Jump to content

Предлог за пријем Косова у УНЕСКО уврштен у дневни ред

Оцени ову тему

Препоручена порука

Al to se vec odavno desilo. Jedino policija Kosova cuva nase manastire. Izuzetak su Decani. Meni moze da se to ne svidja, ali sigurno policija i vojska drzave Srbije nece moci da cuva nase manastire. Kao sto ih ne cuva ni u Hrvatskoj, ni u CG.

Да ли ће некад то моћи или неће остаје да се види јер је ситуација на Косову и Метохији далеко од решене, како год се то теби тренутно чинило. Као што ни БиХ питање није решено и само је питање времена када ће и тамо нешто поново букнути. То што се нешто десило „давно“ (2004. уопште није тако давна када погледаш графите тзв. ИСИС-а исписане на Дечанима 2015.) и прошло некажњено не значи да се с тим треба помирити и подупирати даље уништавање.

Ако власт тзв. државе Косово не жели у Бриселу чак ни да разговара о заштити српског културног наслеђа, треба бити или изузетно глуп или изузетно корумпиран да би се помирио са препуштањем културног наслеђа терористима на чување.

Све и да неким чудом власти на тзв. Косову постану нормалне, треба се борити против пријема те територије у било коју организацију јер није држава, њена „независност“ почива на илегалним и неморалним темељима и једном од највећих етничких чишћења после Другог светског рата. Истински моралан човек никад не би Косово назвао државом.

U CG se konstantno vrse provale u crkve SPC. Iz CG se proteruje svestenstvo SPC. Po mnogim kriterijumima, stanje u CG je gore nego na Kosovu i Metohiji.

Бесмислена тврдња јер оно што се дешава у Црној Гори не представља ни стоти део онога што се десило и што се и даље дешава на Косову и Метохији.

Подели на овим сајтовима

Znaci, onda je trebalo "blokirati" Hrvatsku u UNESKO, kao i verovatno Crnu Goru. Posto i jedna i druga svojataju srpsko kulturno nasledje.

Ниси могао да блокираш ни Хрватску ни Црну Гору јер су чланице УН. Косово није. Ако причаш о нечему, не би било лоше да се распиташ мало пре тога.

А ово остало што причаш... Боље да не коментаришем, само ћу ти рећи да немаш појма о стварима на Косову.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Истински моралан човек никад не би Косово назвао државом.

Upravo. Uoste nije rec, na kraju krajeva, o "nasem" i "tudjem", nego o legitimisanju terorizma, sadizma, eksploatacije i svega ostalog sto se ni u zivotinjskom, lesinarsko-parazitsko-predatorskom svetu ne moze naci.

Tzv. "KOSOVO"=ISIS!

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Да ли ће некад то моћи или неће остаје да се види јер је ситуација на Косову и Метохији далеко од решене, како год се то теби тренутно чинило.

Zato postoji Briselski pregovori, da se rese neresene stvari.

Mi smo Kosovo priznali ucescem u Briselskim pregovorima, pristankom da nam "drzava" Kosovo obnavlja manastire, prihvatanjem dokumenata "drzave" Kosova, ucescem srpske zajednice u parlamentu "drzave" Kosova.

Srbi sa Kosova su naterani od drzave Srbije da priznaju "drzavu" Kosova, da budemo precizni. Da li smo zaboravili herojsku borbu naroda sa severa Kosova (blokade, protesti...)?

U Srbiji je takva vlast, koja je "izdala" Kosovo, zato sto su je gradjani takvu izabrali. Na prvim izborima su naprednjaci pobedili zato sto su rekli da ce odustati od Briselskih pregovora, i da nece "izdati" Kosovo. Oni su tada prevarili svoje birace, posto su "izdaju" nastavili sa vecim intezitetom od demokrata. Organizovali su potom nove izbore, gde je bilo jasna njihova politika oko Kosova. Tada narod nije mogao da kaze da je prevaren, oko Kosova. Pobedili su jos ubedljivije. I sta sada mi pojedinci, koji smo glasali za druge, ili nismo ni glasali, mozemo da se bunimo. Vecina je rekla svoje. Mozda nisu vecina, ali su posteno pobedili. Niko nam zato nije kriv.

Подели на овим сајтовима

@@Ђорђе Р Ево како Јевреји размишљају о свом наслеђу:

На водама Вавилонским седесмо и плакасмо опомињући се Сиона.

О врбе сред њега вешасмо харфе своје.

Онде искаху који нас заробише да певамо, и који нас оборише да се веселимо: „Певајте нам пјесму Сионску."

Како ћемо певати песму Господњу у земљи туђој?

Ако заборавим тебе, Јерусалиме, нека ме заборави десница моја.

Нека прионе језик мој за уста моја, ако тебе не успамтим, ако не уздржим Јерусалима сврх весеља својега.

Напомени, Господе, синовима Едомовим дан Јерусалимски, кад говорише: раскопајте, раскопајте га до темеља.

Кћери Вавилонска, крвницо, благо ономе ко ти плати за дело које си нама учинила!
Благо ономе који узме и разбије децу твоју о камен.
Подели на овим сајтовима

Sad ce da nas ubede da je dobro za pravoslavne svetinje da Kosovo bude u UNESKO.

Isto tako kada Kosovo bude primano u UN, ubedice nas da mi u stvari sto smo uzdrzani prilikom glasanja, samim tim ne priznajemo Kosovo.

Citava ova igranka oko UNESKO, samo pokazuje nasu neozbiljnost. Hocu kakim, necu kakim. Mada mislim da je na ovako nepromisljen nas potez uticala Ruska intervencija u Siriji, gde sada pokusavamo da se uguramo na drugu stolicu, sa koje smo sami sisli, jer nismo slusali savete Rusije, tj. olako smo ih odbacili.

Подели на овим сајтовима

Добро, за Јевреје је Јерусалим био и престоница и средиште државе и вере познато и до данас у целом свету. Губитком Јерусалима су изгубили све, нису изгубили "мултиетничку покрајину". И није то баш исто... ради се о народу који који има историју од 3000 година, који је дао све старозаветне пророке, апостоле и Христа. Наше поређење са њима може да буде само метафоричко, у практичном смислу смо ми далеко од тога да их разумемо, камоли да будемо као они.

Подели на овим сајтовима

@@Ђорђе Р, да су Јевреји размишљали као ти, данас их не би било. 

Ne znam kakvo razmisljanje meni imputiras. Jevreji nisu zabijali glavu u pesak i tvrdili da nisu izgubili Jerusalim. Da bi vratio Kosovo, moras da priznas da si ga izgubio. Ovako, posto je Kosovo nase, nemamo za sta da se borimo, i mozemo da nastavimo da zivimo u iluzuji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...