Плутон Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ali moraš da se registruješ prvo tamo.Kako može da prati nečije lajkovanje ako se neko nikada nije ni registrovao na facebuciju? Не прати лајковање (то је и немогуће ако немаш налог) већ једноставно у тим дугмадима (не свим, али званичним Фејсбуковим која се најчешће користе да) постоји код који прати твоје активности на мрежи. Нпр. ако си потражио рецензију неког производа и завршио на неком блогу са чланком о томе, а тај блог има са стране дугмад да поделиш ту рецензију на Фејсбуку, Фејсбук зна да си ти читао тај чланак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ајде да прокоментаришем и мало озбиљно. Закерберг је предузетник. Он неће своје богатство изнети на улицу и поделити случајним пролазницима. Његов мозак функционише сасвим другачије, шта год радио, он ће се увек трудити да направи највећи резултат са најмање трошкова. Успешни пословни људи једноставно не умеју да размишљају другачије, иначе не би били успешни у бизнису. И то је добро, због њих ми данас живимо удобно и уживамо благостање које наши преци нису могли ни да замисле - иако већина нас ништа посебно том благостању није допринела. Е сад, многи који са нама деле то благостање не разумеју како свет функционише и презиру богатство и успешне људе. Једино "праведно", из њиховог угла, је да се оно "расподели". А посебно их брине да ли ће неко "платити порез", као да је плаћање пореза врхунац врлине и љубави. Предузетник не "расподељује", он "инвестира". Зато, ако реши да се бави хуманитарним активностима, он ће све то ставити на папир и прорачунати како да оствари највећи ефекат. Он порез види онако како јесте - паразитски трошак и расипање које не може у потпуности да избегне, али ће урадити све што легално може да га минимизује. И тако... Колико год његов поступак (као и осталих - Бафет, Гејтс, Бренсон итд.) био племенит, многи ће их и даље критиковати јер имају веома поједностављену слику света и не разумеју како стварање нове вредности функционише. Из њиховог угла, благостање постоји само од себе и само га треба "праведно расподелити", а не знају да отворе уџбеник историје и прочитају како су бедно људи живели само пре сто или двеста година, а и данас негде тако живе, нажалост. Подразумевано стање овог палог света је беда, болест, глад, сиромаштво. За благостање се требало изборити уз пуно труда, ризика, предузимљивости, иновативности. Лично нисам баш неки Закербергов фан. Његов бизнис ми уопште није јасан, немам Фејсбук профил и не занима ме. Али поштујем чињеницу да је очигледно направио нешто у чему многи људи виде вредност за себе. И то је велика ствар. За то сам му захвалан и поштујем га ка способног предузетника. Зато му желим пуно успеха у наредном пословном подухвату, који је ето хуманитарна фондација, мада је сасвим све једно - он ће многим људима поправити живот без обзира чиме се буде даље бавио. А то је оно што критичари не разумеју. За њих је једино "хумано" бацање пара кроз прозор. А да смо тако радили кроз историју, никаквог напретка не би било и још увек би живели у највећој беди попут наших предака. florenntina and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Не прати лајковање (то је и немогуће ако немаш налог) већ једноставно у тим дугмадима (не свим, али званичним Фејсбуковим која се најчешће користе да) постоји код који прати твоје активности на мрежи. Нпр. ако си потражио рецензију неког производа и завршио на неком блогу са чланком о томе, а тај блог има са стране дугмад да поделиш ту рецензију на Фејсбуку, Фејсбук зна да си ти читао тај чланак. Мислим да то што пишеш ради гугл а не фб, ако немаш фб налог за њих практично ни не постојиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Мислим да то што пишеш ради гугл а не фб, ако немаш фб налог за њих практично ни не постојиш. И Фејсбук то ради, има пресуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Kako misliš da te prati Fb, ako nemaš njihov nalog? Ne shvatam. Мене на овом форуму прате одређени ликови. Најчешће их је три. Чим отворим неку тему секунду после су на њој. Исто је ако мало дуже времена читам неку тему одавно неактивну. Прате нас, сестро, прате нас... ivanaika, RYLAH, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 И Фејсбук то ради, има пресуда. с' печатом? Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Мене на овом форуму прате одређени ликови. Најчешће их је три. Чим отворим неку тему секунду после су на њој. Исто је ако мало дуже времена читам неку тему одавно неактивну. Прате нас, сестро, прате нас... Jes.. bez folijske kape više ni do špajza. Ha, stalkeri krenuli, a mi od značaja. Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Мене на овом форуму прате одређени ликови. Најчешће их је три. Чим отворим неку тему секунду после су на њој. Исто је ако мало дуже времена читам неку тему одавно неактивну. Прате нас, сестро, прате нас... Ignjatije, Плутон, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 с' печатом? Са све печатом. Мада је Фејсбук најавио жалбу, видећемо шта ће бити, ал' лично одлуку белгијског суда сматрам изузетно значајном за грађанска права, слободе, демокрацију, приватнос', анонимнос'... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Jes.. bez folijske kape više ni do špajza. Ha, stalkeri krenuli, a mi od značaja. Плутон, Ignjatije and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Па јесте, треба платити оне силне авиЈоне и ракетЛе за Сирију, Ирак и тако то... Том логиком може далеко да се оде јер треба исплатити и социјална давања, трошкове здравства итд., а то је други проблем везан за недостатак демократске контроле трошења новца пореских обвезника (кол'ко генитива ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Ne zovem se, Danica Кратос је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 @@Kratos, Сва срећа те... Плутон and Кратос је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Са све печатом. Мада је Фејсбук најавио жалбу, видећемо шта ће бити, ал' лично одлуку белгијског суда сматрам изузетно значајном за грађанска права, слободе, демокрацију, приватнос', анонимнос'... Слажем се, једино влада има право да те шпијунира. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 3, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука