Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Али исто тако има владика који супротно подржавају...па нека Господ суди шта је праведно. Брате, исто тако може било ко доћи и рећи да је добио од неких владика благослов да коље и силује. Ако неки српски Епископи сматрају да је ово синодско саопштење у супротности са Христом, они су дужни да се јавно огласе јер им је то једина и највећа обавеза - да чувају исправно схватање вјере и да га јавно обзнањују хришћанима вјерницима. Извини, али ја ти не вјерујем да постоје српски Епископи-кукавице који у приватним обраћањима дају мишљења различита од става остатка Цркве, и још да та мишљења сакривају од браће Епископа и од српске јавности, будући да би тада испадали крајње лицемјерни. Дакле, праштај, али не вјерујем да постоје супротни благослови од овог који смо добили са сајта наше Цркве, јер сваки Епископ има достојанство, власт, па и обавезу да јавно говори оно што мисли. И ја спорим што те владике нису јавно рекле да су дали благослов. И ја то спорим. Али није сада битно, битно је дал ће нам Христос опростити и ако урадимо неправедну ствар. Христос је милостив и опростиће ће нам. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 "Лабрис - организација за лезбејска људска права поздравља став Српске православне цркве због осуде позива на насиље над учесницима Параде поноса чиме се верницима јасно ставља до знања да не наседају на позиве екстремистичких група да се насилно обрачунају са припадницима ЛГБТ популације." КРВ ЋЕ ЛИТИ АЛИ ПАРАДЕ НЕЋЕ БИТИ. Будули патиоте успели да направе изненађење, никада више парада неће бити покушана да се одржи. Још се педери изругавају синоду, као захвални су им. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Ево неких коментара антисрба поводом изјаве митрополита Амфилохија: "Neprihvatljivo i opasno" Glumica Mirjana Karanović, koja je prošle godine otvoreno podržala Povorku ponosa kaže da su ovakvi izleti božjeg čoveka kao što je Amfilohije veoma opasni. “Ja mislim da je bolesno dati takvu izjavu. Gospodin koji je to izjavio bi morao da razmisli o svom duhovnom zdravlju i o onome što on kao božji čovek propoveda uopšte o ljubavi prema bližnjima i o toleranciji prema ljudima”, smatra ona. Goran Miletić, pravni savetnik u nevladinoj organizaciji Branitelji ljudskih prava, kaže da su izjave visokih crkvenih velikodostojnika koje pozivaju na kršenje ljudskih prava zapanjujuće i potpuno neprihvatljive. “Priča je zanimljiva što za razliku od prošlih godina on prebacuje teret nasilja, samog činjenja nasilja, na učesnike povorke. Naime, u intervjuu se kaže da ustvari samim izlaskom na ulice učesnici Parade ponosa čine nasilje nad građanima Srbije što je potpuno neprihvatljivo tumačenje i potpuno je u u suprotnosti sa našim zakonom”, ocenjuje on. Istovremeno, prvi čovek srpske policije uveren je da će Parada ponosa proteći bez incidenata. Inače, najavljeno je da će Paradi ponosa prisustvovati i pojedini ministri. Ambasade EU zabrinute Šefovi misija zemalja-članica EU u Srbiji izražavaju svoju zabrinutost zbog vesti o otvorenim i neposrednim pretnjama upućenim Paradi i njenim organizatorima, navodi se u saopštenju ambasade Nemačke u Beogradu. U saopštenju se dodaje da bi “oni bi želeli da ohrabre srpske vlasti da preduzmu sve potrebne mere u cilju zaštite ove manifestacije i prava na slobodu okupljanja i slobodu izražavanja”. “Bilo koja diskriminacija po osvnou spolne, rasne ili etničke pripadnosti, religije ili veroispovesti, seksualne orijentiacije, invalidnosti i starosnog doba nespojiva je sa osnovnim načelima i vrednostima na kojima je zasnovana Evropska unija: poštovanju ljudskih prava i osnovnih sloboda, jednakosti šansi i toleranciji”, navodi se u saopštenju ambasade Nemačke. OEBS: Snažnije se suprostaviti nasilju Predstavnica OEBS-a Dijana Serafina Faloni upozorava da se Srbija snažnije mora suprotstaviti nasilju u zemlji. “Suprotstavljanje netoleranciji i onima koji šire mržnju nije samo pravna obaveza državnih institucija već je i moralna odgovornost medija i javnosti”, poručuje ona. Treći pokušaj organizovanja Parade ponosa zakazan je za nedelju 10. oktobar, u 10 sati, u parku Manjež u centru Beograda. Prema nezvaničnim informacijama, povorku će obezbeđivati oko 5.000 policajaca. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Важна је једна чињеница коју је мит. Амфилохије рекао: Да насиље потиче управо од ових педера. А ми јадни Срби се само бранимо од њиховог насиља. Хвала мит. Амфилохију што је јавно рекао ко је у суштини насилник. То индиректно значи да смо ми ти који се бранимо од насиља. Нисмо насилници већ одбрамбени војници тог дана. Даће драги Господ да парада неће проћи. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Па брате Семберац шта те то толико чуди кад у читавом свету и свим владама Света владају антихристи и педери и лезбејке ! Шта рећи ? ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Није што је и разумљиво. Схвати те једном да живим у окупираној држави. Као што за време комунизма Црква из разумљивих разлога није смела да подржава антикомунисте (и ако је за време рата подржавала ЈВУО). Тако и данас. Ја и не очекујем да Црква каже: иди те, супроставите се содмостима. Јер такав позив је немогућ у оваквој окупираној земљи. Али доће кад тад слобода овој земљи па ћемо видјет како ће се Црква и држава (које ће бити у симфонији) супроставити сваком злу. Како радили тако нам Бог дао. АМИН "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Важна је једна чињеница коју је мит. Амфилохије рекао: Да насиље потиче управо од ових педера. А ми јадни Срби се само бранимо од њиховог насиља. Хвала мит. Амфилохију што је јавно рекао ко је у суштини насилник. То индиректно значи да смо ми ти који се бранимо од насиља. Нисмо насилници већ одбрамбени војници тог дана. Даће драги Господ да парада неће проћи. Заиста је буквалност једна од ствари која веома смета у вери !Дакле ,то што је митрополит рекао да су хомосексуалци насилници(у ком смислу?) не значи да ти трба металном шипком да се браниш! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Па брате Семберац шта те то толико чуди кад у читавом свету и свим владама Света владају антихристи и педери и лезбејке ! Шта рећи ? Да зато свим снагама против педера и режима. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Није што је и разумљиво. Схвати те једном да живим у окупираној држави. Као што за време комунизма Црква из разумљивих разлога није смела да подржава антикомунисте (и ако је за време рата подржавала ЈВУО). Тако и данас. Ја и не очекујем да Црква каже: иди те, супроставите се содмостима. Јер такав позив је немогућ у оваквој окупираној земљи. Али доће кад тад слобода овој земљи па ћемо видјет како ће се Црква и држава (које ће бити у симфонији) супроставити сваком злу. Како радили тако нам Бог дао. АМИН Семберац већ сам ти рекоа да не нападаш Цркву на тај двосмислени начин! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Важна је једна чињеница коју је мит. Амфилохије рекао: Да насиље потиче управо од ових педера. А ми јадни Срби се само бранимо од њиховог насиља. Хвала мит. Амфилохију што је јавно рекао ко је у суштини насилник. То индиректно значи да смо ми ти који се бранимо од насиља. Нисмо насилници већ одбрамбени војници тог дана. Даће драги Господ да парада неће проћи. Заиста је буквалност једна од ствари која веома смета у вери !Дакле ,то што је митрополит рекао да су хомосексуалци насилници(у ком смислу?) не значи да ти трба металном шипком да се браниш! Разумем ја то. Али доће тај дан када ће Србија угледати слободу и када ће Црква бити потпуно слободна, тад ћемо видјети дал ће Црква рећи да се не треба супроставити содомистима. А ако сабор СПЦ на редовном заседању одлучи да је неприхватљиво супростављање злу, онда ја први нећу позиати да се супроставимо паради, никад више. Али од тога нема ништа, хвала Богу. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Није што је и разумљиво. Схвати те једном да живим у окупираној држави. Као што за време комунизма Црква из разумљивих разлога није смела да подржава антикомунисте (и ако је за време рата подржавала ЈВУО). Тако и данас. Ја и не очекујем да Црква каже: иди те, супроставите се содмостима. Јер такав позив је немогућ у оваквој окупираној земљи. Али доће кад тад слобода овој земљи па ћемо видјет како ће се Црква и држава (које ће бити у симфонији) супроставити сваком злу. Како радили тако нам Бог дао. АМИН Семберац већ сам ти рекоа да не нападаш Цркву на тај двосмислени начин! Хоћеш рећи да за време комунизма није било свештеника у партији?И дал мислиш да је то баш била воља Цркве или воља режима?Немој брате живети у сновима... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Није што је и разумљиво. Схвати те једном да живим у окупираној држави. Као што за време комунизма Црква из разумљивих разлога није смела да подржава антикомунисте (и ако је за време рата подржавала ЈВУО). Тако и данас. Ја и не очекујем да Црква каже: иди те, супроставите се содмостима. Јер такав позив је немогућ у оваквој окупираној земљи. Али доће кад тад слобода овој земљи па ћемо видјет како ће се Црква и држава (које ће бити у симфонији) супроставити сваком злу. Како радили тако нам Бог дао. АМИН Семберац већ сам ти рекоа да не нападаш Цркву на тај двосмислени начин! Хоћеш рећи да за време комунизма није било свештеника у партији?И дал мислиш да је то баш била воља Цркве или воља режима?Немој брате живети у сновима... Једно је период комунизма где се главом плаћало а друго је овај сада период где ти говориш да Црква није слободна и да несме на прави начин да се супростави паради!Дакле ,Црква се јевњђељски супроставлја геј паради то је и синодско саопштење и нема другог начина сем тога, без обзира ко је на власти и који је временски период у питању! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 Добро то ћемо тек да видимо како ће бити ситуација када Србија постане монархија са христољубивим владаром. Можда ми то нећемо доживети, али хоће наши потомци. Сви они тако јавно говоре, али иза леђа режима говоре супротно. Исто важи и за Космет. Црква подржава владу и њиховој "борби" за Космет. Али видећемо када дође ситуација када ће Србија да ослободи Космет од тираније, дал ће и тад Црква позивати на мир са злом?Неће сигурно... Али мени је битно само да је Црква осудила содомију, јер ово друштво болесно је очекивало од Цркве да подржи параду с циљем да у скоријој будућност буду дозвољени истополни бракови. Али нема ништа од тога, то је Црква доказала. Хвала Богу. Не оптужујем ја Цркву ни за шта, оптужујем само оне који искоришћавају лошу позицију Цркве у држави за своје пацифистичке планове Новога Светскога Поретка. Не мислим на тебе брате Дејане конкретно, али пар њих... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 8, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2010 sa tim brate nije nikoga pozvao na rat sa paradom kolko sam razumjela Није што је и разумљиво. Схвати те једном да живим у окупираној држави. Као што за време комунизма Црква из разумљивих разлога није смела да подржава антикомунисте (и ако је за време рата подржавала ЈВУО). Тако и данас. Ја и не очекујем да Црква каже: иди те, супроставите се содмостима. Јер такав позив је немогућ у оваквој окупираној земљи. Али доће кад тад слобода овој земљи па ћемо видјет како ће се Црква и држава (које ће бити у симфонији) супроставити сваком злу. Како радили тако нам Бог дао. АМИН Семберац већ сам ти рекоа да не нападаш Цркву на тај двосмислени начин! Хоћеш рећи да за време комунизма није било свештеника у партији?И дал мислиш да је то баш била воља Цркве или воља режима?Немој брате живети у сновима... Једно је период комунизма где се главом плаћало а друго је овај сада период где ти говориш да Црква није слободна и да несме на прави начин да се супростави паради!Дакле ,Црква се јевњђељски супроставлја геј паради то је и синодско саопштење и нема другог начина сем тога, без обзира ко је на власти и који је временски период у питању! Има безброј других начина. Можемо да видимо како то ради црква у Бугарској и Русији. Црква не користи свој пуни утицај да би спречила ову параду, моје мишљење. Али то је питање земаљске политике цркве као невладине организације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука