Михајло Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Mitropolit crnogorsko-primorski odgovorio na napade predsednika LDP Da sam znao da se na njega neće primiti pečat Božji, odustao bih BEOGRAD - I Čedu su krstili mutanti! Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je SPC nazvao „mutantom pogrešne politike, koja je uništila sve dobro u Srbiji“, žestoko je razljutio mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, koji ga je i uputio u svetu tajnu. - Lično sam ga krstio u velikoj svetinji, manastiru Ostrog. Sećam se, već je bio politički stasao. Ne morate da mi pričate šta je rekao, već sam sve pročitao. Mogu samo da mu poručim sledeće: „Krstiš vuka, a onda ti taj vuk ode u goru!“ - rekao je mitropolit Amfilohije. Prethodno je Jovanović na sednici Pokrajinskog odbora LDP u Novom Sadu, osvrćući se na nedavni sukob između gradonačelnika Igora Pavličića i Eparhije bačke, kritikovao Crkvu i, osim što ju je uporedio s mutantom, rekao: - Hvala vam što gradonačelnika Novog Sada niste bacili u Dunav. Mitropolitu ovo nije prvi put da javno izrazi kajanje što je Jovanovića uveo u carstvo Božje. Još pre pet godina uvideo je svoju grešku i zažalio što je krstio lidera LDP. - Žao mi je što sam u manastiru Ostrog krstio Čedomira Jovanovića. Da sam znao da se na njega neće primiti pečat Božji, ne bih ga krstio u vreme kad smo se pištaljkama borili protiv pokojnog Slobodana Miloševića. Tada sam rekao da krstimo čoveka, a ne minđušu, koju Jovanović nije želeo da skine ni tokom ceremonije krštenja. Danas shvatam da smo, ipak, krstili minđušu, a ne čoveka - rekao je tada Amfilohije, objašnjavajući da je Jovanovića upoznao na studentskim demonstracijama 1996/1997. Inače, Amfilohije je tada Jovanoviću zamerio zbog rečenice da se „u budućnost ne ide s tamjanom, nego računarima“. - Kad mi je otac Joil rekao: „šta ćemo sa ovim mladićem, kako da ga krstimo, neće da skine minđušu“, rekao sam mu da ne krštava minđušu, nego čoveka, koji će, kad se krsti, i sam shvatiti da mu minđuša ne treba. Sad kažem ocu Joilu: „Izgleda da mi minđušu krstismo.“ Ali Bog da dade zdravlje, mudrost i spasenje i našem Čedi. Nije samo on u iskušenju. Nadam se da će kod nas, a i šire, preovladati pravi odnos prema tehnologiji, jer su njom porobljeni i oni koji je proizvode - kazao je mitropolit Amfilohije. IZVOR Митрополит Амфилохије је цар над царевима... Хелена Вујовић and Anette је реаговао/ла на ово 2 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Што се чудимо оваквим изјавама (Чединим)? У оваквим људима чучи замаскирани фашиста. Није само вређање Цркве у питању. Сетите се Чединих расистичких изјава упућених на рачун народа у Африци. И то усред Народне Скупштине. Чеда је фашиста. А кад се нашмрка онда постаје и агресиван. marko_13 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Што се чудимо оваквим изјавама (Чединим)? У оваквим људима чучи замаскирани фашиста. Није само вређање Цркве у питању. Сетите се Чединих расистичких изјава упућених на рачун народа у Африци. И то усред Народне Скупштине. Чеда је фашиста. А кад се нашмрка онда постаје и агресиван. Znaci,nisam pogresio sto sam stavio ovu sliku. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Наравно да ниси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 čisto sumnjam da je ovo izjavio m.Amfilohije,a poznajući pastira proročkog dara moje eparhije ovo neme veze sa životom. Tako da još jedna velika drskost novine kurira i izvrtanje izjava i realnosti. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ma da, ko zna sta je rekao...Kurir je obicno djubre, a ja mazohista pa procitam . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ја у Владику Амфилохија и његове изјаве не сумњам, увјек су актелне, продорне и жестоке. Људи смо различити, а уста говоре од сувишка срца, тако је код већине. Он јасно каже шта мисли и то је оно најлепше код њега. А што је крстио минђушу?? и зашто је нијсе скинуо, и зашто тада нису били оштри? мени то није јасно. Кад би ја дошла непристојно обучена, мене би упозорили а чедицу нису. Минђуша на мушкарцу има смиболику, анархије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Какво год мишљење имао о Чеди, а мислим да је свима више него познат мој став у вези са њим, сматрам да митрополит није смео рећи тако нешто...без обзира на све. Наравно, под условом да је вест тачна. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Pitam se da li postoji kurir uopste ? курир је апстрактни медиј који се материјализује у виду бајки а нема ни форму. Ви не схватате да је курир ту да помаже људима који имају тврду столицу и лошу пробаву.... Не знам како нисте провалили њихову хуманитарну мисију па само им погледајте папир, чланке све је идеално уклопљено Natasa. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Znaci,nisam pogresio sto sam stavio ovu sliku. 1. Келтски крст није симбол неонациста. Неки неонацисти злоупотребљавају келтски крст. 2. Ово није келтски крст. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 1. Келтски крст није симбол неонациста. Неки неонацисти злоупотребљавају келтски крст. 2. Ово није келтски крст. Ali cedica jedini gleda u kameru .... ... a ce izadjem na televizor .... Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 То је стара вест , мислим из 2006 године , и тада је Амфилохије заиста изјавио да је изгледа крстио минђушу а не Чеду. Курир пошто је неспособан да погледа на сајт СПЦ или Епархије бачке , онда актуелизује ову стару митрополитову изјаву , коју је такође дао поводом Чединих баљезгарија на рачун СПЦ. Дакле изјава је тачна, вест је стара, курир је буђав. Crveni Baron and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ja isto sumnjam da je mitropolit rekao da zali sto ga je krstio. Kakve veze ima sto je Crnogorac, da se time objasnjavaju neke izjave? To mi lici na ono novozavetno-iz Nazareta moze li biti sta dobro. Imam utisak da je mitropolit cestit, i sve dobro mislim o njemu nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 То је стара вест , мислим из 2006 године , и тада је Амфилохије заиста изјавио да је изгледа крстио минђушу а не Чеду. Не видим ништа чудно ни....саблажњавајуће......у тој изјави нашега Митрополита Амфилохија...чак, штавише, ту се може приметити да се држао златног правила : " Да нам речи буду благе, а докази јаки. " Тема је " жалим што сам те крстио "..., а то, убеђен сам, наш Митрополит никада не би изговорио. kirios1 and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pravnik Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 А какве везе имају изјаве митрополита с тиме што је Црногорац? Изјаве имају везе са карактером људи,не са њиховом националношћу или простором у коме живе. Он је као духовник одличан. Боље да се клонио политичких изјава због којих су му многи замјерали или их криво интерпретирали. Толико се фаме дигло ни око чега. Православна цркво наша драга, надо свију нас, у теби је Црногорац нашао свој спас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука