vinston Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 povoljni uslovi za evoluciju se nasli u vodi....ma u mojoj sobi ima confused povoljnih uslova da zasija sijalica ali ako ja ne dodjem i ne kliknem prekidac to je sve sto imam-gole uslovenije greh ne razumeti neke stvari. ne znam ni ja sve,neznanje je neogranicheno.Pazi ovako, to nisu uslovi koji ce dovesti do toga da ti imash svetlo. Ono shto je u srzi svega je da ti je Tesla omogucio da imash struju u sobi da na sam prekidach otvorish strujno kolo i da struja dodje do sijalice koje ima nit pomocu koje setli i obasjava ti sobu, a ujedno i greje. Do velikog buma je doshlo zbog hemijskog procesa.Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum. To je najprostiji odgovor jer chovek nekad ne moze da razmishlja pa da za objashnjenje ono shto mu je najjednostavnije da ne bi lupao glavom o zid.Da nema sunca ne bi ni tebe bilo Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Do velikog buma je doshlo zbog hemijskog procesa.Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum.Какав хемијски процес? А откуда материја и хемијски елементи, откуда закони за реакције, откуда енергија, откуда време, откуда простор?Па те материјалистичке теорије не само да се спотичу на фактору Случајност, него и на фактору Материја. Бог је једини у стању да од нествореног створи нешто. Из Његове позиције нема ни времена и простора, тако да још могу да схватим сада популарне теорије да смо Илузија као и све око нас, али ове атеистичке сам превазишао негде пре 20 година.Бог је створио човека, по свом лику и подобију. Символички, он је заправо све створио по том принципу - то је толико јасно и очигледно, мада је то далеко од његове Суштине која је неспознатљива. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 povoljni uslovi za evoluciju se nasli u vodi....ma u mojoj sobi ima povoljnih uslova da zasija sijalica ali ako ja ne dodjem i ne kliknem prekidac to je sve sto imam-gole uslovenije greh ne razumeti neke stvari. ne znam ni ja sve,neznanje je neogranicheno.Pazi ovako, to nisu uslovi koji ce dovesti do toga da ti imash svetlo. Ono shto je u srzi svega je da ti je Tesla omogucio da imash struju u sobi da na sam prekidach otvorish strujno kolo i da struja dodje do sijalice koje ima nit pomocu koje setli i obasjava ti sobu, a ujedno i greje. Do velikog buma je doshlo zbog hemijskog procesa.Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum. To je najprostiji odgovor jer chovek nekad ne moze da razmishlja pa da za objashnjenje ono shto mu je najjednostavnije da ne bi lupao glavom o zid. Da nema sunca ne bi ni tebe bilo ajde vinstone pošto "ja još mnogo toga treba da nau?im" , objasni ti meni iz ?ega je nastalo to BUM koliko ja znam, a ne znam mnogo, iz ni?ega ne može da nastane nešto, ili može??!! : Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum. ?? ?? ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???? ?? ?????? ???? ?????? ?????????? ???????????. ???. ??????? ?? ????? ?? ????????? ????????? ?????????? ??????, ? ??? ??? ?? ??????? ?????????? ?? ????? ? ???? ?? ?????? ???? ???????, ?????? ?? ????? ???? ?????. ??????? ?? ?????????? ?? ?????, ?? ????????? ?????? ? ?????????( ???? 78%, ???????? 21%, ????? ??? 1% ? ????? ??????? 0.03%) ? ????? ?????? ??????. ???. ???? ?? ?????????, ?? ?? ????????? ?????? ?? ?? ?????????? ? ?????? ????????. ?? ?????m ????????? ???? ?????????, ? ???? ?? ???????? ????????? ?? ????? ???????? ???????-?? ?? ??? ???? ??? ???? ?? ???? ??????????, ? ?? ?? ??? ???? ?? ?? ??? ????? ?? ??????. ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ???????? ???? ??????? ? ???? ?? ?? ?????? ?????? ?????????? ??????? ???????????.?????? ?? ? ???? ?? ???? ????? ???? ??? ???? ????? ???? ? ???? ???? ????????????? ??? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ???? ???? ???????? ?? ?????? ?????? ???? ??????????? ??. ?? ???? ???? ????????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 povoljni uslovi za evoluciju se nasli u vodi....ma u mojoj sobi ima povoljnih uslova da zasija sijalica ali ako ja ne dodjem i ne kliknem prekidac to je sve sto imam-gole uslovenije greh ne razumeti neke stvari. ne znam ni ja sve,neznanje je neogranicheno.Pazi ovako, to nisu uslovi koji ce dovesti do toga da ti imash svetlo. Ono shto je u srzi svega je da ti je Tesla omogucio da imash struju u sobi da na sam prekidach otvorish strujno kolo i da struja dodje do sijalice koje ima nit pomocu koje setli i obasjava ti sobu, a ujedno i greje. Do velikog buma je doshlo zbog hemijskog procesa.Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum. To je najprostiji odgovor jer chovek nekad ne moze da razmishlja pa da za objashnjenje ono shto mu je najjednostavnije da ne bi lupao glavom o zid. Da nema sunca ne bi ni tebe bilo ajde vinstone pošto "ja još mnogo toga treba da nau?im" , objasni ti meni iz ?ega je nastalo to BUM koliko ja znam, a ne znam mnogo, iz ni?ega ne može da nastane nešto, ili može??!! :: rekoh da nisam nauchnik i ne bavim se time, pa sam prekopirao kraci tekst na prethodnoj strani o tome kako je doshlo do buma, isto vazi i z tebe protomajstore Opshte je poznato da je chovek matematichka greshka. Stoga verujem da je bilo josh matematichkih greshaka u univerzumu. Da se ogranichavam samo na planetu Zemlju ne mogu. Nikakv bog nije stvorio sunce niti ostale planete kao i ceo univerzum. ?? ?? ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???? ?? ?????? ???? ?????? ?????????? ???????????.?????? ?? ? ???? ?? ???? ????? ???? ??? ???? ????? ???? ? ???? ???? ????????????? ??? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ???? ???? ???????? ?? ?????? ?????? ???? ??????????? ??. ?? ???? ???? ????????????. Ne moze chovek ni da tvrdi da je ga je bog stvorio. Teorijama zavere se ne bavim Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јун 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Dragi brate Vinstone da li je ovo savrsenstvo samo matematicka greska ? Vinstone brate pogledaj se u ogledalo i vidi da li je takvo precizno i funkcionalno telo tvoje napravila neka BUM greska u prirodi ili ............ .!Da li je Vinstone tvoj um i slobodni razum koji te odlikuju kao jedinstvenu licnost proizvod greske !!!?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Ne moze chovek ni da tvrdi da je ga je bog stvorio. Teorijama zavere se ne bavim ?????? ?? ?????. ????? ?? ?? ?????? ????????? ?? ?????? ?????? ??? ???? ????????????. ? ?? ???? ????????? ? ???? ?? ?? ??. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Ne moze chovek ni da tvrdi da je ga je bog stvorio. Teorijama zavere se ne bavim ?????? ?? ?????. ????? ?? ?? ?????? ????????? ?? ?????? ?????? ??? ???? ????????????. ? ?? ???? ????????? ? ???? ?? ?? ??.sve je iz nechega moralo nastati. iz chega nazalost nikada necemo saznati, najapsurdniji i najjednostavniji odgovor je da je bog stvorio. Slozicesh se sa tim ili ne, to je jednostavno tako.Jedan poznati filozof po imenu Tertulijan, koji je izuchavao religiju,spise i ostalo i kao dokaz postojanja boga doshao je do veoma validnog zakljuchka. Verujem jer je apsurd. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Па, добро, vinston-е, јеси ли ти случајем околности рођен и дошао на овај свет, онако сасвим случајно? И немој ми рећи као одговор да су те родитељи једноставно зачели, јер има пуно људи који и не могу да зачну дете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 ??, ?????, vinston-?, ???? ?? ?? ???????? ????????? ????? ? ????? ?? ???? ????, ????? ?????? ????????? ? ????? ?? ???? ??? ??????? ?? ?? ?? ???????? ??????????? ??????, ??? ??? ???? ???? ???? ? ?? ???? ?? ????? ????. Pa nisu me rode donele to je sasvim logichno.Sreca moja pa su roditelji bili plodni i tako sam ja jednog svetlog dana u zimskom periodu, kada je sneg bio preko kuca doshao na ovaj okrutan svet Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Sule Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Pozdrav za sve. Mislim da ne treba da se raspravljate. Ja verujem da je Bog stvorio svet i redostan sam zbog toga. Ako Vinston ne veruje i ako mu je tako lepo, ok sto se mene tice. Covek mora da oseti radost vere, tesko da bi mene neko ubedio logickim argumentima da Bog postoji . Ko kuca, otvorice mu se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 sve je iz nechega moralo nastati. iz chega nazalost nikada necemo saznati, najapsurdniji i najjednostavniji odgovor je da je bog stvorio. Slozicesh se sa tim ili ne, to je jednostavno tako.???? ?? ???????-?? ??????? ??? ???????????????? ???????, ??? ????, ?? ?? ??????????????? ???????. ?? ?? ??????????????? ??????? ????? ???? ?? ????? ???????? ??????????, ? ???? ???? ????? ??????? ????????? ??? ????????? ??????????? ??????? ? ??????????. ????, ?? ???? ?? ???????? ?? ??????? ?????????, ?? ?? ?? ??????? ???????? ??????? ? ???????????? ?????????? ?????? ??? ?????? ???????????? ???????, ? ?? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ??? ?? ?? ?? ?????? ???????? ?????. Jedan poznati filozof po imenu Tertulijan, koji je izuchavao religiju,spise i ostalo i kao dokaz postojanja boga doshao je do veoma validnog zakljuchka. Verujem jer je apsurd. ?????????? ?? ????? ?? ???????? ????? ???? 3 ????, ??????? ?? ?????????, ???? ???? ?????? `?????` ???? ??????? ??????????? ??????????. ?????? ?? ???????? ? ????????? ???? ?? ??? ?? ???? ?? ?????? ????? ????????? ?????? ????-??? ?? ???? ?? ?????? ??? ?? ?? ???? ???????? ????????( ??? ??? ?? ???. ???????? ????? ex nihilo ??. ?? ?? ????) ?????? ?????? ????????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 Mi realno ne mozemo da shvatimo svet oko sebe.Mi smo ograniceni i ne mozemo da shvatimo bezgranicno.Univerzum je nastao velikim praskom,sta je to prasnulo mame ti???Univerzum se siri,u cemu se siri???Univerzum je bezgranican,kako to shvatiti.Univerzum ima granicu,sta je posle te granice???Bog je nestvoreni tvorac po svojoj prirodi bezgranican,njega ne mozete shvatiti ali u njega mozete verovati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 sve je iz nechega moralo nastati. iz chega nazalost nikada necemo saznati, najapsurdniji i najjednostavniji odgovor je da je bog stvorio. Slozicesh se sa tim ili ne, to je jednostavno tako.???? ?? ???????-?? ??????? ??? ???????????????? ???????, ??? ????, ?? ?? ??????????????? ???????. ?? ?? ??????????????? ??????? ????? ???? ?? ????? ???????? ??????????, ? ???? ???? ????? ??????? ????????? ??? ????????? ??????????? ??????? ? ??????????. ????, ?? ???? ?? ???????? ?? ??????? ?????????, ?? ?? ?? ??????? ???????? ??????? ? ???????????? ?????????? ?????? ??? ?????? ???????????? ???????, ? ?? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ??? ?? ?? ?? ?????? ???????? ?????. Jedan poznati filozof po imenu Tertulijan, koji je izuchavao religiju,spise i ostalo i kao dokaz postojanja boga doshao je do veoma validnog zakljuchka. Verujem jer je apsurd. ?????????? ?? ????? ?? ???????? ????? ???? 3 ????, ??????? ?? ?????????, ???? ???? ?????? `?????` ???? ??????? ??????????? ??????????. ?????? ?? ???????? ? ????????? ???? ?? ??? ?? ???? ?? ?????? ????? ????????? ?????? ????-??? ?? ???? ?? ?????? ??? ?? ?? ???? ???????? ????????( ??? ??? ?? ???. ???????? ????? ex nihilo ??. ?? ?? ????) ?????? ?????? ????????!Kao shto rekoh mozesh a i ne morash da se slozish. Najjednostavniji je jer se za sve na shto je nastalo hvatate za boga. Nema tumachenja vasheg kako je nastao svet osim, onog vec pomenutog. Zelim objashnjenje, kako je to vash bog stvorio svet za 7 dana. Zahto je bilo ledeno doba, zashto je crkva ubijala ljude nevernike. Zashto je crkva odbija da veruje da se zemlja okrece? A Tertulijana sam spomenuo da vidim tvoje tumachenje njegovih rechi. Vidim da je chovek morao da se slozi da jeste sve to apsurd i ostaje slepo verovanje @ Dejan sa tobom derane ovce chuvao nisam da mi se tako obracash. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 13, 2009 Пријави Подели Написано Јун 13, 2009 tebi se ni naj manje nisam obratio, ovo su moja razmisljanja,nikome se od forumasa nisam obratio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука