Тавита Написано Март 16, 2010 Пријави Подели Написано Март 16, 2010 Na pokloničko putovanje do Jerusalima francuska studentkinja medicine krenula je pre tri meseca. U sveti hrišćanski grad, kao što je i red, ide pešice, u društvu neobičnog saputnika. Iz pariskog predgrađa, Stefani je, uz blagoslov porodice, krenula ka Jerusalimu pre tri meseca. Već je prešla Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu. Sada je put vodi preko Srbije, a u Jerusalim bi, kako planira, trebalo da stigne do avgusta. Nekada je bilo uobičajeno da hodočasnika prati životinja koja nosi njegove stvari. Stefanin magarac, pomoć i društvo na dugom putovanju do Svete zemlje, ima uredne papire. "On je moj još od malena", objašnjava Stefani. "Nosi mi prtljag i sigurna sam uz njega. A porodica mi pomaže savetima, veruju u mene i veruju da će mi Bog pomoći na ovom putu... i tako i jeste", navodi mlada hodočasnica. Dobro opremljena, spava pod šatorom, mada joj gostoprimstvo nude i pružaju mnogi dobri ljudi. U Srbiji je prvi put i, posle pređenih dvadesetak kilometara, kaže da je priroda divna. Nada se da će Srbiju bolje upoznati u naredne tri nedelje, koliko joj je otprilike potrebno da je prepešači. "Ljudi me zaustavljaju zbog magarca", priča Stefani tokom male pauze u Kremnima. "Posebno se deca raduju kad nas vide." Na nju je do sada, kaže, najjači utisak ostavila Bosna. "Divna su mesta, upoznala sam dosta dobrih ljudi, i obišla nekoliko manastira." Mlada Francuskinja planira da poseti i manastire u Srbiji i kaže da se nada da će, uprkos povremenoj saputnikovoj tvrdoglavosti, do avgusta stići na odredište, u sveti hrišćanski grad Jerusalim. http://visegrad24.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1814:peke-od-pariza-do-jerusalima&catid=101:drutvo&Itemid=553 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 http://www.facebook.com/photo.php?pid=31221746&l=0a29cf057b&id=1233508483 Имала сам срећу да је упознам! Дивна особа... 0104_cheesy О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Баш лепо и необично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Za divljenje Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Ne razumem zasto je "red" ici pesice u Jerusalim? Svaka cast curi na snazi i hrabrosti. Iskreno, meni ovo lici na lepu avanturu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Некада су људи ишли искључиво пјешке у Јерусалим (наравно, ако су хтјели да иду на хаџ).. А данас се може како било... То је њен подвиг и јако искрено приступа свему томе... дивим јој се. О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Некада су људи ишли искључиво пјешке у Јерусалим (наравно, ако су хтјели да иду на хаџ).. А данас се може како било... То је њен подвиг и јако искрено приступа свему томе... дивим јој се. Pa ni ovo danas nije "kako bilo". Bez obizra na brzinu kojom je moguce stici, ni danas nije lako otici na hadziluk. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Али, мораш признати, мнооого је другачије... Она је спавала под ведрим небом, некад на -5С, пролази кроз неколико различитих земаља, 5500км неизвјесности, свакаквих људи..... а млада..има 20 година... О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Али, мораш признати, мнооого је другачије... Она је спавала под ведрим небом, некад на -5С, пролази кроз неколико различитих земаља, 5500км неизвјесности, свакаквих људи..... а млада..има 20 година... Pa ne mogu da priznam da je drugacije bleh))) Kazem, svaka joj cast na snazi i hrabrosti. Takodje i ako je tome iskreno pristupila i sa ljubavlju ka Hristu.. divota!!! Postoje ljudi koji vole osecaj avanture, preplivaju Lamans, obidju pola planete biciklom. Ja bas i nisam ljubitelj takvog avanturizma. Da bih otisla do Jerusalima ja moram bar nekoliko godina da radim i stedim. Eto, to je valjda moja zrtva. Meni se inace malo strano poimanje zrtve kao neceg velikog sto cemo jednom uraditi, ili sto necemo nikad uraditi jer ne mozemo, ali cemo gledati kako to drugi rade i diviti im se Hristu se mozemo klanjati uvek i na svakom mestu... ceo zivot mozemo celivati grob Gospodnji a da se nikad ni ne zaputimo prema Jerusalimu. Postoji jedna lepa prica za decu, o mudrom caru koji je krenuo da se pokloni Hristu. Putovao je trideset i tri godine... usput je ostajao bez novca jer je pomagao drugima, pa se vracao kuci i opet se spremao za put. Svaki put je nailazio na one kojima je bila neophodna pomoc i svaki put odustajao od svog puta radi njih. I Hristova smrt ga je zatekla na tom putu, vec kao starca... Tada je zaplakao od zalosti sto nije stigao da se pokloni svom Spasitelju, a Gospod mu se javio i rekao mu da svaki put kada je nahranio gladnog, napojio zednog, obukao nagog... da se svaki put time i Njemu poklonio... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Лијепо речено. Поготово ова прича на крају... bleh Немам ништа за додати. :smiley: О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Ovo je tako predivno 0442_feel 0442_feel 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 Za postovanje 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 CEGA DA SE PLASIM KAD JE GOSPOD SA MNOM? SVE MOGU SA HRISTOM KOJI MI MOC DAJE. BRAVO! TAKO JE KAD ZIVIS SA HRISTOM! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марина Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 0104_cheesy Научих и ја да постављам слике... 0442_feel О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 21, 2010 Пријави Подели Написано Март 21, 2010 0104_cheesy Научих и ја да постављам слике... 0442_feel Gde je slikano? 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука