Jump to content

Патријарх Иринеј у Нишу: Сви смо дужни да дигнемо глас у заштити КиМ, а ако дође до силе морамо учинити све да то вратимо – милом или силом

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако Албанци крену у прогон и насиље над преосталим Србима на КиМ, нормално да треба узвратити силом, макар та сила и не била довољна за одбрану, биће готово сигурно довољна за безбеднију евакуацију нападнутог становништва. Ако НАТО запрети новим бомбардовањем, повући ћемо се скроз са КиМ и комплетно евакуисати становништво, ту не можемо ништа и наравно да би било глупо увести народ у рат против НАТО-а. Али пустити албанске неонацисте да убијају, силују и протерују људе под бесмисленим изговором да тако чувамо „мир“ (колико је само апсурдно рећи да у таквој ситуацији постоји мир) значи да немамо минимум људскости и да је боље за овај свет да уопште не постојимо.

Зар треба Србија да се понаша као што је Милошевић радио током Олује!? Да кукавички гледа етничко чишћење? Не!

Ništa tu Srbija ne može čak ni silom, tako je bilo 99god. i na kraj šta, nikom ništa. Raseljeno sa lice još uvek, sva imovina uništena sve ostalo spaljeno, šume posečene... Biće onako kako zapad hoće, žalosno al istinito.

Подели на овим сајтовима

Ništa tu Srbija ne može čak ni silom, tako je bilo 99god. i na kraj šta, nikom ništa. Raseljeno sa lice još uvek, sva imovina uništena sve ostalo spaljeno, šume posečene... Biće onako kako zapad hoće, žalosno al istinito.

Нико не каже да можемо да победимо НАТО у рату за КиМ или да вратимо имовину 200000 протераних Срба већ да имамо довољно силе како бисмо оне преостале одбранили или евакуисали у случају напада Албанаца.

Подели на овим сајтовима

Нико не каже да можемо да победимо НАТО у рату за КиМ или да вратимо имовину 200000 протераних Срба већ да имамо довољно силе како бисмо оне преостале одбранили или евакуисали у случају напада Албанаца.

Kako ćeš evakuisati one koji su na Šar planini? Opkoljeni su sa svih strana

Подели на овим сајтовима

eh kad bi htela braca albanci da se presele severnije pa da se lepo zamenimo tkz vojvodinu za kosovu da im damo austrijanstinski novi sad za nasu lepu Pristinu

Ја знам где се ти искључујеш на овом форуму.

И то ћу ти радо показати.

А Нови Сад, па и Војводина су  српски од памтивека. Не контам што би мењали српске за српске градове??!

Подели на овим сајтовима

Па није све говото.

И није Црква ћутала.

И Павић је протестант!

El vidiš da je to ad hominem argument za sve! A ti se praviš blesav.

Реално Срби се не баве поповима нити Црквом. Њима поп треба за славу, за крштење, парастос, сарану, венчање, за причешће пар пута годишње и евентуално кад зафали играч у фудбалу на мале голиће.

Ово чим се неко бави поповима и Црквом тај је сумњив и као Србин и као православац.

I kao čovek, i kao žena, i kao komunista.

Ali stvarno, baš ako nas zanima jerarhija, val'da time dokazujemo kol'ko smo pravoslavni (ja baš volem Vojvodinu)

Ако Албанци крену у прогон и насиље над преосталим Србима на КиМ, нормално да треба узвратити силом, макар та сила и не била довољна за одбрану, биће готово сигурно довољна за безбеднију евакуацију нападнутог становништва. Ако НАТО запрети новим бомбардовањем, повући ћемо се скроз са КиМ и комплетно евакуисати становништво, ту не можемо ништа и наравно да би било глупо увести народ у рат против НАТО-а. Али пустити албанске неонацисте да убијају, силују и протерују људе под бесмисленим изговором да тако чувамо „мир“ (колико је само апсурдно рећи да у таквој ситуацији постоји мир) значи да немамо минимум људскости и да је боље за овај свет да уопште не постојимо.

Зар треба Србија да се понаша као што је Милошевић радио током Олује!? Да кукавички гледа етничко чишћење? Не!

Ovde nije bilo reči o ljudima, već o kulturnim i verskim spomenicima.

Ljudi i njihovo spasavanje nisu bili tema Patrijarhovog govora.  

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ја знам где се ти искључујеш на овом форуму.

И то ћу ти радо показати.

А Нови Сад, па и Војводина су  српски од памтивека. Не контам што би мењали српске за српске градове??!

Argument za srpsku Vojvodinu je suprotan od argumenta za srpsko Kosovo.

Ali se slažem: ne daj nikom dirati Vojvodinu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

hahah koje bre sprske gradove na severu Srbije tkzv vojvodini ,,,tamo ima BOGU hvala srpskih naselja ali srpskih gradova nazalost nema ,,,u gradovima ima dosta ljudi koji se srpski osecaju ali to nazalost zbog uticaja sredine ne pokazuju ! proveo sam dosta vremena na severu sto na odsluzenju vojnog roka,sto ljubavno,sto poslovno i samo mogu da se divim tim SRBIMA koji tamo opstaju

Подели на овим сајтовима

Ja bih podsetio da je i ZRU takodje NVO... Cisto zarad objektivnosti u pljuvanju.

ja ponekad  i pitam... koliko je izbeglica sa kosova a koliko ljudi koji su prodali svoju imovinu i krenuli u srbiju.

U gracanici sam upoznao srbina koji tamo zivi a sebe naziva raseljenim licem. Kad sam ga pitao gde mu je prethodno mesto prebivalista i kakva mu je sudbina, rekao mi je da je imao stan u centru pristine ali da ga je prodao da bi kupio stan u Nisu... sad zivi na relaciji nis gracanica, a mene zivo zanima kakvo je on to raseljeno lice? 

Ево пример у Војводини у једном селу близу Новог Сада које је било већински маџарско. Дошли Срби са свих страна и почели да купују куће. Маџари их продавали немилице, јер су Срби давали добру кинту за старе руиниране куће набијаче.

На крају остало нешто мало маџара у сред селе и један адвокат маџар.

И сад том адвокату један србин приватник нуди да купи кућу и да тако прошири своју фирму, јер су комшије. А маџар неће, јер је како он каже велики патриота.

Потом неком удружење маџара стане да кука како су их срби протерали и како су им угрожена права.

Долазила ту и нека јевропска комисија да испита та права и ником ништа, појо вук магаре.

Елем један локални лист војвођанерски је ипак писао како су тим маџарима угрожена људска права јербо су се ни криви ни дужни нашли у њима "неприродном" окружењу, окружени људима друге вере и нације и језика и културе и да се они сад не осећају као пре и да су на тај начин њихова људска права повређена. Такорећи није им екосистем исти, а на који су претходно навикли.

Сад кад поредиш те србе који можда јесу мало примитивнији у односу на маџаре али ипак сличних културних и верских образаца и шиптаре који су практично до јуче били индијанци видиш да ни тим србима на косову којима је насилно измењен "екосистем" није било баш потаман задржати се у граду у коме срби одлазе а шиптари долазе.

Замерити тим људима што су продали своје куће је баш лицемерно.

Нису проблем они, него је проблем систем који је тако нешто омогућио. Проблем су титоисти који су на Косову поставили шиптарску антисрпску власт, судство и полицију све са циљем прогона тих Срба са Косова, милом или силом.

Док у Војводини не постоји никакав прогон маџара ни милом ни силом па ипак неке јевропске комисије долазе да испитују што то срби купују маџарима куће. Ипак најбоље, нове куће у том селу маџари нису продали, већ углавном ове страћаре набијаче, али и то је допринело промени структуре становништва. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...