DYNABLASTER Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 aj sad uzmi iscitaj sve ponovo, pa ako si istinski filozof onda ces doci do zakljucka da tvoji odgovori nisu one kategorije kojima se nonstop sluzis da drugog naruzis- ad hominem, strawman i ostale gluposti... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 aj sad uzmi iscitaj sve ponovo, pa ako si istinski filozof onda ces doci do zakljucka da tvoji odgovori nisu one kategorije kojima se nonstop sluzis da drugog naruzis- ad hominem, strawman i ostale gluposti... Ovaj tvoj odgovor upucen meni je do te mere bolno bezobrazan i tolika je pljuvacina po prosecnoj inteligenciji da su ti moji potonji odgovori, daleko od uzornih, mnogo manje nego sto tvoje ponasanje zasluzuje kao kontra reakciju. Akvilonijus, NATO je produzetak zapocetog Misliiiim....... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 pa sta misliiiiiiis?! jel taj moj odgovor bio povod za "ponasanje"? ajde ti kao nadprosecno inteligentan mi odgovori... ili je pak povod bio onaj odgovor u temi o glasanju? ...i ne diraj moje pecurke! gringrin Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 pa sta misliiiiiiis?! jel taj moj odgovor bio povod za "ponasanje"? ili je pak povod bio onaj odgovor u temi o glasanju? ...i ne diraj moje pecurke! gringrin Ok ajde da zapalimo lulu mira... http://www.youtube.com/watch?v=kipooHI1NGc DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 posteno Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 A ti ako hoces da se bavis Crkvom prvo se krstis, pa se ispovedis,pa posle epitimije se pricestis i nakon toga, ako dobijes blagoslov, bavis se Crkvom. Previse posla da bi me posle kritike sve jedno izbacili iz Crkve... a i vec sam clan organizacije koja se izmedju ostalog bavi uticajem Crkve na drzavu i drustvo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Previse posla da bi me posle kritike sve jedno izbacili iz Crkve... a i vec sam clan organizacije koja se izmedju ostalog bavi uticajem Crkve na drzavu i drustvo... E vidis, kao sto ti van Crkve mozes da se bavis istom, tako i oni koji su u Crkvi mogu da se bave drzavom i politikom i bez kandidature na izborima. Nadam se da si za ravnopravnost, jedlakost i slicne stvari? nedeljko, Ignjatije, Далибор and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 E vidis, kao sto ti van Crkve mozes da se bavis istom, tako i oni koji su u Crkvi mogu da se bave drzavom i politikom i bez kandidature na izborima. Nadam se da si za ravnopravnost, jedlakost i slicne stvari? Nisam mu ni osporavao to pravo, lepo pise: "Da me niko ne shvati pogresno, on kao i svaki covek ima pravo na misljenje i pravo da ga izrazi" poenta je bila u necemu drugom... pise sve, da ne prepricavam... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 A sta Episkop misli o ispravnom gajenju nojeva, izradi kompjuterskih cipova, odrzavanju automobila, izboru fudbalske reprezentacije, sekvenciranju DNK i ostalim temama u kojima je strucan i skolovan podjednako koliko je strucan i skolovan za politicke i vojno-bezbedonosne analize? Da me niko ne shvati pogresno, on kao i svaki covek ima pravo na misljenje i pravo da ga izrazi... samo je mali problem sto Episkop predstavlja verski autoritet za svoju pastvu i zaista u pitanjima vere, trebalo bi do krajnjih granica da verujete svom Episkopu... za to je strucan i kvalifikovan... za politiku nije strucan i ne bi trebalo da zloupotrebljava svoj verski autoritet za promociju svojih politickih ideja... odnosno da zloupotrebljava to sto mnogi vernici brkaju njegov verski autoritet sa autoritetom u svetovinim pitanjima i sto ce kao i za verska pitanja bespogovorno poslusati savet svog Episkopa i u svetovnim... Ako hoce da se bavi politikom, nek se kandiduje na izborima... Авокадо, уз дужно поштовање, ал' ово ти нема неког смисла. Оспоравати јавно изражавање политичких ставова некоме само зато што је тај неко аутеритет на неком неполитичком пољу је бесмислено. Јер то би онда, колико за митрополита, исто толико важило и за било ког, рецимо, умјетника. Бављење политичким питањима се не може свести на активно укључивање у политичке процесе као што су рецимо избори или какве друге страначке активности. С друге стране, ако је ок да у једној држави све могуће и немогуће ресоре воде љекари, не видим никакву стручну недовољност у томе да један теолог износи своје политичко мишљење. То са криво схваћеним ауторитетом може бити проблем у неким случајевима али то свакако није проблем онога који износи одређене ставове, већ онога који их слијепо прати. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Ma super. Samo u koji duh da svrstamo saveznike u WW2 ako NATO projavljuje duh Vermahta. НАТО је настао након другог светског рата као организација која је била директно супротстављена експанзији комунизма. Примарна функција има је била заустављање ширења комунизма и одбрана Европе од Совјетског Савеза. Након распада Совјетског Савеза, "дух" организације је добио потпуно нови облик, на самиту који је одржан 1998. (мислим да је тада, мешам године ужасно), где је као нова доктрина постављен класичан експанзионизам. Тада су, иначе, и прекршили споразум са СССР о мирној деволуцији, јер су одустали од принципа да старе чланице Варшавског уговора не могу бити примане у НАТО пакт. Конкретно, од тада, НАТО није више само одбрамбена организација која може да користи своје потенцијале тек када је нека чланица директно нападнута (дакле, да служи као средство одвраћања на првом месту), већ су своје поље деловања проширили на превентивне одбрамбене мисије, хуманитарне интервенције, борбу против свакаквих ствари, итд. Дакле, полако из превентивне, прелазе у репресивну организацију, или би хтели да пређу, али им мањка ресурса (на првом месту људских) за пуно остварење зацртаних стратешких циљева. Тако да поређење не може да стоји, јер су тзв. "Савезници" у Другом св. рату били одбрамбени савез, а НАТО је експанзионистички савез (од нове доктрине, то јест откад је изгубио првобитни разлог постојања - комунистичку претњу оличену у Совјетском Савезу). DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 I prvu intervenciju u svetu NATO alijansa je bas imala po Srbima u Bosni.Ako hoce da stite ljudska prava i bore se za pravdu i demokratiju nek svrate malo do Saudijske Arabije posto su oni poznati ,,postovaoci,, prava.al malo morgen tata Bush ne da greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 A sta Episkop misli o ispravnom gajenju nojeva, izradi kompjuterskih cipova, odrzavanju automobila, izboru fudbalske reprezentacije, sekvenciranju DNK i ostalim temama u kojima je strucan i skolovan podjednako koliko je strucan i skolovan za politicke i vojno-bezbedonosne analize? Da me niko ne shvati pogresno, on kao i svaki covek ima pravo na misljenje i pravo da ga izrazi... samo je mali problem sto Episkop predstavlja verski autoritet za svoju pastvu i zaista u pitanjima vere, trebalo bi do krajnjih granica da verujete svom Episkopu... za to je strucan i kvalifikovan... za politiku nije strucan i ne bi trebalo da zloupotrebljava svoj verski autoritet za promociju svojih politickih ideja... odnosno da zloupotrebljava to sto mnogi vernici brkaju njegov verski autoritet sa autoritetom u svetovinim pitanjima i sto ce kao i za verska pitanja bespogovorno poslusati savet svog Episkopa i u svetovnim... Ako hoce da se bavi politikom, nek se kandiduje na izborima... Има много других људи који износе своја мишљења о свему и свачему, али атеистима запара уши тек када виде неког са мантијом. Конкретно, ево га један свезнајући о коме се никада нико из АС није огласио тим поводом, а који се разуме у све, од тога како мозак верника ради, преко тога због чега је верник глуп, зашто је наше друштво заостало, зашто је наш Устав лош, зашто су наши политичари овакви или онакви, до тога да је родоскнављење сасвим легитимно, а не делује ми да има било какве школе које би га квалификовале за било шта у овом погледу. Далеко од тога да бих ја забранио Пеђи да прича, он је мени негде на нивоу Мирољуба и забаван ми је, али је мало лицемерно да не видиш оно што ти је пред очима или да другу потпредседнику не кажеш "чекај мало, па ти ниси квалификован да изнесеш мишљење о било чему, јер апсолутно немаш појма о тим стварима". А таквих има колико год хоћеш. Али, чим неко стави мантију, он одмах сме да говори једино и искључиво о верским питањима, иначе крши начело секуларности. Другим речима, неподобан је да износи сопствене ставове о било чему, јер то нервира атеисте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 To beše onaj isti vladika što je pre parade ponosa izjavio da se "drvo koje ploda ne rađa siječe i u oganj baca" ? Da, ali ja zaboravih da ta izjava nije problem, problem je što mi agresivne komunjare i anti-teisti to tumačimo pogrešno jer mrzimo crkvu. (što naravno nema veze sa mozgom) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Авокадо, уз дужно поштовање, ал' ово ти нема неког смисла. Оспоравати јавно изражавање политичких ставова некоме само зато што је тај неко аутеритет на неком неполитичком пољу је бесмислено. Јер то би онда, колико за митрополита, исто толико важило и за било ког, рецимо, умјетника. Бављење политичким питањима се не може свести на активно укључивање у политичке процесе као што су рецимо избори или какве друге страначке активности. С друге стране, ако је ок да у једној држави све могуће и немогуће ресоре воде љекари, не видим никакву стручну недовољност у томе да један теолог износи своје политичко мишљење. То са криво схваћеним ауторитетом може бити проблем у неким случајевима али то свакако није проблем онога који износи одређене ставове, већ онога који их слијепо прати. Opet da naglasim da mu ne osporavam to pravo, niti bi mu ikada zabranio ili bilo sta slicno.... a sto se mene tice, isto vazi i za umetnike i sportiste, mada oni imaju daleko manji autoritet. To je jednostavno moj stav, moje misljenje o toj pojavi... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Има много других људи који износе своја мишљења о свему и свачему, али атеистима запара уши тек када виде неког са мантијом. Конкретно, ево га један свезнајући о коме се никада нико из АС није огласио тим поводом, а који се разуме у све, од тога како мозак верника ради, преко тога због чега је верник глуп, зашто је наше друштво заостало, зашто је наш Устав лош, зашто су наши политичари овакви или онакви, до тога да је родоскнављење сасвим легитимно, а не делује ми да има било какве школе које би га квалификовале за било шта у овом погледу. Далеко од тога да бих ја забранио Пеђи да прича, он је мени негде на нивоу Мирољуба и забаван ми је, али је мало лицемерно да не видиш оно што ти је пред очима или да другу потпредседнику не кажеш "чекај мало, па ти ниси квалификован да изнесеш мишљење о било чему, јер апсолутно немаш појма о тим стварима". Pedja nema dogmatski autoritet i sledbenike koji ga slepo prate... ni promil... a licno sam mu vise puta u razlicitim raspravama rekao da nije kvalifikovan za odredjene tvrdnje, kao i on meni za neke moje tvrdnje... nema potrebe da fantaziras o nasem odnosu... А таквих има колико год хоћеш. Али, чим неко стави мантију, он одмах сме да говори једино и искључиво о верским питањима, иначе крши начело секуларности. Другим речима, неподобан је да износи сопствене ставове о било чему, јер то нервира атеисте. Niti me nervira, niti sam rekao (ili pomislio) da na ovaj nacin krsi nacelo sekularnosti... nema potrebe da mi imputiras takve gluposti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука