Juanito Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Је л ОК успорити песме које скидаш? Неки кажу само напред, неки кажу да је велики харам којим неповратно нарушаваш свој слух и чиниш себи међеђу, да не кажем гризлијанску, услугу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 минут, Juanito рече Је л ОК успорити песме које скидаш? Што да не, шта фали... Ја некад убацим акорд који ми се свиђа чак и ако није у оригиналу. Пробаш па шта ти одговара. Није Библија... Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 1 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 сат, GeniusAtWork рече Реко би да је A#dim (A# E A# C#). Прогресија рефрена је Em, D, C, онда то, па се онда разрешава у Х-дур. пре 1 сат, Grizzly Adams рече Немам инструмент при руци, али то је нешто што игра улогу доминантног септакорда - у овом случају F#7. A# dim јесте овде супституција за њега, може да буде. Да делује да јесте то. Ал једно ме мало буни, а то су две ствари. 1) Најпре имамо A# dim. То је А# C# E. Затим имамо A# dim7, тј. А# C# E G. Онда имамо инверзију од A# dim7, тј. G А# C# E која је заправо, ако се не варам, G dim7. И коначно, ако избацимо E из овог претходног, добијамо G dim, тј. G А# C#. Сва четири звуче ОК, тј. мање више исто. У чему је разлика и који одабрати? 2) Још грђи збун је што C# , који се појављује у све четири горе наведене варијанте, уопште није у овој скали. Ноте из F#7 и A#dim су у H дур лествици, али не и у овом H hitzazkiar, како га Грци зову, тј. фламенко модусу, тј. фригијском дуру. У чему је квака? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 28 минута, Juanito рече Да делује да јесте то. Ал једно ме мало буни, а то су две ствари. 1) Најпре имамо A# dim. То је А# C# E. Затим имамо A# dim7, тј. А# C# E G. Онда имамо инверзију од A# dim7, тј. G А# C# E која је заправо, ако се не варам, G dim7. И коначно, ако избацимо E из овог претходног, добијамо G dim, тј. G А# C#. Сва четири звуче ОК, тј. мање више исто. У чему је разлика и који одабрати? 2) Још грђи збун је што C# , који се појављује у све четири горе наведене варијанте, уопште није у овој скали. Ноте из F#7 и A#dim су у H дур лествици, али не и у овом H hitzazkiar, како га Грци зову, тј. фламенко модусу, тј. фригијском дуру. У чему је квака? ОК, мислим да знам у чему је квака. Рефрен је у ствари у хармонском H молу, а не у фригијском дуру, те уместо овог горе обележеног има C# i D што објашњава D dur i A#dim акорде у рефрену. ЕDIT: Заправо рефрен изгледа жонглира те двe скале јер је C дур акорд присутан у фригијском дуру, али не и у хармонском молу. Једино та два заједно могу све да објасне. EDIT 2: C дур је и у строфи, не само у рефрену. У строфи се разрешава у H дур. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 @Grizzly Adams Снимих нешто на брзака. На пар места испадам мало из ритма (нарочито бас) и чује се моје дисање ту и тамо јер сам користио крш микрофон са слушалица. Ал небитно, мрзело ме да понављам. Таша, Danijela, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 5 минута, Juanito рече @Grizzly Adams Снимих нешто на брзака. На пар места испадам мало из ритма (нарочито бас) и чује се моје дисање ту и тамо јер сам користио крш микрофон са слушалица. Ал небитно, мрзело ме да понављам. Па сјајно! Одслушао сам са уживањем целу. Супер, стварно... Ту и тамо неки шум "живог бића" баш улепшава. Немам појма како се свира бузуки, али чини ми се да си задржао начин "трзања" одатле. Што није само по себи лоше, ако оћеш такав стил. Али ја би препоручио да проучиш мало другачију технику попут оне која се користи у џипси-џезу код француских џез-цигана. То је много моћно, даје сасвим другачији "јак" звук итд. Да сам неки другар, сад би снимио видео да то покажем и објасним, али пошто сам лењ да не обећавам... Покушаћу да нађем неки снимак на Тубу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Једва нађох нешто... Овај доста добро објашњава, мада му извођење није баш најбоље... Пар напомена: 0. Техника може да се примени на било коју гитару, не мора баш да буде ова њихова 1. Трзалица не мора да буде баш 3 или 5 мм. Важно само да буде тврда, да се не "савија". Може ова https://www.amazon.com/Dunlop-Big-Stubby-Picks-2-0mm/dp/B0002D0CKI 2. Ово што зове "алтернејт пикинг" са наслоном оће да каже "овако не ваља" 3. Књига што помиње на крају је добра, ако баш оћеш да се замлаћујеш толико... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 On 2/6/2018 at 10:26, Juanito рече Узгред, можеш ли (кад год будеш свирао, ништа хитно) да ми помогнеш са акордом који треба да се свира у обележеном делу рефрена, пре него што се разреши у тонику? Заборавих на ово. Сад сам пробао, ово је дефинитивно F#7/Bb. Значи F#7 + Bb у басу. Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Juanito and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2018 obi-wan, Grizzly Adams and Avocado је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2018 Grizzly Adams and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 23, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2018 Vest da su nekretnine u Hongkongu najskuplje na svetu Цитат Sećam se sobe u hotelu od pet zvezdica od 18 kvadrata Doduše, sve je bilo maksimalno izdizajnirano i napucano, i pogled je bio jako lep, ali to ipak nigde drugde ne bi bilo u toj kategoriji U svakom slučaju, mada, za razliku od Singapura po meni nije grad za život i investiranje, prvo ste ipak pod kineskom šapom, samouprava ili ne, i nikad ne znate šta jednog dana može da snađe i vas vaše pare, a pod dva, za uložen novac, opet subjektivno, dobijate mnogo manje nego u Singapuru, Londonu, Parizu ili drugim gradovima gde kvadrat slično košta (doduše tamo nema ni ilegalaca, parazita, kulturno neprilagodljivih i terorističkih krtica na stotine hiljada kao što ih nažalost u Londonu i Parizu ima), ali za turističke posete je mega-kul A što se tiče The Peak-a, odnosno Victoria Peak, on je stvarno vrh, iako i tamo ima pokoja zgrada koja liči na neki sivi i drljavi golubarnik iz Blokova ili nekog beogradskog brda samo sa 50-60 spratova, a na pitanje kako je to sa takvim cenama moguće (nema stančića sa niskom tavanicom u tim zgradurinama koji košta ispod milion dolara ), odgovor je samo jedna reč: Kinezi... (EU Citizen, 22. novembar 2017 15:35) # Link komentara Preporučujem (+64) Ne preporučujem (-56) Juanito је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2018 Тешко бре ово паковање... Ћириличар, RYLAH and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Фебруар 24, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2018 пре 1 сат, Juanito рече Тешко бре ово паковање... Као прави газда, лежи са пивом и дигнутим ногама док жене раде. Машалах, домаћине! Juanito, drvce and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука