Лапис Лазули Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 https://youtu.be/teHd5uAUwX0 Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ušunjam se u tvoj jastukkao tišina perja,kao tršave šiške večerimirisave od lišća,od mesečine na peščanim obalama,od uvele svežine oktobra,- baš tako se ušunjami slušam,slušam šta sanjaš.(...)Nikome neću kazati.Ali hoću da znaš:čuo sam,čuo sam sve što sanjaš,jer drugo ništa i ne znamsamo se u snove razumem,kao što se kauboji razumeju u laso,kao što se tvoj tata razume u politiku,kao što se najveći fudbaler razumeu svoju veliku utakmicu,- tako se i ja samo u snove razumem.(...)U snove zbog kojih, kad se probudimo,gledamo nekud visoko,visoko,i rastemo,rastemo,produžujemo se kroz rukave i nogavice,rastemo,produžujemo se kroz oči i srcekao putevi,kao pruge,kao nevidljive šare ptičjeg leta,daleko,daleko,bez Aladinovih lampi,bez čizama od sedam milja,ošamućeni od bajke koja se zove detinjstvo.Ušunjam se u tvoj jastukda ne znaš,ušunjam se kao umor od jurnjave po sumracima,pokrivam te celu noć,a pre no što se probudišostavim ti na rukama toplim od sna,na trepavicama i rumenim obrazimamali smotuljak jutra,jer drugo ništa i ne znam,samo se u jutro razumemi raznosim ga kao mlekarice mleko,kao pekari kifle,kao poštari pismavelikom belom kočijomkoja neću da ti kažem kako se zove,ali sam ćeš se setiti. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 17, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Jedini sam čovek na zemlji, a možda nema ni zemlje ni čoveka.Možda me obmanjuje nekakav bog.Možda me je nekakav bog osudio na vreme, na tu veliku varku.Sanjam Mesec i sanjam svoje oči koje gledaju Mesec.Sanjao sam veče i jutro prvoga dana.Sanjao sam Kartaginu i legije koje su je opustošile.Sanjao sam Vergilija.Sanjao sam brdo Golgotu i krstove Rima.Sanjao sam geometriju.Sanjao sam tačku, liniju, ravan i zapreminu.Sanjao sam žuto, plavo i crveno.Sanjao sam svoje bolešljivo detinjstvo.Sanjao sam geografske karte i kraljevstva i onaj dvoboj u zoru.Sanjao sam nezamislivi bol.Sanjao sam svoj mač.Sanjao sam Elizabetu Češku.Sanjao sam jučerašnji dan.Možda nisam ni imao juče, možda se nisam ni rodio.Možda sam sanjao da sam sanjao.Malo mi je hladno, malo me je strah.Na Dunavu je noć.Nastaviću da sanjam Dekarta i veru njegovih dedova. Jorge Luis Borges, "Descartes" Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 *** У осамљености је слобода,а сласт у оном што измишљам.Звезду, пахуљицу, кап медаја у стих затварам.И сваке ноћи умирући,рад сам да васкрснем кад куцне час,новом дану се радујући,прошлост је тек украс. Владимир Набоков Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 Neka spavaju Oni koji ne osećaju ovu ljubav kako ih nosi poput reke, oni koji zoru ne piju kao da je čaša izvorske vode, i koji zalazak sunca ne večeraju, oni koji se ne žele promeniti, neka spavaju.. Ova ljubav nadilazi izučavanje teologije, te stare prevare i licemerja. Želiš li tako razvijati svoj um, spavaj i dalje. Ja sam od svog uma odustao, razderao sam odeću i bacio je. Ako još nisi sasvim go, svoj lepi ogrtač od riječi omotaj oko sebe… i spavaj. Rumi Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Notturno Noćas se moje čelo žari noćas se moje vjeđe pote; a moje misli san ozari, umrijet ću noćas od ljepote. Duša je strasna u dubini, ona je zublja u dnu noći; plačimo, plačimo u tišini, umrimo, umrimo u samoći. Tin Ujević Плутон је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 gothic88nika and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2015 Noćna Pesma Hulje mi neke poručiše piće da vide kako u pesniku sviće I taman kad poče sunce da se rađa izbi neka gužva neka tuča svađa Oko moga sjaja staše da se glože potegoše čaše revolvere nože Tu behu i neke Zalutale žene staše da vrište laju ko hijene Za njima tragom gorki nespavači ko da su svu noć spali na lomači Tada i u meni već poče da sviće zastave razvih i postadoh piće Jedan od onih što se prvi napi nagnu me iz čaše ne osta ni kapi. Branislav Petrović Плутон је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gothic88nika Написано Децембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2015 NOCNE MISLIŽao mi je vas, o jadne zvijezde,Koje divno tako jasno sjate,Nevoljenome svijetleci brodaru,Bez nagrade od boga i ljudi,Jer ne znate jadne, što je ljubav,Niti ste za ljubav ikad znale!Bez prekida vode vjecni satiNebesima povorke vam sjajne.Kakve li ste prevalile pute,Dok ja bijah u narucju drage,Ne misleci na vas ni na ponoc J.W.Goethe Војвода7, Снежана and Anika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Децембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2015 ovo je pesma za laku noc, zao mi ljudi, ja moram poc. sanjajte zvezde, da ne bude tama laku noc ljudi, andjeli s vama Снежана, gothic88nika and Војвода7 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука