Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Turska državna agencija Anadolija prenela je saopštenje turskog Generalštaba da je ruski avion upozoren 10 puta za 5 minuta od strane pilota dva turska lovca F-16. Komentar sa vojnog foruma: ,,Širina te turske izbočine je mala da bi priča o deset upozorenja pila vodu.'' Пг, Grizzly Adams, Ромејац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Čak me ne bi iznenadilo da NATO pristane na najavu letenja nad Sirijom. Neće pristati verovatno na režim odobrenja ali najave skoro sigurno će sam tražiti. На чију најаву летења? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Nisam siguran šta pod tim misli. Možda da najavljuju svoje akcije ruskoj strani. To sam citirao drugoga ako nisi razumeo. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Чини ми се да су ово добри коментари: Za razliku od većine ovdašnjih komentatora na forumu ja uopšte ne verujem da su Turci ovo uradili u dogovoru sa bilo kim iz NATO-a. Jer ako ne računamo, jadnog pilota koji je poginuo ovo uopšte ne ide u prilog NATO-a i mislim da Turci neće proći najbolje u Briselu. A evo zašto. Posle ovoga nema ni teorijske šanse za neku zonu zabrane letenje makar ni nad delom Sirije. Biće zabrane letenja nad Sirijom za Turske avione bez obzira da li će biti zvanične zabrane ili ne. Mogu da potpišem da daljih letova Turaka nad Sirijom neće biti. Čak me ne bi iznenadilo da NATO pristane na najavu letenja nad Sirijom. Neće pristati verovatno na režim odobrenja ali najave skoro sigurno će sam tražiti. Jer u protivnom nije pitanje da li će sirijska PVO oboriti neki NATO avion nego je pitanje kad. U svakom slučaju dejstva NATO avijacije nad Sirijom će biti daleko opreznija nego do sada i mnogo manje bahata. Ovo je i Tursku izbacila iz priče oko Sirije kao ozbiljnog igrača. Od sada će Turska to samo posmatrati sa strane bez ikakvog ozbiljnog učešća. Ono što sam isto siguran to je da su za sada najveći dobitnici kineski građevinci jer su Rusi danas po podne odlučili da turskim građevincima daju šut kartu i da njihovo mesto dovedu Kineze. To će biti najteži finansijski udar po Turke u zadnjih 25 godina. Reč je o sumi od 3 do 8 milijardi dolara godišnje (postoje razne procene). Pa sad vi vidite. Oekuje su ovih dana slična odluka i za poljoprivredne proizvode. A Rusija je ubedljivo glavni uvoznik turskih poljoprivrednih proizvoda. Očekuje se da i tu gubici budu bar koliko u građevinarstvu. Po prvim procenama Walt Street Journala obaranje ruskog aviona će Turke koštati minimum minimuma 10 milijardi dolara godišnje. Interesantno je da i WSJ i FT u prvim komentarima smatraju da je reč o ekonomskom samoubistvu Turske. U ovom momentu EU ne može da pomogne ekonomski i Ukrajini a kamoli Turskoj. Turski problem je što ni građevinci ni izvoznici poljoprivrednih proizvoda nemaju alternativu za Ruse. No videćemo šta će biti. Ćutanje NATO zvaničnika upravo pokazuje da NATO sa ovim nema veze i da su najblaže rečeno i oni zatečeni. Inače do sada bi bila već paljba po Rusima. Bilo je onih koji su osudili Turke, većina ćuti a Ruse bar za sada niko nije osudio. Danas će posle sastanka u Briselu biti neko nemušto saopštenje ali sam prilično siguran da će Turci na samom sastanku i te kako biti ribani zbog ovog. Ne zaboravite Ameri su sklopili dogovor sa Rusima upravo da bi se ovako nešto ibeglo. Njihovi saveznici su prekršili dogovor. A Putin nije Slobodan Milošević da mogu nekažnjeno da krše sporazume i dogovore. Pisci ovih pisanija su zanemarili sledecu izjavu generalnog sekretara Nato pakta nedugo posle objavljivanja obaranja Ruskog aviona,kad se nije znalo nista konkretno. Izjava je od jutros – Upravo sam se sastao sa ministrom inostranih poslova Turske Feridunom Sinirlioglom da razgovaramo o vojnoj akciji Ruske Federacije u i oko Sirije. Tema razgovora uključuli su neprihvatljiva kršenja turskog vazdušnog prostora od strane ruskih borbenih aviona, saopštio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Nisam siguran šta po tim misli. Možda da najavljuju svoje akcije ruskoj strani. To sam citirao drugoga ako nisi razumeo. Ма знам да си цитирао другог, зато ни мени није јасно. Иначе, има већ сигурно 20 и више дана како је потписан споразум на нивоу стратегијских групација Коалиције (НАТО и државе савезнице) са једне и ВВС РФ са друге стране, где и једни и други имају обавезу супротној страни да доставе планове летења, односно најаве. Значи, нити могу Амери (и остали) да лете а да пре тога нису обавестили Русе где, шта и како и обрнуто-Руси исто тако. Чак, уколико се зоне извршења задатка "поклапају" или су једна поред друге, вође ваздухоплова, односно посаде морају бити билингвалне (руски и енглески) како би комуникација могла да се са сигурношћу успостави... Дакле, уколико се ово десило над територијом Сирије и ван најављених планова, у најмању руку се може десити да се раскида тај Споразум... А ако је оборен над територијом Тусрске,то је већ друга ствар... GeniusAtWork, Milan Nikolic, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 За сад је сигурно само да тај ко је ово наредио није нормалан. Не да су ови други нормални, али и у лудилу постоји нека градација... Милан Ракић, RYLAH, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Медији: Иза обарања Су-24 стоји Ердоганов синЈефтина нафта, коју терористи „Исламске државе“ пребацују у Турску, може бити прави разлог за обарање руског бомбардера Су-24, јавља руски ТВ канал LifeNews, позивајући се на изјаве експерата. Син турског председника Билал Ердоган је наводно повезан са терористима Исламске државе и тргује нафтом која доспева у земљу, а кап која је прелила чашу јесте управо чињеница да је руска авијација бомбардовала цистерне које превозе нафту, пише на порталу листа Известия.О сарадњи турских власти са терористима ИД експерти одавно говоре. Медијима кружи фотографија на којој наследник турског лидера позира у загрљају са руководиоцима ИД.-Турска намерно спречава операције руске војске у Сирији пошто са те територије терористи ИД транспортују јефтину нафту у Турску, а руски авиони бомбардују колоне цистерни, - каже војни стручњак, директор Центра стратешке конјунктуре Иван Коновалов. http://ruskarec.ru/news/2015/11/24/mediji-iza-obaranja-su-24-stoji-erdoganov-sin_543757 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 16:00 - Пентагон саопштава да меморандум о спречавању конфликата у ваздуху у Сирији нема везе с инцидентом с авионом Руске Федерације. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Vdy51WMRQ8M Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Turska-nato pakt-Amerika-Islamska Drzava Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 ttps://www.youtube.com/watch?v=Vdy51WMRQ8 Kažu da to raniji snimak. Nema veze sa ovim slučajem. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 На Б92 се ложе у коментарима на трећи светски рат, као да се све дешава на некој другој планети и ако почне, они ће и даље да висе на нету, сурфују, пију кафу, слушају музику и навијају... cek, cek, nece biti interneta? auu, moze li ikako da se spreci taj rat (ako me razumete) Јанко, GeniusAtWork, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=IschF-ihjS0 Снимак наводног уништења руског хеликоптера Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Погибший Российский Пилот Румянцев Сергей Александрович Срђан Шијакињић and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука