Jump to content

Разговарајте са теологом Александром Милојковим

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Нествореним бошанским енергијама и створеним човечанским, нествореном божанском вољом и створеном човечанском вољом. Две воље и две енергије (6. Васељенски сабор).

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

,,Вера је моја једино озбиљно занимање живота мога. Заиста, све је друго комедија чула'' (Св. вл. Николај, Језерице, XXXII).  :smiley:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Започех једну тему ал слабо се примила и ја не добих задовољавајући одговор, па реко да покуцам и овде, реч је о појмовима дух и душа

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4947.msg134843.html#msg134843

Подели на овим сајтовима

Хвала, имам једно подпитање, шта је Бог удахнуо човеку. Ја сам разумео да је тај Дах уствари покретачка и животворна сила Духа Светог, а душа и тело се не могу одвајати а да то не значи смрт, тј. једно без другог не иде.

Подели на овим сајтовима

Човеку није удахнута душа жива већ је човек постао душа жива, када му је Бог удахнуо животни Дах (то је веома битан детаљ). Да, има пуно отаца који тај Дах поситовећују са Живототворним Духом - Духом Светим.

Душа и тело су ДЕЛОВИ човека. "Тело без душе је леш а душа без тела је утвара", Свети Иринеј Лионски. Важно је човека посматрати ИСКЉУЧИВО као психосоматско биће.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...