Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Selkoba ne pripisuj Pravoslavnoj Crkvi ono za sta nije odgovorna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Selkoba ne pripisuj Pravoslavnoj Crkvi ono za sta nije odgovorna Pa kako sad to? Znaci ono sto je u Starom Zavetu a sto i vi prihvatate kao dio pravoslavnog ucenja ne vazi?Sta onda reci za to da je Isus slijedio sve zakone Starog Zaveta ?Znaci Bog mijenja svoje misljenje i zakone? Iako je Isus reako da nije dosao da mijenja nego da ispuni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ovo nije vase? kad se Gospodin Isus objavi s nama, zajedno s anđelima svoje moći, u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa. 2 Solunjanima 1,8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Selkoba ne pripisuj Pravoslavnoj Crkvi ono za sta nije odgovornaWikipedijaPolitičko delovanje Srpske pravoslavne crkve podrazumeva ideološke koncepcije koje Srpska pravoslavna crkva zastupa i političke akcije koje sprovodi u javnom životu. Poslednjih godina, političko delovanje SPC izaziva brojne kontroverze u javnosti zbog promovisanja klerikalizma, nacionalizma i monarhije, kao i zbog protivljenja evropskim integracijama, ženskoj ravnopravnosti, pravima seksualnih manjina i dr. Analitičari govore o dubokoj klerikalizaciji Republike Srbije i njenom kretanju u pravcu spajanja vere i države.[1] Neki od njih smatraju da u Srbiji danas Srpska pravoslavna crkva ima onu ulogu koju je pod Titom imao Savez komunista.[2] Područje delovanja Srpske pravoslavne crkve, pored Srbije, obuhvata i Makedoniju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku. Političko delovanje Srpske pravoslavne crkve je na udaru kritičara koji napominju da bi Crkva trebalo biti "nešto više hrišćanska, a malo manje politička institucija".[1] Sociolozi religije podsećaju da se usled srastanja SPC i države zaboravlja da je misija Crkve evangelizacija, a ne klerikalizacija[3] i da je Crkva spasenjska ustanova a ne politička organizacija.[4] SPC i četnici [uredi - уреди] Četnički vojvoda Momčilo Đujić prima blagoslov od srpskog patrijarha Gavrila Dožića. Glavni članak: Srpska pravoslavna crkva i četnici Četnici su tokom Drugog svetskog rata imali značajnu podršku Srpske pravoslavne crkve.[19] Veći dio sveštenstva i skoro čitav episkopat Srpske pravoslavne crkve sarađivao je za vrijeme rata sa organizacijom Draže Mihajlovića.[20] Cilj četnika je bio restauracija monarhije Karađorđevića i stvaranje Velike Srbije.[19] Đuro Đurović, generalni sekretar četničkog Centralnog nacionalnog komiteta, je tokom svog suđenja 1945. svedočio da je "3/4 pravoslavnog sveštenstva podržavalo pokret Draže Mihailovića".[19] Tokom rata u Jugoslaviji su čak neki pravoslavni sveštenici postali četnički komandanti, kao npr. Momčilo Đujić i Savo Božić.[19] Joanikije Lipovac, crnogorsko-primorski mitropolit SPC, je za vrijeme Drugog svjetskog rata sarađivao je sa italijanskim i njemačkim okupatorom i podržavao aktivno četnički pokret[21]. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 A nastavise u ratu u Hrvatskoj,Bosni Kosovu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Nekako sta god mi da kazemo vi uzimate za pravo reci ne lupaj ...izgleda da i wikipedija i svi ostali izvori za vas lupaju...sta kazu tvoje cinjenice? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Немојте молим вас о рату, то ће само покварити разговор... Сви који су чинили зло нека одговарају пред људима, а Господ зна све. Нема потребе да ми то расправљамо, само чачкамо још отворене ране. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Nekako sta god mi da kazemo vi uzimate za pravo reci ne lupaj ...izgleda da i wikipedija i svi ostali izvori za vas lupaju...sta kazu tvoje cinjenice? Mozes ti da vadis iz Svetog Pisma koji god hoces citat a ja ti kazem da covek koji nezna ni jednu rec Svetog Pisma ,ce ispuniti svaku zapovest samo ako je pun ljubavi ,odnosno Duha Svetog.Sto se cetnika tice,koga je trebala Crkva da podrzi njih ili bezbozne komuniste,i sad ces ti reci cetnici su klali i ja cu to reci i svako normalan ce to reci jer svaka vojska kolje i ubija ,i partizani su klali,ali cetnici su se borili za monarhiju i slobodu pa i versku slobodu! Skinuo si tekst sa wikipedije gde svaka budala moze da pise sta hoce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Nekako sta god mi da kazemo vi uzimate za pravo reci ne lupaj ...izgleda da i wikipedija i svi ostali izvori za vas lupaju...sta kazu tvoje cinjenice? Mozes ti da vadis iz Svetog Pisma koji god hoces citat a ja ti kazem da covek koji nezna ni jednu rec Svetog Pisma ,ce ispuniti svaku zapovest samo ako je pun ljubavi ,odnosno Duha Svetog.Sto se cetnika tice,koga je trebala Crkva da podrzi njih ili bezbozne komuniste,i sad ces ti reci cetnici su klali i ja cu to reci i svako normalan ce to reci jer svaka vojska kolje i ubija ,i partizani su klali,ali cetnici su se borili za monarhiju i slobodu pa i versku slobodu! Skinuo si tekst sa wikipedije gde svaka budala moze da pise sta hoce Pa zasto nda vasa crkva Knjige Starog Zavjeta uopste uzima u Sveto Pismo?Sta vi onda slijedite?Koju Knjigu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Nekako sta god mi da kazemo vi uzimate za pravo reci ne lupaj ...izgleda da i wikipedija i svi ostali izvori za vas lupaju...sta kazu tvoje cinjenice? Mozes ti da vadis iz Svetog Pisma koji god hoces citat a ja ti kazem da covek koji nezna ni jednu rec Svetog Pisma ,ce ispuniti svaku zapovest samo ako je pun ljubavi ,odnosno Duha Svetog.Sto se cetnika tice,koga je trebala Crkva da podrzi njih ili bezbozne komuniste,i sad ces ti reci cetnici su klali i ja cu to reci i svako normalan ce to reci jer svaka vojska kolje i ubija ,i partizani su klali,ali cetnici su se borili za monarhiju i slobodu pa i versku slobodu! Skinuo si tekst sa wikipedije gde svaka budala moze da pise sta hoce Pa zasto nda vasa crkva Knjige Starog Zavjeta uopste uzima u Sveto Pismo?Sta vi onda slijedite?Koju Knjigu?Mi sledimo Bogocoveka Hrista a ne knjige Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Ne lupaj selkoba,i mnogo siris temu vadis reci iz konteksta i bukvalno ih tumacis Nekako sta god mi da kazemo vi uzimate za pravo reci ne lupaj ...izgleda da i wikipedija i svi ostali izvori za vas lupaju...sta kazu tvoje cinjenice? Mozes ti da vadis iz Svetog Pisma koji god hoces citat a ja ti kazem da covek koji nezna ni jednu rec Svetog Pisma ,ce ispuniti svaku zapovest samo ako je pun ljubavi ,odnosno Duha Svetog.Sto se cetnika tice,koga je trebala Crkva da podrzi njih ili bezbozne komuniste,i sad ces ti reci cetnici su klali i ja cu to reci i svako normalan ce to reci jer svaka vojska kolje i ubija ,i partizani su klali,ali cetnici su se borili za monarhiju i slobodu pa i versku slobodu! Skinuo si tekst sa wikipedije gde svaka budala moze da pise sta hoce Pa zasto nda vasa crkva Knjige Starog Zavjeta uopste uzima u Sveto Pismo?Sta vi onda slijedite?Koju Knjigu?Mi sledimo Bogocoveka Hrista a ne knjige A kako se Bogocovek ponasao u zivotu.kako je molio (jest da Bogocovek se ne moli sebi ali eto),kako je zivioßgdje vam to stoji?Po proizvoljnoj volji ne moze biti.Morao je imati odredjen nacin ponasanja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 A kako se Bogocovek ponasao u zivotu.kako je molio (jest da Bogocovek se ne moli sebi ali eto),kako je zivioßgdje vam to stoji?Po proizvoljnoj volji ne moze biti.Morao je imati odredjen nacin ponasanja? Читај Јеванђеље па ћеш видети како је живео. И није се молио Себи него Оцу. Е сад, када би ти знао разлику између опште природе и личности, онда би разумео.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 To je opisano u Svetom Pismu ,ali opet ti kazem mi ne sledimo knjige vec Bogocoveka,jer sta ce nama Bog koji nije bio covek i koji nam svojim primerom nije pokazao kako treba ziveti!Pa poslao ti je poslanike da ti pokazu kako da zivisA odakle znas kako se Bogocovek ponasao?Napamet? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука