Jump to content

SPC dodelila ordenje Gašiću ministru vojnom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hoću da kažem da za orden SPC sigurno nije niti je to ikada bio. 

A da li će nekad ubuduće naći preumiljenje i preumnjenje da to tako nazovem, oda će i meni biti lakše. Jer ovako imam osećaj da neko pravi budale od nas.

Hajde ti kao živ deo Tela Hristovog objasni nekome zašto je Gašić dobio orden SPC??? Ajde bilo ko da proba da to objasni. Bilo ko.

Sveštenici i vi ste deo odgovornosti za ovo šta nam se dešava.

Свештеници немају апсолутно ништа са ордењима које врх СПЦ додељује,нити их ко шта пита нити их интересују,остало што си написао-потписујем.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Nisam kompetentan.Mnoge stvari koje Crkva radi ne ruzumem i nisu mi u skladu sa Hristovom naukom.Čak i da neko da neku golemu donaciju za izgradnju nekog hrama gde je tu hrišćanska skromnost?Gde je ono neka ne zna vaša desnica šta čini levica?Čemu ordenje uopšte?Nije li sami čin dodele ordenja hranjenje sujete pojedinaca?

Za mene bi bilo hrišćanski da donira pare bez ikakavog exponiranja,bez ikakvih medalja,slikanja na freskama i sl.Jedina ,,nagrada,, bi trebala da bude zadovljstvo u srcu zbog učinjenog dobrog dela.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ovo paradoksologija? :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Zato sto je izgradio crkvu. 

"А ко диже цркву задужбину,

Не диже је теби него себи.

Цркве дижу да их виде људи,

Цркве дижу, Богу се не моле,

Нит Божији закон испуњују"

Небеска Литургија Свети,Владика Николај Велимировић-пророк

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Nisam kompetentan.Mnoge stvari koje Crkva radi ne ruzumem i nisu mi u skladu sa Hristovom naukom.Čak i da neko da neku golemu donaciju za izgradnju nekog hrama gde je tu hrišćanska skromnost?Gde je ono neka ne zna vaša desnica šta čini levica?Čemu ordenje uopšte?Nije li sami čin dodele ordenja hranjenje sujete pojedinaca? Za mene bi bilo hrišćanski da donira pare bez ikakavog exponiranja,bez ikakvih medalja,slikanja na freskama i sl.Jedina ,,nagrada,, bi trebala da bude zadovljstvo u srcu zbog učinjenog dobrog dela.

Pa kod nas u crkvi kad su se pravile stolice (stasidije?) odlucili su da ce ko uplati stolicu dobiti plocicu sa imenom na stolici. Da nisu to uradili sumnjam da bi ijedna bila uplacena. Tako to ide, i popovi znaju kako da privuku donatore. Pretpostavljam da je uvek tako bilo. 

Isto kao sto za kumove crkve (za slavu) biraju uglavnom bogatije male privrednike koji u crkvu udju kad se izabira kum i na slavu.

Подели на овим сајтовима

Veću donacija daje jedna siromašna baka koja da 10  dinara na ikonu neko neki poput Gašića.Oni daju od suviška a ona od svoje sirotinje.

Подели на овим сајтовима

Pa kod nas u crkvi kad su se pravile stolice (stasidije?) odlucili su da ce ko uplati stolicu dobiti plocicu sa imenom na stolici. Da nisu to uradili sumnjam da bi ijedna bila uplacena. Tako to ide, i popovi znaju kako da privuku donatore. Pretpostavljam da je uvek tako bilo. 

Isto kao sto za kumove crkve (za slavu) biraju uglavnom bogatije male privrednike koji u crkvu udju kad se izabira kum i na slavu.

Ja mislim da je Hristos tu da bi radio bič po hramovima samo tako.

Подели на овим сајтовима

Znate šta braćo, od mene se sve više i više udaljuju prijatelji i poznanici, koji nisu informisani šta se dogadja u Crkvi i koji su ateisti ili vernici tradicionale.

Ja sam pokušao da objasnim svaki čudan potez Crkve, pokušao sam da objasnim artemite,kačavende,pokušao da objasnim šta se desilo u Hramu Svetoga Save.....

Jock, ni mi ovde na ovom forumu koji je u sklopu misionarskog dela SPC ne možemo objasniti bruku svoju. Bruka braćo, bruka. Imamo li mi svi stida i srama?

Odlaze dobri ljudi iz života naših.. ljudi koji razmišljaju svojom glavom i draži su mi svi oni od ovih što ostaju sa nama a nisu ništa drugo do obični poslušnici, koji nemaju svoje mišljenje. Oni klimaju glavom i pred ljudima i pred Bogom podjednako. Svejedno im je ko im je šef, svejedno i da je to crn djavdjav samo da ima mantiju. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Znate šta braćo, od mene se sve više i više udaljuju prijatelji i poznanici, koji nisu informisani šta se dogadja u Crkvi i koji su ateisti ili vernici tradicionale.

Ja sam pokušao da objasnim svaki čudan potez Crkve, pokušao sam da objasnim artemite,kačavende,pokušao da objasnim šta se desilo u Hramu Svetoga Save.....

Jock, ni mi ovde na ovom forumu koji je u sklopu misionarskog dela SPC ne možemo objasniti bruku svoju. Bruka braćo, bruka. Imamo li mi svi stida i srama?

Odlaze dobri ljudi iz života naših.. ljudi koji razmišljaju svojom glavom i draži su mi svi oni od ovih što ostaju sa nama a nisu ništa drugo do obični poslušnici, koji nemaju svoje mišljenje. Oni klimaju glavom i pred ljudima i pred Bogom podjednako. Svejedno im je ko im je šef, svejedno i da je to crn djavdjav samo da ima mantiju. 

Das im da procitaju Berdjajeva, mozda pomogne :)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/berdjajev.htm

A s druge strane, jesu popovi ovakvi i onakvi, ali nemoj da se zavaravamo da smo i mi civili nesto bolji primer. Kako ono rece Gandi:

Volim vaseg Isusa, ne volim vase hriscane.

Подели на овим сајтовима

Das im da procitaju Berdjajeva, mozda pomogne :)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/berdjajev.htm

A s druge strane, jesu popovi ovakvi i onakvi, ali nemoj da se zavaravamo da smo i mi civili nesto bolji primer. Kako ono rece Gandi:

Volim vaseg Isusa, ne volim vase hriscane.

Vidiš ovde imam problem. 

Zašto se svaka iole iskrica koja bi trebalo da simbolizuje na osvetljavanje problema koji je mračan, osenčen zatamljen,završi sa tim rečima koje mi sada govoriš.

Istina je da nismo savršeni ali je takođe istina da smo mi Živo Telo. Dobro ajde poslušam te i ja sada više ne govorim da smo deo bruke sve je krasno i lepo svako treba da gleda pod svoje prste, sve se slažem.

ALI ŠTA SMO DOBILI SADA SA TIM FEEBLE? Koji je tvoj odgovor na ovo što ti govorim? Imaju i drugi slična iskustva, skoro pa da su svi promenili celu garnituru prijatelja i poznanika kad su krenuli putem Liturgijskog osvećenja i na kraju su svi doživeli isto što i ja a to je da je ova nova ekipa daleko ispod stare i dobre prijatelje koji su imali više Hristovog uma od ovih danas koji se navodno njime rukovode.

Evo gledam pod svoje prste.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Tiše, nemoj da te čuju oni naši papeženci, tridentinoziloteri i ostali sedevakantistički

i antiekumenističko dverepetroključarski ultraši, oni bi se tome strašno obradovali:

https://i.ytimg.com/vi/bKhUKdSIZIo/maxresdefault.jpg

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/192797/v-moci-dabla-vtipalek-vydesil-upravenou-fotkou-papeze-krestany.html

http://papistfilioquistazymite.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...