Макрина Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Хтео је он, него му браћа архереји нису дозволили. Рекли су: брате, видели смо снимке и знамо све шта си радио, свакоме се омакне, не буди строг толико према себи, него нас послушај, даћемо ти заслужену пензију и у скромни дом ћемо те ставити. Има Хвала Богу и архијереја који се гнушају греха брата свог. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Мене плаше ови што се не гнушају, а та већина му је ово обезбедила. онда нек се затремо,ако је тако Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 ... зато што те воли и не меће ти на плећа, оно чему ниси дорастао... I to što kažeš. Kako reče jedan lokalno ovde u nS, srećom pa nisam bogat inače bi davno umro od droge Плутон and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 imovina o.Serafima Rouza, tamo negdje daleko u sumama Kalifornije...i posle neofiti ovakvi - onakvi Ignjatije, Arsenija, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 +Kačavenda je to lepo uredio, napravi čovek licitaciju ko će biti kum na slavi, dodju gasterbajteri, lokalni zemljoposednici , pa ko više da. Pričali mi ovi iz Bjeljine. Па у више од половине СПЦ је управо тако .. .. И то није никаква новина.. е сад.. мислило се и надало да ћемо у претходних 30 година такве ствари бар почети да искорењујемо или оно-бар да им дајмо истинитији призвук ,.. а ми ..остали на нивоу - водица.. Шта ћеш .. то нам је ,,ниво'' feeble је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Па нећемо и не треба да се затремо, то није Црква, већ само неки ту апаратић, а Црква је многе олује прошла и остала на ногама.Него тај апаратић треба да се запита шта ће са њима бити, пошто ће и они данас сутра пред Судију. Али ми је занимљиво да све време "ударају" по њему, а не и по онима који су му то омогућили, пошто деле подједнаку кривицу, ако нису учесници, онда су саучесници.[/quotp Pa kakve veze ima sto nece u grob sa tim, taj novac je iskoristen na rasipanje i raskalasen zivot, a to ne prilicno jednom episkopu, mada daleko da je on ikakav episkopa ikad bio, stalno je u besjedama drvio o nacionalizmu, a posto mi je situacija u ovoj Eparhiji vise nego poznata i moj drug djakon je dugo godina isao sa Episkom Vasilijem i pjevao, tesko da se ima sta dobro za reci. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 imovina o.Serafima Rouza, tamo negdje daleko u sumama Kalifornije...i posle neofiti ovakvi - onakvi Kako je divan Bog u svetima svojim .... .... Sveti Oce Serafime Rouze , moli Boga za nas gresne . Amin . Suncokret54, 3006, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Meni je citava nasa prica degutantna. Podseca me na,ono -mi hriscani smo protiv smrtne kazne, al zato,cemo ... I onda ide spisak najgorih mogucih mucenja, naslada sta ce s nekim da se desi u zatvoru i slicno. Licemerje je to i u ovom i u pahomijevom i svim takvim slucajevima. stvarno razumem artemite, marku nađose krivicu za pronevereni novac i op papa, a ovamo se tolerise svasta nesto toliko gnusno i uzasno. E pa dragi moji vladika Vasilije je i dalje kanonski vladika iako umirovljenii sa svim pravima vladike. Dok god je tako, ne ulazeci u politiku crkvenu i sulude razloge zasto je to tako, ovo spredanje s njim je nasa krivica i greh. A greh onih sto su ih ostavili da sablaznjavaju male, greh jer da su crkvenosudski procesuirani ne po politici nego istini mi ne bismo sada gresili dusu sitnim pakosnim komentarima, e greh tih sto su kao dobri a cute zbog svojih sitnodusnih interesa je mnogo veci. Al svima nama,ce suditi Hristos. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ni ja ne bih da komentarisem neke stvari koje mislim da uopste nisu vredne paznje , kao sto je ovaj nesrecnik , bivsi vladika , koji ide Judinim stopama ... Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Meni je citava nasa prica degutantna. Podseca me na,ono -mi hriscani smo protiv smrtne kazne, al zato,cemo ... I onda ide spisak najgorih mogucih mucenja, naslada sta ce s nekim da se desi u zatvoru i slicno. Licemerje je to i u ovom i u pahomijevom i svim takvim slucajevima. stvarno razumem artemite, marku nađose krivicu za pronevereni novac i op papa, a ovamo se tolerise svasta nesto toliko gnusno i uzasno. E pa dragi moji vladika Vasilije je i dalje kanonski vladika iako umirovljenii sa svim pravima vladike. Dok god je tako, ne ulazeci u politiku crkvenu i sulude razloge zasto je to tako, ovo spredanje s njim je nasa krivica i greh. A greh onih sto su ih ostavili da sablaznjavaju male, greh jer da su crkvenosudski procesuirani ne po politici nego istini mi ne bismo sada gresili dusu sitnim pakosnim komentarima, e greh tih sto su kao dobri a cute zbog svojih sitnodusnih interesa je mnogo veci. Al svima nama,ce suditi Hristos. Што се мене тиче,ако си на мене мислила,не осећам се грешном уопште по питању мојих коментара,напротив,осећам се добро када могу да кажем оно што мислим и осећам везано за овог несретног човека.Такође осећам гађење и гнушање према систему,како црквеном тако и државном,где овакав човек и даље може слободно да живи,без дана робије,без дана казне,односно,рашчињења у случају црквених власти и враћа у ред мирјана,а опет,што се мене тиче,не бих га вратила ни у ред мирјана,већ у ред до-човека,па полако....можда временом и постане човек а онда добије и име. Жика је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Kad je Sukovic u emisiji pitao mitropolita Amfilohija sta bi trebalo uraditi sa vladikom Vasilijem, ovaj nije odmah htio da mu odgovori vec mu objasnio posle emisije, sve vam je jasno. Ovo Sukovic spominje u emisiji u kojoj je ugostio vladiku Grigorija ne navodeci rijeci mitropolita jer mu je obecao. Da ne pocinjem navoditi kako pojedini svestenici zive na visokoj nozi i kako se bahato ponasaju i to sve ljudi od vladike Vasilija. Svestenik ukoliko ima savjesti bi trebalo da se suosjeca sa ljudima u Crkvi I da uzme novca u visini dvije prosjecne plate, a ne da uzima pet, sest prosjecnih plata, a ovde se dobar dio bahato ponasa jer u ovoj eparhiji ima dosta novca. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Naslov ko zuta stampa, gde je i sta radi zaboravljeni celebrity. Ne znam ni koga on interesuje, samo da je podalje. Inace, uopste mu nije lose-ima da jede, da pije, solidan krov nad glavom, toplo mu je, nista da ga pozalis sto se uslova tice. Ronald and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Ne Vanjce, nisam mislila na,tebe, da jesam obratila bih ti se licno, govorim o klimi. Sve je sa sa tobom slazem ALI, gde su bre bili sve ove godine svedtenici, vladike, klir...cutali i okretali glavu i gledali svoja posla., E pa cvrc sad, vladika Vasilije je i dalje u dostojanstvu vladike, a crkveno pravo i kanoni nam kazu -ovo je kleveta jer nije dokazano nista. a upravo zbog filozofije -to nije moja stvar da,resim je on i dalje vladika. Kad nisu braca svestenici, vraca vladike, djakoni,i sav klir i verni narod da se okupe zajedno i traze istinu, onda smo duzni cutati. To je crkvena logika, jasna i glasna. Nemamo nikakvo pravo da pricamo sada, gde smo bili pre pet, deset, dvadeset godina. Ne zato sto je vladika Vasilije nevin, nego zato sto smo mi osim zakulisnih caskanja cutali. Koji svestenik je digao glas?koji vladika? Sad gotovo... Al jok, da se tri srbina sloze i kad vide da neko cini zlo urade nesto konkretno osim da upere,prst i osude i sebe i tog nekog. Meni je ova prica gadna, jer nije rezultat gadosti vladicinog ponasanja nego tuđeg cutanja. Макрина and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Naslov ko zuta stampa, gde je i sta radi zaboravljeni celebrity. Ne znam ni koga on interesuje, samo da je podalje. Inace, uopste mu nije lose-ima da jede, da pije, solidan krov nad glavom, toplo mu je, nista da ga pozalis sto se uslova tice. Sta solidno, pa on zivi na visokom za ove uslove zivota previsokom nivou. Ali monah koji treba da se odrekne svega moguceg. Макрина је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 10, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2016 Sta solidno, pa on zivi na visokom za ove uslove zivota previsokom nivou. Ali monah koji treba da se odrekne svega moguceg. Ma kakav Monah , pobogu , pa on ni mantiju nije obukao ... A u kakva li se dela odenuo , Bog ce da mu sudi ... Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука