројаног". Да постоји праузрок читаве ове тужне хронике наше срамоте и бешчашћа. И да је „овај страшни грех вешто прерушен у један наизглед сасвим безазлени облик". У нешто што нам се и не чини као грех.Открио ми је, у једној јединој речи, суштински разлог свих разлога нашег поновљеног страдања. Изрекао је решење: „Највећи српски грех, онај из кога касније произлази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневице, јесте нестрпљење."Обично, мало, свакодневно, тобоже безазлено нестрпљење. Оно је наш највећи, најтежи, онај оригинални грех. Праузрок свега што ћемо касније упропастити, издати, уништити, оскрнавити, одбацити, заборавити...Као и увек, најкомпликованија питања захтевају оне најједноставније одговоре. Који су, показало се, често и једини прави. Јер нестрпљење није супротност „стрпљењу", већ мудрости.Нестрпљење је очито показани недостатак вере у Бога и у себе. Нестрпљење је малодушје и маловерје. Нестрпљење је узрок сваком разочарању. Нестрпљење је побуна против онога „нека буде воља Твоја". Нестрпљење је почетак сваког краја. Нестрпљење је оно самоубилачко српско „бунтовништво без разлога". Нестрпљење је безбожни отпор свему ономе што не разумемо.Није ми остало ништа друго него да се сложим са својим мудрим, стрпљивим пријатељем.И да сада овде и вама, драги моји, пренесем сећање на овај давни разговор. Са надом да ћете ме разумети. И поверовати речима српског епископа, надахнутих хиљадугодишњом мудрошћу православне цивилизације.Зато, молим вас, немојте бити нестрпљиви. Колико год да вас боли. Колико год да вам се чини неиздрживо.Свети Владика Николај -Владимир-, ПЧЕЛИЦА and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Nestrpljenje da Hristos odvoji zito od kukolja a ne vera da se nismo dovoljno kajali i da smo napustili pokajanje i opravdavali svoje grehe pa nas bich bije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 ? Kosovo je srpsko, bilo je i ostaće. Sta to znaci "kosovo je srpsko"? Jel Srbija ima suverenitet na kosovu? Nema. Jel Srbija ima institucije na Kosovu? Nema. Jel Srbija ima vojsku ili policiju na Kosovu? Nema. Jel Srbija ubira poreze na kosovu? Nema. Jel Srbija ima stanovnistvo na Kosovu? U jako malim kolicinama. Jedino je Srpsko u istorijskom kontekstu, kao jedan visevekovni deo Srbije gde lezi u spomenicima i gradjevinama veliki deo Srpske kulture... i u kontekstu 1244 kao de Jure Srpsko. Kad se je Evropa istinski pokajala za zlocine kad je stizala evropske zemlje pravda i sud? Evropa nikad nijedan zlocin nije pocinila jer evropa nijednom nije delovala vojno zlocinacki. Drzave u evropi, svaka pa i Srbija su pocinile mnoge zlocine i nijedna se nije istinski pokajala ni za jedan zlocin koji je pocinjen niti je stigla bilo kakva pravda pobednika. Nikad nikog. Isto vazi i za Rusiju i svaku drugu zemlju. Tako da je ovo sto si ti reko, em netachna em prazna izjava.. Druga stvar.. evropa nema nikakav sud, Haag je medjunarodni sud ne evropski. Ja ne znam dragi sa kojim se ti ljudima druzis ovi moji nenormalni prijatelji se stide svakog zlocinca koji je nosio svetu odbrambenu Srpsku uniformu. Mozda tvoji prijatelji, ali danas je Tomislav Nikolic predsednik Srbije. Ivica Dacic premijer. Ratko Mladic se pravi u Heroja. To govori da se Srbija nije pokajala. A to da su se neki Srbi, medju kojima tvoji prijatelji pokajali... to je vrlo moguce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ako cemo da gledamo nacionalisticki i bolje je da nema Srba sad na Kosovu jer je sve zatrovano, a opet sa hriscanske tacke gledista ne bi valjalo ni da ima siptara tamo, al trazili ste gledajte... Ne znam dal uopste moze da se zeolitom izvuce sad jer je proslo vec dosta vremena... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ako cemo da gledamo nacionalisticki i bolje je da nema Srba sad na Kosovu jer je sve zatrovano, a opet sa hriscanske tacke gledista ne bi valjalo ni da ima siptara tamo, al trazili ste gledajte... Ne znam dal uopste moze da se zeolitom izvuce sad jer je proslo vec dosta vremena... Kakve veze sa Hriscanske strane ima ko je na Kosovu? Da li stvarno mislis da necije spasenje zavisi od toga da li je Kosovo deo Srbije ili nije? Ima veze sa strane Hriscanske tradicije i Crkve... u smislu da treba da se spasu MAnastiri, Crkve i ostali spomenici kulture i nase svetinje. To jedino. Ja sam strogo protiv bilo kakve predaje na Kosovu, ne zbog Hriscanstva, vec zato sto je po meni ozbiljno krsenje svakog smisla za "pravdu" da Kosovo ostane u rukama Albanaca. Ne moze to tako, nama se cefne da pravimo secesiju i mi pravimo secesiju. Onda drzavnost i drzavni poredak gubi smisao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Sta buncas tj. shuketash? Nista nisi razumeo, a ono sto si editovo svoj prethodni post je tek teska nebuloza tj formaloza Kakvi manastiri kakve crkve kakve gradjevine o cemu pricas?! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 sta buncas tj. shuketash? nista nisi razumeo, a ono sto si editovo svoj prethodni post je tek teska nebuloza tj formaloza Ajd da ti ponovim pitanje, kakve veze ima sa Hriscanske tacke gledista gde su siptari a gde Srbi i ko je na Kosovu? Hoces li da mi odogovoris na pitanje, ili ti je odgovor da ja buncam? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука