И.стојковић Написано Март 19, 2010 Пријави Подели Написано Март 19, 2010 Уважени саговорници у овом под-форуму, Читајући од почетка па до овог часа, дискусије које се овде презентирају, не да видим напредак, у смислу презентирања свако својих резона, користећи као основни предуслов сопствену веру, а све у циљу међусобног бољег разумевања.Опростите мени неуком, али последњих дана, чини ми се, да се "разговор" оријентисао у брањењу резона сопствене вере, једни од других. Оно што је мени посебно зачуђујуће, ако се самокритично и пажљиво погледају постови, разговор се "оријентисао", у смеру да на сајту који своје хришћанско-православно мисионарење чини, под благословом епископа Шумадијског, Преосвећеног г. Јована (Младеновића), православно опредељени "бране", ставове, и то чак не своје, већ ставове Старог и Новог Завета, Апостола, Отаца Светих па чак и Самог Христа. Не кажем да и уважени гости, у смислу друге вероисповести, немају сличне "наметнуте" задатке, али ако пажљиво пребројимо, далеко мање им је задатака постављено. Обзиром да сам мишљења да за "дијалог", није синоним међусобно убеђивање, већ међусобно изношење сопствених ставова, о нечему или некоме, из чега би сами учесници дијалога, као и читаоци стекли нова сазнања или чак донели и нове одлуке, молим вас, да сходно своме очигледно завидном степену образовања, дијалог и наставите да водите, као што на самом почетку беше. Браћи и сестрама у Христу, свако добро у Господу желим. Гостима желим осећање добропримљених, и изражавам наду сопствену, да ће гостопримство тако и разумети. Не као жељу, да нам они "објасни" наше вероисповедање, већ сопствено, због кога их и позвасмо и срдачно примисмо... Свако добро и вама желим... vaistinu klapklap dada 1405_love 1405_love kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 potpisujem i dodaću šta čovek mrzi...ono čega se boji...a čega se boji..onoga što ne poznaje predrasude će nas dotući sve često imam običaj da kažem svojoj braći i sestrama hrišćanima kada em napadnu čega se boje moje vere ili svoje nevere kopitar and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Уважени саговорници у овом под-форуму, Читајући од почетка па до овог часа, дискусије које се овде презентирају, не да видим напредак, у смислу презентирања свако својих резона, користећи као основни предуслов сопствену веру, а све у циљу међусобног бољег разумевања.Опростите мени неуком, али последњих дана, чини ми се, да се "разговор" оријентисао у брањењу резона сопствене вере, једни од других. Оно што је мени посебно зачуђујуће, ако се самокритично и пажљиво погледају постови, разговор се "оријентисао", у смеру да на сајту који своје хришћанско-православно мисионарење чини, под благословом епископа Шумадијског, Преосвећеног г. Јована (Младеновића), православно опредељени "бране", ставове, и то чак не своје, већ ставове Старог и Новог Завета, Апостола, Отаца Светих па чак и Самог Христа. Не кажем да и уважени гости, у смислу друге вероисповести, немају сличне "наметнуте" задатке, али ако пажљиво пребројимо, далеко мање им је задатака постављено. Обзиром да сам мишљења да за "дијалог", није синоним међусобно убеђивање, већ међусобно изношење сопствених ставова, о нечему или некоме, из чега би сами учесници дијалога, као и читаоци стекли нова сазнања или чак донели и нове одлуке, молим вас, да сходно своме очигледно завидном степену образовања, дијалог и наставите да водите, као што на самом почетку беше. Браћи и сестрама у Христу, свако добро у Господу желим. Гостима желим осећање добропримљених, и изражавам наду сопствену, да ће гостопримство тако и разумети. Не као жељу, да нам они "објасни" наше вероисповедање, већ сопствено, због кога их и позвасмо и срдачно примисмо... Свако добро и вама желим... 0110_hahaha 0110_hahaha :drugarstvo: Hvala na vašem stavu i preporukama !Samo jedan mali utisak:Kao musliman kada sam ušao ovdje da budem vaš gost očekivao sam napade, optužbe narazumijevanja, uvrede itd: Bilo ih je poput: Moj neprijatelju,ili islam je satanska vjera, itd, ali to je sve normalno jer živimo u vremenu kada je sve normalno izbrisano.Ono što je nekada bilo normalno a to je komunikacija među vjerskim ljudima , danas je nažalost rijetkost.Eto ta rijetkost je se ovdje desila, i iskreno ovdje iako često svi manje više, skrenemo od zadatog cilja a toje upoznavanje, ide se nekada u misionarenje ili rasprave koje nekada gube svaki smisao.Ali ipak mi komuniciramo i svakim danom sve bolje i napredujemo.Najteže je napraviti prvi korak.Sa naznakom: Mi muslimani koji smo ovdje ni po čijem zadatku nismo došli niti imamo kakav zajednički dogovor, čak ja i nepoznajem lični ni jednog od muslimana koji su ovdje! To što ste spomenuli da se treba držati onog osnovnog cilja to podržavam i ja kao muslima svako dobro vama želim!Hvala! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Обзиром да сам мишљења да за "дијалог", није синоним међусобно убеђивање, већ међусобно изношење сопствених ставова, о нечему или некоме, из чега би сами учесници дијалога, као и читаоци стекли нова сазнања или чак донели и нове одлуке, молим вас, да сходно своме очигледно завидном степену образовања, дијалог и наставите да водите, као што на самом почетку беше. Ovaj dio komentara i savjeta zlata vrijedi! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 Ah,dodji ja ne mogu vise svoje od tvoga razlikovati... Unatoč tvrdnjama svih ,sve ovce jedu , istu travu " kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Мај 31, 2010 Пријави Подели Написано Мај 31, 2010 »Trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira! Jedno tijelo i jedan Duh - kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan Krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!« (Ef 4, 3-6) Svi smo se izgubili u ovozemaljskom..Previse gledamo na svoje i materijalno..a ovdje tako lijepo pise... treba nam samo da citamo zaista onako kako pise.... :0104cheesy:.a ne kako nam pase da tako citamo...i shvacamo... Tada ce medjureligijski dijalog i zajednistvo biti uspjesnije... kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 http://topdocumentaryfilms.com/the-primacy-of-consciousness/ The Primacy of Consciousness-Примат Свести Дали неко зна о овој теми, које је православно мишљење? Хвала. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Септембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2016 'Ili ćemo zajedno živjeti, ili ćemo zajedno umrijeti' | Bitno.net https://www.bitno.net/vijesti/svijet/medureligijski-susret-u-asizu/#.V-DlZ3zw5L4.whatsapp александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука