Ћириличар Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Зато ће и БиХ доживети судбину Југославије, Не дао Бог... Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Не дао Бог... Мислим у смислу да се распадне, не рата... не дао Бог стварно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 @@Макрина, да ли би неко учинио нешто лоше да је дошао и једним рафалом "прошетао" по тој деци? Ни по чијој деци се не шета рафалима.Тачка. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Константа рехабилитација наших злочина и увеличавање туђих. Ја сам занемела над овом прочитаном реченицом и прочитаћу је најмање још педесет пута да докажем себи да ју је неко написао. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Дете...ниси ти крив...јасно ми је то потпуно.... Ти си од малена навикнут да затвараш очи пред истином и да те лажу како,бити човек значи бранити све и свакога по сваку цену.Није то тако,млађане мој...није. Ја сам одрасла,нажалост,уз Шиптаре,у центру Србије,живели смо у истом дворишту десет година. Док је моја покојна бака плела њиховој деци чарапице,капе и шалове и сваког од њих нахранила,они су мени стављали нож под грло,сваког пса су ми заклали или поломили кичму мотком...у центру Србије...дечаче мој...дизали капије од два метра....немаш ти појма ...ти само лупеташ бескрајно лупеташ.... И јеси дирнуо у срце....уранијумско недоношче...паки и паки.... Moje saucesce za pascad... Meni je komsija srbin (pravosalvac, slavi svetog Arandjela) otrovao koker spanijela. Kakav ja sad zakljucak iz tog dogadjaja da izvucem... aj mi pomozi sestro ako boga znas? (ovo je retoricko pitanje... a i nije pitanje uopste) (aj da bacim jos jedan pokusaj da objasnim koliko su licni primeri najobicniji bullsh*t... osecam da ce teze ide, al aj da probamo) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Прикупљао сам податке за пријатеља који је радио неки научни рад једном. Од свих у региону... Не, чекај... Од СВИХ У РЕГИОНУ, Србија је једина која је немилосрдно гонила своје ратне злочинце, и већину осудила на драстичне казне. Што се Косова тиче, нема више отворених случајева који нису решени, и то пред нашим правосуђем, сем Ђаковице, која не може бити решена јер се не зна ко је починио злочин над цивилима у Ђаковици (зна се само да је била нека паравојна формација, скуп добровољаца, и знао се "командант", који је брзо после тог злочина и погинуо). Што се тиче догађаја из ХРватске и Босне, наше одељење за ратне злочине београдског Вишег суда је био и више него ревносно у кажњавању. Нико други из региона није ни процесуирао неке озбиљније ликове, ако су уопште ишта и процесуирали. Кад гледаш на то са позиција неког болида, рећи ћеш да смо били будале јер смо једини гонили своје злочинце, бла бла бла. Међутим, кад гледаш са позиције нормалног човека, рећи ћеш да тако и треба, јер смо се решили оних који иначе и нису заслужили да живе међу цивилизованим светом, кад су већ били у стању да раде такве ствари. А кад гледаш са позиције практичног човека (пошто креатори политике ретко да политику креирају због емоција), рећи ћеш да сад можемо опуштено и са пуним правом да прозивамо све у региону да не желе да се реше својих злочинаца, да не желе да суде својим злочинцима, и да поново убијају жртве таквим понашањем. И то није никакво кукање, то су чињенице. АКо кога интересују подаци, можда и нађем то истраживање ако ми није на оном украденом компу остало, па презентујем и конкретне податке овде. Ovo nisam znao, pogledacu detaljnije. Medjutim, moje konstatacije i dalje stoje. Otkud te presude i optuzbe ako smo mi samo zrtve? Ako mi "nikog, nikad, nismo dirali" i u vek smo bili na meti zlocinaca, otkud medju srbima zlocinaca da im se uopste i sudi? A cinjeinica da si napisao ovaj post kao reakciju na moje pisanje a niko nikada takav post nije napisao kada forumasi pisu eseje o srpskoj vaskolikoj nevinosti, zrtvi u mucenistvu, je jos jedan zanimljiv detalj koji slikovito ilustruje raspolozenje i misao prosecnog coveka koji opet cini javno mnjenje... Jednostavno, nije nam mnogo vazno sta je tacno, vazno je samo ono sto nam se svidja... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 aj mi pomozi sestro ako boga znas Фала Богу,покренусмо се. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Ovo nisam znao, pogledacu detaljnije. Medjutim, moje konstatacije i dalje stoje. Otkud te presude i optuzbe ako smo mi samo zrtve? Ako mi "nikog, nikad, nismo dirali" i u vek smo bili na meti zlocinaca, otkud medju srbima zlocinaca da im se uopste i sudi? A cinjeinica da si napisao ovaj post kao reakciju na moje pisanje a niko nikada takav post nije napisao kada forumasi pisu eseje o srpskoj vaskolikoj nevinosti, zrtvi u mucenistvu, je jos jedan zanimljiv detalj koji slikovito ilustruje raspolozenje i misao prosecnog coveka koji opet cini javno mnjenje... Jednostavno, nije nam mnogo vazno sta je tacno, vazno je samo ono sto nam se svidja... Ко је тако нешто икада негирао? МАкар на овом форуму нисам прочитао да СРби никада нигде нису извршили злочине. А чињеница је и да сам ово написао и горе, кад сам детаљније анализирао Драшковићев текст. И чињеница је да свуда причам, читам и слушам о српским злочинима. КАо што је и чињеница, необорива, да у већинском хрватском, муслиманском или албанском дискурсу не можеш да нађеш признање да су злочини чињени, људи су сами изабрали да оду из својих домова, а ако су неки злочини и чињени, па то је зато што су зли Срби били много гори, па су и заслужили. ШТо се мене лично тиче, никад не кукам како су нам други криви јер смо се нашли у ситуацији "сами против свих". ЈЕдноставно, у међународним односима нема милости, и у таквој се ситуацији увек нађеш кад у драматичним временима направиш серију погрешних избора, као што смо ми радили током целог двадесетог века, после Првог светског рата, почевши од Југославије па надаље. Вероватно бисмо и ми Бугарима, Хрватима или другима скакали по кичми да смо имали јаке савезнике као што су они имали у тренуцима кад се судбина региона ломила. ТО прихватам као поуку, не као кукање. Али не прихватам више тај дискурс "Срби злочинци, криминалци, геноцидни". Ко је то још остао овде да није осуђен за ратне злочине? Који је ратни злочин за који се зна остао макар неистражен? Ко данас Србији сме да каже да је скривала злочине или злочинце, или да се није прочистила? И зато данас смемо и да погледамо комшије, који сви до једног своје зликовце чувају и уздижу у небеса, и да их питамо где су и кад мисле да отворе друштвено чишћење од талога, које смо ми увелико завршили. GeniusAtWork, zuti car, Дидим and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 КАо што је и чињеница, необорива, да у већинском хрватском, муслиманском или албанском дискурсу не можеш да нађеш признање да су злочини чињени, људи су сами изабрали да оду из својих домова, а ако су неки злочини и чињени, па то је зато што су зли Срби били много гори, па су и заслужили. Zavisi koga pitas. Али не прихватам више тај дискурс "Срби злочинци, криминалци, геноцидни". To nije moj diskurs... ako ista ja se uvek borim protiv generalizacija... о је тако нешто икада негирао? МАкар на овом форуму нисам прочитао да СРби никада нигде нису извршили злочине. I-haa... ne citas pazljivo... Pa eno ti Solomonov seminarski na temu "kako su i zasto Srbi najveci mucenici i mete zlocinaca u univerzumu" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Фала Богу,покренусмо се. Moj sarkazam se otrgo kontroli... ili sam ipak pogodio kad sam te u prethodnim postovima metaforicki svrstao u jedan manji deo populacije... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Ako mi "nikog, nikad, nismo dirali" Ко је тако нешто икада негирао? МАкар на овом форуму нисам прочитао да СРби никада нигде нису извршили злочине. Cuo covek. To ti je kao ona urbana legenda o ateistima, agnosticima i skepticima koji, na svaki Veliki Petak i to svakog Leta Gospodnjeg, svi do jednog vide nekog popa koji jede neku dobru svinjetinu. Prosto je to tako, sta da ti kazem... zuti car је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 @@cloudking, да те мало извадим. Шта мислиш о пријему тзв. Косова у Унеско? Сећам се да си осуђивао оно што су припадници тзв. ИСИС-а радили са културним и религијским споменицима у Сирији. Пошто се бавиш уметношћу (ако сам добро запазио), притом вероватно и њеним очувањем, изнеси (ако желиш, наравно) став о евентуалном пријему тзв. државе Косово у Унеско и могућим последицама такве одлуке по културно благо Срба на Косову. RYLAH and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 @@cloudking, да те мало извадим. Шта мислиш о пријему тзв. Косова у Унеско? Сећам се да си осуђивао оно што су припадници тзв. ИСИС-а радили са културним и религијским споменицима у Сирији. Пошто се бавиш уметношћу (ако сам добро запазио), притом вероватно и њеним очувањем, изнеси (ако желиш, наравно) став о евентуалном пријему тзв. државе Косово у Унеско и могућим последицама такве одлуке по културно благо Срба на Косову. Apsolutno strasna stvar. Nedopustiva i lakomislena. Al tu ti se vidi medjunarodna politika koja ne igra na kartu emocije nego interesa a to je polje gde smo mi mala deca i amateri... GeniusAtWork and Плутон је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Zavisi koga pitas. Прочитај поново. Причао сам о већинском дискурсу, а не о појединачним примерима. I-haa... ne citas pazljivo... Pa eno ti Solomonov seminarski na temu "kako su i zasto Srbi najveci mucenici i mete zlocinaca u univerzumu" Макар по ономе што сам ја схватио, Соломон није писао да смо ми највећи мученици на свету (нити је то његов стил писања), већ да нису параноја те приче да нам суседи желе пропаст и да поделе нашу територију међу собом. А Соломон посебно није неко ко ће правдати било какве злочине, у то буди сигуран, ма колико да се ти и он препуцавате стално. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 17, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2015 Ма, Вук је вероватно мислио на - Христос Васкрсе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука