Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 жеља да се предајемо помислима које нам ласкају и које су нашој души пријатне. '' Они који вам ласкају, лажу вас.'' 0110_hahaha To može samo neki đavo da ti kaže. Ne lažu nas kad nam laskaju. I dalje niste rekli odakle prepisujete ovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 A sad kad sam upoznao ovo modifikovano hrišćanstvo, možda budem razmislio da ne budem više ateista. Ipak je samopoštovanje težak greh i mislim da sam ogrezao duboko. Потреба да реалност ( себе, ближње и окружење ) прихватамо онаквом каква она јесте, непристрасно бирајући начин свога понашања у датој реалности. Imam jedno pitanje, pošto imam potrebu da "nepristrasno biram način svoga ponašanja u datoj realnosti" (!?) želim da znam da li je sve okej sa mnom? Ko je moderator neka promeni ime teme u "Jevanđelje po Sefori". xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Ја мислим и да су спамовање и триповање такође смртни гријеси. smej.gif :bla:ajde sada.... :bla: smej.gif opusteno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 жеља да се не обраћа пажња на то да је, за људе који те окружују, а који ти нису учинили ништа лоше, твоје понашање оптерећујуће, непријатно и штетно. :bla: Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 жеља да се пред себе не поставља одређени, конкретан циљ, јер би се онда морали трудити да га постигнемо; жеља да се нема циљ. :bla: Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 жеља да оне који нас окружују присилимо да беспоговорно и без одлагања прекину оно што у њиховом понашању није нама лично по вољи. :bla: Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 жеља да се истина искривљује у мислима, речима и поступцима. :bla: Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Ако човек има намеру да призна своју грешност и да се супротстави греху, онда ће се трудити да што више сазна о гресима, исто као што се сваки војник труди да што више сазна о свом противнику, да би тако утврдио какав му је противник, када се може очекивати његов напад, чиме све располаже и како му се најбоље супротставити. Многи људи не желе да схвате шта сваки грех понаособ представља и како се испољава ! Зашто ? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 уљудност грех?! па онда је и Господ грешан по тој логици smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Ma ne znamo mi nista. Gospod eto nije citao nas forum pa nije znao ove nove definicije greha. уљудност - потреба да се у одређеном друштву придржавамо општеприхваћених норми понашања и да људе не нервирамо својим поступцима и речима. Наиме, зашто говорите да је уљудност грех !? Зашто ? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 12, 2010 уљудност грех?! па онда је и Господ грешан по тој логици smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Ma ne znamo mi nista. Gospod eto nije citao nas forum pa nije znao ove nove definicije greha. уљудност - потреба да се у одређеном друштву придржавамо општеприхваћених норми понашања и да људе не нервирамо својим поступцима и речима. Наиме, зашто говорите да је уљудност грех !? Драга Сефора, извините занима ме, ово су ваша лична размишљања или их преузимате на основу неког извора? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 уљудност грех?! па онда је и Господ грешан по тој логици smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Ma ne znamo mi nista. Gospod eto nije citao nas forum pa nije znao ove nove definicije greha. уљудност - потреба да се у одређеном друштву придржавамо општеприхваћених норми понашања и да људе не нервирамо својим поступцима и речима. Наиме, зашто говорите да је уљудност грех !? Драга Сефора, извините занима ме, ово су ваша лична размишљања или их преузимате на основу неког извора? текст преузет из књиге страсти и њихова пројава кроз соматске и нервно-психичке болести по благослову високопреосвештенога Амросиа, архиепископа ... књига је купљена у манастиру Ковиљ И тако ... Желим Вам живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира ! Вера пружа човеку духовну наду на спасење с таквим осећањем сигурности које не може пронаћи ... Но изузетан је споредни ефекат религије - психохигијенски. Ако човек има намеру да призна своју грешност и да се супротстави греху, онда ће се трудити да што више сазна о гресима, исто као што се сваки војник труди да што више сазна о свом противнику, да би тако утврдио какав му је противник, када се може очекивати његов напад, чиме све располаже и како му се најбоље супротставити. Многи људи не желе да схвате шта сваки грех понаособ представља и како се испољава ! Зашто ? Уколико не знамо ништа о греховима и како се они испољавају ... Ми не можемо да живимо нормалан друштвено-духовни живот !? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 :229229229: У Старчевом учењу и животу била је усклађена телесна са душевном, односно материјална са духовном страном; све је било освећено благодаћу Светога Духа. Старац је волео читавог човека као нераздвојиво психосоматско јединство, и као таквом му помагао да стекне светост. Познавао је непосредну узајамну зависност душе и тела, познавао је сваку психосоматску болест човека, познавао је њихове узроке, који су почивали у човековим грешним страстима и, уз помоћ човековог освећења, борио се за излечење од болести; све је то чинио попут психијатра, али не у оном уобичајеном, научном, него у суштинском смислу те речи. У том смислу, Старац је био истински, неупоредив психоаналитичар и психотерапеут. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/StaracPorfirije/StaracPorfirije247.htm Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 уљудност грех?! па онда је и Господ грешан по тој логици :229229229: crvenilo 4chsmu1 :cheesy2: greengrin greengrin greengrin Ma ne znamo mi nista. Gospod eto nije citao nas forum pa nije znao ove nove definicije greha.уљудност - потреба да се у одређеном друштву придржавамо општеприхваћених норми понашања и да људе не нервирамо својим поступцима и речима.Наиме, зашто говорите да је уљудност грех !? Зашто ? пааааа, тема ти се зовеКоје навике нам стварају седам смртних грехова ? а онда ставиш уљудност и ''објашњење'' шта је то ... зар смо требали да НЕ помислимо да има неке везе? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Ne znam šta piše tamo, ova tema je "Jevanđelje po Sefori" , evo sad je i rekla iz koje knjige radi copy/paste. Starac je bio psihoanalitičar? Onaj konvencionalni, frojdovski? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Ne znam šta piše tamo, ova tema je "Jevanđelje po Sefori" , evo sad je i rekla iz koje knjige radi copy/paste. Starac je bio psihoanalitičar? Onaj konvencionalni, frojdovski? ма не, више је стављено као одредница за његову дубину, него што је човек имао квалификацију ...иначе старац Порфирије нема везе са овим што је Сефора вукла из ове књиге: страсти и њихова пројава кроз соматске и нервно-психичке болести по благослову високопреосвештенога Амросиа, архиепископа ... дакле, ово ту тотални екстремизми понашања а не облици које ми имамо прилике да виђамо па одатле и неслагање са сликом коју добијамо ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука