Jump to content

Митрополит Амфилохије - актуелности и догађаји

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Po meni ovakva pozicija za kritiku uopste  nije dobra. Ideja o neprovokaciji nasilnika samo ide na ruku

onima sto bi svu Crkvu i vernike da proglase za mracnjake i fasiste.

Nisu svi vernici fasisti ali vecina fasista u ovoj zemlji su vernici.

Nadam se da pravite razliku izmedju nacizma, neo-nacizma i fasizma.

A kritika je "Ako ja tebe prebijem, kriv si ti sto postojis jer je to razlog sto sam ja tebe prebio".

Zrelo i razumno, nema sta.  0110_hahaha    

0102_laugh

http://www.pescanik.net/content/view/5831/191/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A kritika je "Ako ja tebe prebijem, kriv si ti sto postojis jer je to razlog sto sam ja tebe prebio".

Zrelo i razumno, nema sta.  0110_hahaha    

'Ајде ти сада лепо све признај, а Ђура ће ти опростити што те је тукао. И то је било за твоје добро.    0102_laugh

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Уопште није тако, да је неко крив због свог постојања. Него се ради о провокацијама, о изазивању. Ако ја тебе провоцирам, наравно да сам крив што сам те разјарио и што хоћеш да ме бијеш. Не морам ја тебе да ударим да би ти узвратио, довољна је реч, која може да ошине више од бича. А педери су и те како агресивни, барем на медијима, из удобности свог дома (сетите се вазелина за Уроша, губљења невиности Београда исл). И тај пешчаник, погледајте само колико су они агресивни, и насилни, можда и више од тих хулигана.

Подели на овим сајтовима

Б-92?  0102_laugh Па то су такви п(л)аћеници и јадници да већег п(л)аћеничког лумпенпролетаријата нема у космосу од њих и њиховог власника,бившег "великог четника" и "великог Србина" Верана Матића који је,када је видео да та прича "не пије воду" и није профитабилна,нагло променио ћурак па постао велики "мултикулти и фенси" сорошев потрчко,чија је информативна кућа 5. октобра званично делила патриотска и демократска одликовања тим истим навијачима и омладини који су изнели 5.октобар на својим леђима и који су такође итекако палили Београд да би они и њихови дошли на власт...онда је све то било "легитимно демократско право" у борби против "сила мрака".А сада када неко жели њих (не само навијачи...њих је још и најмање,него огромна већина народа у овој земљи жели да се ослободи таквих као што су б-92!),најгоре међу најгорима у историји овог народа,да опомене,упозори,па чак и да протествује (јер другог начина не остављају...избор не постоји у овој земљи идејно-политичких клонова који ће пре побити све нас него дозволити да их неко скине са власти) против несхватљивог руинирања земље у сваком њеном и најмањем постојећем делићу,против настраности која нам се у суштини жели наметнути као законски кодификована етичка норма,против бесмисленог и болесног уздизања полне дезорјентисаности на правно-регулативни и политички ниво док нам та иста власт комада и распрчава државу и животе,водећи нас у беду,глад,понижење и срамоту на свим нивоима,онда су ти исти млади људи - хулигани и непријатељи државе! Хипокризија пар екселанс! Море,море...што немам само пар дана власт у својим рукама... 0110_hahaha

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Уопште није тако, да је неко крив због свог постојања. Него се ради о провокацијама, о изазивању. Ако ја тебе провоцирам, наравно да сам крив што сам те разјарио и што хоћеш да ме бијеш. Не морам ја тебе да ударим да би ти узвратио, довољна је реч, која може да ошине више од бича. А педери су и те како агресивни, барем на медијима, из удобности свог дома (сетите се вазелина за Уроша, губљења невиности Београда исл). И тај пешчаник, погледајте само колико су они агресивни, и насилни, можда и више од тих хулигана.

Koliko god da je bilo ko bilo koga provocirao, onaj koji je prebio je morao da odluci da to uradi.

A to je njegova odgovornost.

Подели на овим сајтовима

Qq lele, ovo momentalno mora da se dostavi Narodnoj skupstini da preprave krivicni zakonik, te da razrezu kazne za te provokatore koji praktikovanjem svojih ustavom zagarantovanih prava teraju ljude da ih biju, pa onda ti jadni ljudi ni krivi ni duzni zavrse u zatvoru.

Skroz si u pravu, ja recimo mislim da nijedan muz ne bije svoju zenu eto tako, nego ona provocira, ili joj zagori rucak, ili se zadrzi u komsiluku duze nego sto joj je dozvolio, ili mu bezobrazno odgovori kad joj nesto kaze... to treba u zatvor, a ne jadnog coveka koji je bije samo zato sto ga ona izaziva.

:cheesy:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='kriminalac' />

Подели на овим сајтовима

Qq lele, ovo momentalno mora da se dostavi Narodnoj skupstini da preprave krivicni zakonik, te da razrezu kazne za te provokatore koji praktikovanjem svojih ustavom zagarantovanih prava teraju ljude da ih biju, pa onda ti jadni ljudi ni krivi ni duzni zavrse u zatvoru.

..........

Манифестација која је одржана, за основу је имала протест јер су им угрожена права која су им Уставом гарантована...Иако не видех ниједан конкретан пример, навод, где и како су им угрожена Уставом гарантована права, поставља се питање зашто нису, опет користили Устав, па дискриминацију било које врсте, прво пријавили истражним органима, који су по Уставу дужни да спроведу истрагу. У случају да не дође до истраге и одлуке правосудних органа, што је такође регулисано Уставом, онда постоји и разлог за протест...

А да ли је ово уопште био протест или промовисање сопствених сексуалних оријентација?

Обзиром да нисам сагледао да је протест, врло брзо очекујем и промоцију садо-мазо сексуално оријентисаних, инцесно сексуално оријентисаних и сл....

Е о томе је говорио Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије...не угрожавајући ничију слободу, нека свако има избор, али негде се границе јавних промоција морају поставити.

kriminalac

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Христос није тукао грешнике. Нити је коме саветовао. 

А кад је дошло време да се вазнесе на небо, одлучи да иде у Јерусалим, те посла гласнике пред собом. Они одоше и уђоше у једно самарјанско село да му припреме. Али га нису примили, зато што се упутио Јерусалиму. Када су то видели ученици Јаков и Јован, рекоше: Господе, хоћеш ли да кажемо да сиђе огањ с неба и да их уништи? А он се окрену и укори их рекавши: не знате каквог сте духа; Син човечији није дошао да уништи људске животе, него да их спасе. И одоше у друго село.

Тада му рече Исус: врати свој мач на његово место; јер сви који се маше за мач - од мача ће погинути.

Чули сте да је речено старима: »Не убиј«, а ко убије биће крив суду. А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свога бити крив суду. Ако ко каже брату своме »рака«, биће крив синедриону. Ако ко каже »будало«, заслужиће пакао огњени. Ако дакле приносиш дар свој на жртвеник и онде се сетиш да твој брат има нешто против тебе, остави онде свој дар пред жртвеником, и иди прво измири се са братом својим, па тада дођи и принеси дар свој. Покажи добру вољу противнику своме брзо, док си још с њим на путу; да те противник не преда судији, а судија судском службенику, и да те не баце у тамницу. Заиста ти кажем: нећеш изићи оданде док не платиш последње паре.

Чули сте да је речено: »Око за око и зуб за зуб«. А ја вам кажем да се не противите злу; него ако те ко удари по твом десном образу, окрени му и други; и ономе који хоће да се парничи с тобом и да ти узме хаљину, подај му и огртач; и ко те потера једну миљу, иди са њим две. Дај ономе који од тебе тражи, и не окрећи се од онога који хоће од тебе да позајми.

Чули сте да је речено: »Љуби ближњега свога« и мрзи непријатеља свога. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје и молите се за гонитеље своје, да будете синови Оца свога који је на небесима, јер он чини да његово сунце гране злима и добрима и даје кишу праведнима и неправеднима. Јер ако љубите оне који вас љубе, какву награду имате? Зар не чине то исто и цариници? И ако поздрављате само своју браћу, шта особито чините? Зар не чине то исто и многобошци? Будите дакле савршени као што је савршен Отац ваш небески.

И то је већ врло срамно за вас да имате тужбе међу собом. Зашто радије не трпите неправду? Зашто радије не прегорите штету?

Него ви сами чините неправду и штету, па још браћи!

Или не знате да неправедници неће наследити царство Божије? Не варајте се: ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани, ни мужеложници,

Ни лупежи, ни лакомци, ни пијанице, ни кавгаџије, ни хајдуци, царство Божије неће наследити.

И овакви бејасте неки; него се опрасте и посветисте и оправдасте именом Господа нашег Исуса Христа и Духом Бога нашег.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Pa granice javnih promocija su i postavljene u Ustavu i zakonima nase zemlje. Sve dok cilj okupljanja nije sirenje rasne, nacionalne i verske mrznje i netrpeljivosti i pozivanje na krsenje Ustava i zakona, slobodan je da promovise ko sta hoce. A svi ostali su slobodni da im se ne svidi to sto se promovise. Niko nikoga ne tera da postane homoseksualac.

Подели на овим сајтовима

Pa granice javnih promocija su i postavljene u Ustavu i zakonima nase zemlje. Sve dok cilj okupljanja nije sirenje rasne, nacionalne i verske mrznje i netrpeljivosti i pozivanje na krsenje Ustava i zakona, slobodan je da promovise ko sta hoce. A svi ostali su slobodni da im se ne svidi to sto se promovise. Niko nikoga ne tera da postane homoseksualac.

Слажем се...али овде је тема да ли је Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије узрок немирима који су се догодили. Не мислим да је тако, иако нигде ниједном речју нисам ни покушао да правдам то што се догодило. Постоји нешто што законима није могуће регулисати, није видљиво нити опиљиво, али ипак осећамо да је ту. Како је најбољи пример да се у то уверимо? Па преиспитивањем самог себе. Ево одговори ми, ако Ти није тешко, можеш ли замислити као ћеш се осећати Ти лично, ако сутра Твоје дете, Твоја сестра, Твој отац или мајка, доведе истополног партнера? Али покушај да заборавиш да је ово форум на интернету, изађи из шкољке која Те штити и искрено напиши?

:drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Слажем се...али овде је тема да ли је Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије узрок немирима који су се догодили. Не мислим да је тако, иако нигде ниједном речју нисам ни покушао да правдам то што се догодило.

Подели на овим сајтовима

Слажем се...али овде је тема да ли је Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије узрок немирима који су се догодили.

Jeste, ali paralelna tema je i to da on za nasilje koje se dogodilo krivi organizatore parade, sto je podjednako neukusno kao kriviti zenu sto je silovana zato sto je obukla kratku suknju. Ja sam reagovala na taj deo, jer me zalosti sto toliko ljudi izgleda ne vidi koliko je perverzno takvo stanoviste.

Ево одговори ми, ако Ти није тешко, можеш ли замислити као ћеш се осећати Ти лично, ако сутра Твоје дете, Твоја сестра, Твој отац или мајка, доведе истополног партнера? Али покушај да заборавиш да је ово форум на интернету, изађи из шкољке која Те штити и искрено напиши?

Pa bilo bi mi krivo da to bude neko od mojih roditelja, ali bila bih podjednako tuzna i ako dovedu partnera suprotnog pola. Ne bih volela da se razidju, mada znam da bi bilo sebicno da trazim da ostanu zajedno ako su nesrecni. Bolje bi bilo da nadju nekog sa kim su srecni nego da se muce zajedno do kraja zivota.

Za sve ostale, potpuno mi je svejedno, cak mislim da je malo bolesno baviti se intimom svoje brace, sestara i dece. Neka vole koga hoce.

Подели на овим сајтовима

Не верујем ни у паралелни свет, па вероватно одатле потиче моја усковидост да не примећујем ни паралелне теме  4chsmu1

У одговору на питања која сам Ти поставио крије се и одговор, зашто Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије има став да за вандалске догађаје треба потражити узрок у организаотру манифестације.

Твој одговор казује да још увек немаш деце, или се варам? Тог сам мишљења јер си одреаговала само на родитеље,и то у првом слогу реченице јесте Твоја искреност

"Pa bilo bi mi krivo da to bude neko od mojih roditelja,",

Наставак јесте оправдање за став који овде испољаваш, али у себи ниси потпуно утемељена у исправност свог става.

Последња реченица јесте одгворо самој себи а и теми

"Za sve ostale, potpuno mi je svejedno, cak mislim da je malo bolesno baviti se intimom svoje brace, sestara i dece. Neka vole koga hoce."

Зар не мислиш да је логичан след Твоје изјаве да је такође "мало болесно" износити своју интиму?

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Ne razumem kako su organizatori mogli da budu krivi na nasilje? Ne mogu ja da budem kriva za necije tudje nasilje kada nikoga ne ugrozavam, ja mogu da budem kriva jedino za svoje nasilje ako pocnem da gadjam policiju kamenjem.

Nemam dece, ali mislim da mnogo ambiciozno zakljucujes da bi svaki roditelj bio silno ucveljen ako mu dete bude homoseksualac  :drugarstvo: U Srbiji doduse, svakako da bi imao razloga za brigu, mogla bih da se sekiram zbog toga sto cu strepeti da li ce mu neki idiot razbiti glavu, ali svakako se ne bih sekirala zato sto ga provlace osobe istog pola.

Naravno da je bolesno iznositi svoju intimu, nikoga ne interesuje sta si sve konkretno radio sa zenom sinoc. Problem je sto ljudi ocito misle da kada muskarac kaze da ima decka, to je iznosenje intime u javnost, a kada kaze da ima zenu to je sasvim pristojno. Ili mozda misle da ce svaki homoseksualac nakon sto kaze da ima decka poceti i da opisuje sinocne dogodovstine iz spavace sobe  89898989898989

Подели на овим сајтовима

Нигде нисам написао:

"....da bi svaki roditelj bio silno ucveljen ako mu dete bude homoseksualac "

тако да нисам могао ни да Те асоцирам ја да то напишеш...Размисли одакле Ти узрок за такву изјаву? Да није из Твоје личности? :)

Логично је да за сад стрепиш само од оног што Ти је познато, разбојништва било које врсте. Некако закључујем да си и хетеро сексуално опредељена, па обзиром да за сад  и немаш деце (Даће Бог да их имаш и уживаш у њима, а и они у Теби  1405_love), не осећаш ни истинску потребу да о томе доброооо размислиш.

Манифестација уопште није имала за циљ да нам покаже да у Београду, Србији, на свету постоје ЛГБТ људи, јер сам сигуран да је то познато једнако као и Кока кола., већ је имало за циљ оправдање новца који је добијен за промовисање тако нечег, о чему говоре и међусобне размирице различитих ЛГБТ удружења. Али и о томе смо већ писали, па да се не понављамо...

Е сад, кад поново све пресабереш, верујем да је јасније, шта је заиста рекао Високопреосвећени митрополит г.Амфилохије.

:bla:

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...