Jump to content

Patrijarh: Veronauka da bude obavezna - slažete li se?

Оцени ову тему

Da li mislite da veronauka u školama treba da bude obavezna?  

72 члановâ је гласало

1. 1. Da li mislite da veronauka u školama treba da bude obavezna?

• Da
      33
    • Ne
      35
    • Ne znam / možda /zavisi (molim objašnjenje)
      4

Препоручена порука

A sto spominjes samo islam? Ja sam u onom postu kog si citirao naveo pored dzamija i sinagoge i katedrale.  

Pa šta vam imam sad pokazivat pravoslavne crkve u Češkoj,

valjda znate sami kako normalna pravoslavna crkva izgleda:

http://pravoslavnacirkev.cz/uploads/36b2a11fb37ef534a572fca60ecd2b27.jpg

http://www.ambon.or.cz/ilu/obce/praha-chram-kateriny.JPG

http://www.ambon.or.cz/ilu/obce/tachov-71.jpg

Подели на овим сајтовима

Kako je uopšte naprasno sada došlo do javnog iznošenja ideje veronauke kao obavezne i čak insajderskih informacija koje ovde dobijamo da se "na tome radi"?

Da li je SPC pristala da ne pominje više Kosovo i time ne smeta Vučiću & Co. u zamenu za uvođenje obavezne veronauke? Ne vidim drugo objašnjenje.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Moje dete je volelo da ide u crkvu i svake nedelje je jedva čekala liturgiju... dok nije pošla na veronauku.

Моја деца не иду на Литургију, али веронауку воле, и веручитељи су им омиљени наставници. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Моја деца не иду на Литургију, али веронауку воле, и веручитељи су им омиљени наставници. :)

Ima divnih veroučitelja. Zavisi i od eparhije, primetila sam.

Moje dete je na veronauci počelo da se plaši svega što ima veze sa verom i prosto se distancirala od toga.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

i čak insajderskih informacija koje ovde dobijamo da se "na tome radi"?

И то не у министарству просвете или (лупам) вера, већ ни мање ни више него у председништву. Ко шиша демократију и институције. Све преко буразерско-кумовских веза.

Подели на овим сајтовима

И то не у министарству просвете или (лупам) вера, већ ни мање ни више него у председништву. Ко шиша демократију и институције. Све преко буразерско-кумовских веза.

Aaa, u Predsedništvu? Onda od tog nema ništa, najverovatnije.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

Извини што ћу ово да те питам, не мораш да одговориш ако сматраш да је свише лично питање и да одступа много од теме...Шта мислиш да ли твој лични однос према вери и цркви има утицај на стварање страха код твог детета, и ако има  којој мери?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Немам времена све да прочитам, само да се изјасним: мислим да веронаука не треба да буде обавезан предмет. Има више разлога. Такође, мислим да би саму наставу требало учинити занимљивом деци, спуштати на њихов ниво, зависно од узраста. Такође, разред моје ћерке је за прве три године веронауке променио 6 или 7 вероучитеља, да не слажем. После сам престао да бројим. Деца губе интересовање. Мислим да треба радити на квалитету, и овако већина деце бира веронауку.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

Извини што ћу ово да те питам, не мораш да одговориш ако сматраш да је свише лично питање и да одступа много од теме...Шта мислиш да ли твој лични однос према вери и цркви има утицај на стварање страха код твог детета, и ако има  којој мери?

Upravo naprotiv. Dok smo samo mi vodili dete u crkvu i pričali sa njom o veri, volela je i crkvu i veru.

Kada je počela da sluša o paklu i demonima i osudi za grehe i nemilosrdnom Bogu koji dopušta da nekrštenu decu napadaju demoni, a više voli onu decu koja idu na veronauku, i koji šalje decu u pakao ako su neposlušna ili jednom lažu (da li si znala da je laganje "neoprostiv greh"? Nisam ni ja), počela je da se plaši i ima otpor.

Onda smo puno pričale i došle do zaključka da svako ima svoje viđenje Boga, a mi ne moramo da slušamo veroučiteljkino, a posebno Bog ne mora da je sluša, i malo se opet otkravila u poslednje vreme. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Upravo naprotiv. Dok smo samo mi vodili dete u crkvu i pričali sa njom o veri, volela je i crkvu i veru.

Kada je počela da sluša o paklu i demonima i osudi za grehe i nemilosrdnom Bogu koji dopušta da nekrštenu decu napadaju demoni, a više voli onu decu koja idu na veronauku, i koji šalje decu u pakao ako su neposlušna ili jednom lažu (da li si znala da je laganje "neoprostiv greh"? Nisam ni ja), počela je da se plaši i ima otpor.

Onda smo puno pričale i došle do zaključka da svako ima svoje viđenje Boga, a mi ne moramo da slušamo veroučiteljkino, a posebno Bog ne mora da je sluša, i malo se opet otkravila u poslednje vreme.

užas... otkaz momentalno

Подели на овим сајтовима

Da li se slazem... ?

Ne slazem se . Neko je pomenuo istoriju religije...Ni sa tim se ne slazem...Postoje bogoslovije ...postoje i druge skole...Nisu sve skole bogoslovije...Nisu svi pravoslavci ... Postoje i druge veroispovesti ... Deci je veoma neprijatno da cuju za sebe kako su neka sekta ... Danas postoji neko ubedjenje da su svi vernici  sektasi i da je svako praktikovanje religije neki oblik sektasenja ...Ja imam prijatelje muslimane ,nikada nisu pokusavali da mi pricaju o svojoj veri ,niti ja njima o svojoj...Svako ima svoju veru i postoji medjusobno postovanje ... Ako si ti dobar covek, iako imas dobra dela ,dobre misli , ako si posvecen svome poslu ,ako se trudis da svakome vratis osmeh na lice , ti si na dobrom putu ... Veroucitelji bi trebali da se prilagodjavaju deci i da pricaju stvari koje ta deca mogu da shvate i  primene na svakodnevni zivot...a ne da zvuce kao da se preslisavaju pred ispit ...  Treba pre svega raditi na kvalitetu casova , a ne na njihovom kvantitetu ... Jer se kaze da mi sejemo , ali da Bog daje sunce i kisu da to seme isklija i poraste ...  

:351780:

Подели на овим сајтовима

znaci ovakvi kvazi ,,veroucitelji" ce napraviti i vecu stetu od komunizma i otvorenih boraca protiv Hriscanstva

da li se neko uopste bavi ovim problemom? Sta rade bre ti ljudi na tom fakultetu???

Подели на овим сајтовима

užas... otkaz momentalno

Imala je 6 godina kada je svako veče plakala jer se plašila demonskih napada o kojima je učila na veronauci.

Meni je prva asocijacija "vodenični kamen", ali možda sam ja previše čitala Sveto Pismo... iako nikad nisam išla na veronauku.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

znaci ovakvi kvazi ,,veroucitelji" ce napraviti i vecu stetu od komunizma i otvorenih boraca protiv Hriscanstva

da li se neko uopste bavi ovim problemom? Sta rade bre ti ljudi na tom fakultetu???

A šta je tu kvazi?Strah Gospodnji je početak mudrosti a deca ima da ga steknu od malena. :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A šta je tu kvazi?Strah Gospodnji je početak mudrosti a deca ima da ga steknu od malena. :D

Definiši i objasni "strah Gospodnji" u bar tri verske tradicije. Esejsko pitanje. :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...