Jump to content

Зашто на Западу више нико неће да гледа Михалкова?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нема ту никакве мржње против Руса и слично, па пола људи код нас мења канал кад наиђе на руски филм.

уфф .. Причаш из свог, ко зна ,,ког и каквог'' угла. Или ти је окружење управо помињани од тебе ,,смор''.. 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Па то ни не би могло да се дешава у Литванији, а тај филм јесте по речима пок. Милоша Петровића прави приказ Русије, царске Русије, културе, раскоши..мало да виде просечни  Амери.

Е то је проблем, тај наш совјетско-комунистички појам филма да је његова сврха да неко нешто види... То би могло да упали ако би организовано водили америчку децу у биоскопе или организовали обавезне пројекције након рада у фабрици. Амере баш брига да виде културу и раскош сопствене земље, а филм се гледа због нечег другог. ne_shvata

Литванију сам узео као пример нечега што је нама апсолутно неинтересантно и где нема теорије да би српска јавност масовно гледала неки литвански филм зато што се у њему приказује лепота литванске културе и развијеност литванске државе. Споменуше скоро неки новији ирански филм овде на форуму, као интересантан због приказа свакодневног живота у Ирану о ком немамо појма... то људе не занима. Не зато што мрзимо Иранце, него оно... смор. Масама и јавности, не појединцима који воле квалитетан филм.

Подели на овим сајтовима

Bolje nemoj takve kvalifikacije kad je umetnost u pitanju jer nehtedimice govori$ o sebi ono $to nikad ne bi reko pred ,,ovoliko'' ljudi ..

Шта је уметничко у филму где лик од 40 година глуми кадета од 20? Уметнички неуспела шминка? :D

Подели на овим сајтовима

уфф .. Причаш из свог, ко зна ,,ког и каквог'' угла. Или ти је окружење управо помињани од тебе ,,смор''.. 

Наброј у себи листу 10 најбољих страних филмова које си гледао, или 10 последњих (страних) филмова које си гледао, па упореди колико ту има руских, а колико америчких.

П.С. Не говорим у лошем смислу, ово да је Михалков "смор" сам ставио као удицу да видим ко није прочитао мој први пост на теми, јер тамо пишем нешто сасвим друго.

Подели на овим сајтовима

Па није ти баш нека удица, први пост ти је прилично неутралан :)

Па не знам... Много волим Сибирског берберина, али сам свестан субјективности тог мог утиска јер сам га гледао негде у време кад сам читао Рат и мир и Ану Карењину и много волим и поштујем самог Михалкова, али опет из српског националног угла, као великог пријатеља Србије и српског народа. А тема је више о његовим уметничким домашајима и о томе зашто на западу нико неће да гледа његове филмове. Чак је интернетом кружио мит да је Берберин био забрањен у САД. И око тога се праве неке теорије у којима наша локално-национална перспектива није оплемењујући него ограничавајући фактор. Људи нису блесави, не знам какве да су забране, ако се за неки филм шири гласина да је добар, а уз то га још држава забрањује, нема те силе која ће да спречи људе да га гледају. А нарочито америчка јавност има изразито негативан став према сопственој влади и сл. да су баш најпопуларнији они филмови који приказују корумпираност и неспособност њиховог система. А ствар је крајње једноставна - људи не гледају оне филмове који су им досадни.

Little tomorrow! Додуше нисам се добро изразио, нит је човек мислио да је филм зато направљен, већ да има и ту црту. А сигуран сам да се Михалков не бави филмом само зато што воли уметност већ је и свестан пропагандне вредности филма, што је добро.

Ту се сад прича компликује, да ли запад не гледа руске уметничке филмове из неких задњих мотива или смо љути што нису одушевљени нашим филмовима у којима злоупотребљавамо пропаганду.

Ево примера, Руси сниме сјајан и тежак филм "Левијатан" који почне да добија међународна признања, а руска држава полуди и крене да трешује филм јер у њему "приказује" (то чувено приказивање) Русе као људе који псују и воле да попију, а локалну администрацију као корумпирану.

Подели на овим сајтовима

@@Дидим,

Сваким новим постом , потврђујеш моје квалификације о твом ,,виђењу'' филмске уметности. Под апсолутно 1. ..филмови се не деле на ,,америчке'' и кинеске и сличне будалаштине. Кажем ти, ..немој више ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Slazem se sa Didimovim prvim postom, danas ljudi se lakse odlucuju za gledanje lakih filmova u kojima ne moras da se zamislis nad tim sta je reziser zelio da kaze.

Osim par popularnih filmova, tipa Sindlerova lista svi dobri filmovi, po mom ukusu su uglavnom neki niskobudzetni evropski filmovi. I volim i Kusturicu i Mihalkova, i Suncanica je divan film. Mislila sam da ce bar kod nas biti vise zastupljen, al poslije promocije o njemu nista cula nisam. Osim sto se kod nas u Bosni, u Andricgradu davao jedno 7 dana besplatno ;)

Подели на овим сајтовима

Наброј у себи листу 10 најбољих страних филмова које си гледао, или 10 последњих (страних) филмова које си гледао, па упореди колико ту има руских, а колико америчких.

Па можда кад би се питале широке народне масе, али ликови који се баш ложе на ауторски филм,више чекају нови филм Александра Сокурова,него ли било шта из холивудске продукције...

О Ларс Вон Триру, Ким ки Дуку,Акију Каурасмакију  и сличним ведетема аутосрког филма и да не причам...

Што се тиче амера имају и они своје генијалце,Дејвид Линч, Гонзалес ,мада је он мексиканац,Џармуш и тако та прича...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Нисам гледао Тарковског,

.. Мислим да је ово довољно да будеш дисквалификован као озбиљан саговорник на било коју тему о филму. 

О пашквилама из Холивуда и сличних му ,,уда'' сигурно можеш доста тога ,,озбиљног'' и квалификованог рећи ..али о филму као таквом .. тешко.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

@@Дидим,

Сваким новим постом , потврђујеш моје квалификације о твом ,,виђењу'' филмске уметности. Под апсолутно 1. ..филмови се не деле на ,,америчке'' и кинеске и сличне будалаштине. Кажем ти, ..немој више ..

Извини, али нисам разумео твоје квалификације о мојим "виђењима" и сл. јер си о томе писао кратко као да ће ти нестати струје за 30 секунди. Видим само да си љут и да се сматраш испровоцираним... али небитно, о теми сам рекао шта сам имао и о томе могу даље да причам ако сам написао нешто што није тачно или није довољно јасно. ne_shvata

П.С. Ако си мислио да сам провоцирао, нисам, можда је нека грешка у комуникацији или делујем арогантно. Погледај шта сам заиста написао о Михалкову и Берберину.

Подели на овим сајтовима

.. Мислим да је ово довољно да будеш дисквалификован као озбиљан саговорник на било коју тему о филму. 

О пашквилама из Холивуда и сличних му ,,уда'' сигурно можеш доста тога ,,озбиљног'' и квалификованог рећи ..али о филму као таквом .. тешко.

Добро бре, човече и брате хришћанине, зашто ме стално дисквалификујеш и омаловажаваш, зашто стално идеш лично и ђоном? ne_shvata Јесам написао нешто нетачно? Издвој то и дискутујмо око тога, ако си познавалац филма то ти је у старту код мене плус јер од тебе само могу да научим, а ти овакву прилику за озбиљан форумски разговор трошиш да иронишеш и гађаш ме саркастичним стрелицама... Океј, гледао си Тарковског и фон Трира, клањам ти се до земље, ја још нисам иако имам нарезане и Соларис и Сталкер са подешеним титлом, нису још дошли на ред... стрељај ме, јбг не постизавам...

Подели на овим сајтовима

Па можда кад би се питале широке народне масе, али ликови који се баш ложе на ауторски филм,више чекају нови филм Александра Сокурова,него ли било шта из холивудске продукције...

О Ларс Вон Триру, Ким ки Дуку,Акију Каурасмакију  и сличним ведетема аутосрког филма и да не причам...

Што се тиче амера имају и они своје генијалце,Дејвид Линч, Гонзалес ,мада је он мексиканац,Џармуш и тако та прича...

Управо, али разлог томе је што су те широке масе једноставно плитке и не може се рећи да не гледају руске филмове јер мрзе православље или Русе, кад не гледају ни сопствене филмове где се користи мало компликованији енглески језик.

Зос, колико Михалков спада у друштво са Тарковским, Триром, Каурисмакијем, Џармушом? Ја бих као лаик рекао да није баш у тој екипи, али ме је страх да ће Рилски опет да ме напушава...

Подели на овим сајтовима

Зос, колико Михалков спада у друштво са Тарковским, Триром, Каурисмакијем, Џармушом? Ја бих као лаик рекао да није баш у тој екипи, али ме је страх да ће Рилски опет да ме напушава...

Па искрено,Михалков је за њих мејнстрим, тако да га ни ја  не бих стрпао у то друштво... ne_shvata

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...