Tumaralo. Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Дајте људи. Зар неко заиста мисли да је та Исламска држава стварно настала спонтано, малтене преко ноћи? И за тако кратко време спонтано, случајно ојачала и проширила се по Африци и свету? И да је заиста толико јака да је ни Америка не може уништити сво ово време колико се "бори" против ње? I Rusija bi mogla za 10 dana da je unisti. Samo naftna postrojenja da izbombarduju i cao zdravo. Medjutim Rusija je odlucila da kao i Amerika samo bombarduje pesak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Todenhofer navodi da će bombardovanje "borce ID samo ispuniti radošću" i da "Zapad ne može teroriste pobediti vojnim sredstvima". Po njegovom mišljenju, postoje tri načina u borbi protiv terorizma - prvi, da Amerika spreči zalivske države da isporučuju oružje teroristima u Siriji i Iraku, drugi, da Zapad pomogne Turskoj da zatvori granice kako bi se sprečilo da se novi borci pridruže IS i treći, nacionalno pomirenje u Iraku i Siriji i veća integracija Sunita u politički život, nakon čega će "ID biti gotova, kao riba van vode". "ID je Bušovo čedo, Zapad je bombardovanjem jača" Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 I Rusija bi mogla za 10 dana da je unisti. Samo naftna postrojenja da izbombarduju i cao zdravo. Medjutim Rusija je odlucila da kao i Amerika samo bombarduje pesak. mislim da gresis, niko nikada nije gerilu pobjedio sa avijacijom, ne mogu to ni rusi da ucine, putin ovo radi iz dva razloga koji bas i nisu casni, ali sta je casno danas u spoljnoj politici, prvi razlog i najvazniji je da reklamira moc rusije, citav svijet sada rusiju gleda malko drugacijim ocima, da kazem sa malko vise strahopostovanja ili ako oces bolje malko ozbiljnije, putin je pokazao za vreme svoje vladavine u tri navrata da je spreman da intervenise bilo gdje u svijetu kada su ruski interesi u pitanju a to je bilo gruzija, krim i sada sirija, ono sto je ljaga na njegovu vladavinu sto je ostao paralisan na cerecenje rusa u ukrajini.... drugi razlog zbog koga se odlucio da intervenise u siriji je da pomogne asadu da ostane na vlasti, do sada bi asad bio pred porazom zahvaljujuci zapadnoj agresivnoj politici prema siriji kao drzavi, da nije bilo ruske intervencije time bi i rusija ostala bez jedine luke u sredozemlju, a kakva bi ona bila onda globalna sila, putin je odlicno iskoristio politicku pometnju na zapadu i uskocio u zadnji momenat da se umjesa i izgradi sasvim novu poziciju u siriji koja ce da traje iducih sto godina minimum, a zapad vise tu nece imati nikakvog uticaja... putin nije isao na intervenciju zbog sirijskog naroda ugrozenog od terorizma, to su samo price za lakome konzumente zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 I Rusija bi mogla za 10 dana da je unisti. Samo naftna postrojenja da izbombarduju i cao zdravo. Medjutim Rusija je odlucila da kao i Amerika samo bombarduje pesak. У праву си. Али они нису настали због акција Русије, него Америке и њених савезника. ИД није толика претња Русији колико западу, тј. Европи. Може и Русија да их уништи за кратко време. Они су им више штете и нанели за доста краће време него Амери за сво време. Њима је у интересу да ИД (још увек) постоји. Питање какви су интереси које стране. Али да постоје то је неминовно. Праве борбе против њих за сада нема. А и питање је опет да ли је неком у интересу да троши средства и људство у борби против неког ко му није озбиљна претња. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Може и Русија да их уништи за кратко време. moze brate ali ne sa jednom vazduhoplovnom bazom, treba tu i bar dve divizije kopnene vojske, samo to se ne isplati putinu, nije rentabilno, ovako mu je dovoljno da ostvari svoje ciljeve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Чему толика навијања. Зар ово није један од безброј ратова у духу овога света и века. Рат у коме страдају људи, човек као непоновљива личност. Хитлера је победио некима мрски капитализам и некима обожавани комунизам. Зар су капитализам и комунизам постали бољи победивши Хитлера. Зар су постали део Есхатона. Када ћемо ми Хришћани запитати Оца небеског шта је воља Његова у свему томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Чему толика навијања. Зар ово није један од безброј ратова у духу овога света и века. Рат у коме страдају људи, човек као непоновљива личност. Хитлера је победио некима мрски капитализам и некима обожавани комунизам. Зар су капитализам и комунизам постали бољи победивши Хитлера. Зар су постали део Есхатона. Када ћемо ми Хришћани запитати Оца небеског шта је воља Његова у свему томе. a ko brate navija i za koga? ja znam na cijoj sam strani, ali to nije nikakvo navijanje vec solidarnost, znam da je sirija bila normalna zemlja sa sasvim pristojnim standardom i slobodama malo vecim nego sto imas igdje u evropi, neko se protiv toga pobunio a opet neko sa strane je masno podrzavao tu pobunu cak je malo falilo da nije poslao vazdusne udare na regularnu vlast, plus su se pobunjenima prikljucili dzihadisti iz cijelog svijeta od zapadne evrope , sa nasih prostora pa sve do africkih zabiti, sad pobunjene dijele na umjerene i neumjerene a jedni i drugi koriste zapadno naoruzanje koje je stiglo kao pomoc demokratiji u siriji koja je hriscanima sjekla glave pred kamerama, gledali smo svi tu video klipove te tematike zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Путин потписао декрет о санкцијама против Турске. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 a ko brate navija i za koga? ja znam na cijoj sam strani, ali to nije nikakvo navijanje vec solidarnost, znam da je sirija bila normalna zemlja sa sasvim pristojnim standardom i slobodama malo vecim nego sto imas igdje u evropi, neko se protiv toga pobunio a opet neko sa strane je masno podrzavao tu pobunu cak je malo falilo da nije poslao vazdusne udare na regularnu vlast, plus su se pobunjenima prikljucili dzihadisti iz cijelog svijeta od zapadne evrope , sa nasih prostora pa sve do africkih zabiti, sad pobunjene dijele na umjerene i neumjerene a jedni i drugi koriste zapadno naoruzanje koje je stiglo kao pomoc demokratiji u siriji koja je hriscanima sjekla glave pred kamerama, gledali smo svi tu video klipove te tematike Ни врабац са гране не падне без знања Очева. И најсавршенији систем ће пропасти, и тако ваља да буде. Јер човек и човечанство нема праву отабину на земљи. А превиђамо да Бог има намисао о милонима људи разасутих по свету. Мулсимани иду у Е У а Хришћани у САД. Када би велики оци Цркве попут Шмемана, Флоровског ... у СССР-у постали теолози и богослови. Били би мученици. Али је Бог имао друго посланство за ове изгнанике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Russia Imposes Economic Restrictions Against Turkey After Downing of Su-24 Russian President Vladimir Putin signed a decree on Saturday to boost national security and introduce economic measures against Turkey, the Kremlin press service said."Russian President V.V. Putin has signed a Decree ‘On Measures to Guarantee National Security in the Russian Federation and Protect Russian Citizens Against Criminal and Other Illegal Actions, and on Special Economic Measures Against the Turkish Republic," the statement said. The visa-free regime between the countries will be partially suspended. Russian travel agencies will have to stop selling tours to Turkey after January 1, 2016, according to Kremlin. Charter air transportation between Russia and Turkey will also be banned. Moreover, Russia will restrict import of certain Turkish goods, the statement said. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ни врабац са гране не падне без знања Очева. И најсавршенији систем ће пропасти, и тако ваља да буде. Јер човек и човечанство нема праву отабину на земљи. А превиђамо да Бог има намисао о милонима људи разасутих по свету. Мулсимани иду у Е У а Хришћани у САД. Када би велики оци Цркве попут Шмемана, Флоровског ... у СССР-у постали теолози и богослови. Били би мученици. Али је Бог имао друго посланство за ове изгнанике. ja ti brate rekoh da mislim da ne navija niko za nikoga, svakom normalnom na ovom forumu je zao sirotinje koja se muci i gine na bilo cijoj strani da jeste, ali ne pricamo mi o pojedincima ovdje vec o sirim slikama, pojedincima se bavi neko ko ima vise pameti od ljudi, ako mislis da treba ignorisati sva zemaljska drzavna pravila i formalnosti, drustvena uredjenja onda mislim da jako gresis, sam Hristos je rekao caru carevo a bogu bozije, tvoj komentar odudara od toga, to je prvo sto mi je upalo u oci... ja licno ne navijam za taj haos u siriji, daleko bilo,, bez obzira sto pricam sa drugim ljudima o dogadjajima i opcijama. Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Tako je. Postoji interes da ID opstane i u Rusiji. Ruska elita ili "pseudo-elita" ima taj interes. Posto vise ne postoje nacionalne drzave interesi te elite nisu ujedno i interesi naroda. Mislim da je Putin marketinski proizvod kao i svi ostali. Pravoslavni KGBovac koji je sa Erdoganom u Moskvi otvorio najvecu dzamiju u Evropi. Prodaje S. Arabiji oruzje u vrednosti od 10 milijardi dolara. Ne dira naftna postrojenja ID (koji prodaju naftu za 20 dolara po barelu sto unistava rusku ekonomiju). Ucestvuje sa ostalim zonglerima u cirkusnoj predstavi "Borba protiv terorizma" koja treba da nas ubedi da su krezubi Arapi u Toyotama naoruzani kalasima najveca opasnost po nasa prava, slobode i zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Хитлера је победио некима мрски капитализам и некима обожавани комунизам. Зар су капитализам и комунизам постали бољи победивши Хитлера. Хитлера су победили Руси! Са том победом нема везе ни ''мрски''капитализам, нити ''обожавани'' комунизам. А тренутно једини ко брани хришћане од исламиста у Сирији су Асад и Руси... nana је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Хитлера су победили Руси! Са том победом нема везе ни ''мрски''капитализам, нити ''обожавани'' комунизам. А тренутно једини ко брани хришћане од исламиста у Сирији су Асад и Руси... Значи 6 000 000 Јевреја и десетине милиона других народа није победило Хитлера ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Руска интервенција у Сирији свакако више доприноси „решењу“ (ако се то тако може назвати) од оне коју предводи сулуда администрација С.А.Д.-а, али не дозвољавајте себи да помислите како је Русија ту на страни неке правде или чега већ јер... Тзв. Исламска држава користи руске нападе на побуњенике како би заузела више територије: http://www.theguardian.com/world/2015/oct/10/russian-airstrikes-help-isis-gain-ground-in-aleppo Русима се исто деси да бомбардују болнице: http://www.theguardian.com/world/2015/oct/22/three-syrian-hospitals-bombed-since-russian-airstrikes-began-doctors-say feeble, Grizzly Adams and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука