Jump to content

Predrag Marković: SPC se mlako borila oko Kosova i Uneska

Оцени ову тему

Препоручена порука

А како мислите да се српски живаљ врати доле, кад се врши насиље над њима?

И дан данас албанци тероришу Србе на Косову. Бацају их у бунаре на пример...

Прво да видимо колико људи тамо има куће и станове, а да не могу у њих да оду а отишли би. Ја не бих да генерализујем, али кога год знам са Косова и иначе шта људи причају, сви су успели да продају своју имовину и то много боље него што би је продали да из неке периферије у Србији желе да се преселе у већи град. И тако некако сви причају... док су Муслимани и Хрвати протеривали па да си срећан ако извучеш живу главу а кућу заборави, један Шиптар прети, а други Шиптар дође и понуди новац. Ми данас имамо једну Крајину (у Хрватској) где земља и даље припада Србима, где су куће и имања и даље у власништву Срба, али се ретко ко враћа јер су одуговлачили 10 година да се омогући бар теоретска могућност повратка. За Косово нигде не видим статистике... Кажу да је у Приштини живело 40 хиљада Срба, да ли данас у Приштини има 10.000 станова/кућа чији су власници Срби? Ако је то све продато и потписан уговор, на повратак може да се заборави. Још поготово што ми Косово третирамо као Србију, значи то му дође као да неко прода стан у Крушевцу и купи стан у Новом Саду, па хоће да се врати у Крушевац - где да се врати?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...