Jump to content

Život sa navikama

Да ли Вам се допада тема ?  

16 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Вам се допада тема ?

• Да
      10
    • Не
      8

Препоручена порука

Медо, волим Те као брата у Христу, али ми мало смета што увек контрираш. Волео бих да поштујеш туђе мишљење. Знаш како кажу: "Свако за себе мисли да је на правом путу, а за другога, да је на кривом."

Ми смо на истом Путу, тако да је за нас питање еволуције не битно, слажеш се? hastalavista

брате мој, нема потребе да се узбуђујеш, нити да помишљаш да ти ''контрирам'', пошто то и не радим.

ја сматрам да је еволуција делимично у праву колико и креационзам а Бог је оставио неке описе толико широко да може асполутно било која теорија, теорема или хипотеза да се углави у то и да буде наизглед сасвим тачна.

знаш и сам, ако си прочитао Шестоднев, да и у опису и тумачењу светог ВАсилија Великог има неких бесмислица, али да је то из незнања науке тог времена а не од погрешног Духа ...

исто тако у теорији еволуције има неких потпуних бесмислица, али има и потпуно смислених ствари.

не видим разлог да укинем таленат сопственог мозга који ми је уделио Господ и да престанем да размишљам о истинитости неких погледа.

уколико желиш, братске љубави ради, и ако те саблажњавају моји коментари на твоје писање, ја ћу престати да одговарам директно на њих.

Подели на овим сајтовима

Pa šta što je Ajnštajn to rekao?

Pat Condell je rekao da je jednaka šansa nalaženju smisla života u religiji nalaženju kafane Shoplifter's Arms u Saudijskoj Arabiji. Argument autoriteta je sofizam.

Naravno da me zanima smisao života. I mislim da smisao života ne mora biti ljubav prema drugima.

Mada je ljubav prava stvar i jedina je koja ima istinsku vrednost u svoj prolaznosti realnosti.

Potpuno sam upoznat sa religijskim predstavama o smislu i sličnim stvarima.

A to za ljubav i stradanje, za to mislim da religija greši.

Mislim da je pomalo patološki.

није место или реч проблем, већ поента коју извучеш.

може ти то назвати како оћеш, ал је решење увек исто.

што се тиче страдања, буквало си примио ту реч, ми их не тумачимо никако буквално.

страдање се може употребити и кад отац ради (из задовољства и љубави) по цео дан за себе, жену и дечицу, ако не и још кога приде ... у смислу жртве, да се жртвује део или цео свој живот зарад некога или неких вредности које се сматрају драгоценијим од сопственог живота.

Okej, onda u tom smislu ljubav i jeste žrtva.

Ako je žrtva što sam danas putovao 46km da se vidim sa svojom devojkom kao što svaki put to radim onda da.

Moraš uložiti sebe u nekoga ako želiš da taj odnos razvijaš.

Подели на овим сајтовима

Hm. Dosta mi je to mistično, psihologija je ipak nauka.

Mada je i Jerotić mistika.

Мистика је страна нашој вери, иако неки верници причају о њој.

У заједници не постоји никаква мистика, Бог се нама савршено открио, и свака мистика није здрава и води у прелест. У Литургији нема мистике, него љубави.

Nije mistika zdrava? Naravno da nije zdrava.

Okej, neka nema u zajednici mistike ali u nauci je ima.

није уопште мистично, нема магијања или глупости ...

лепо рече Цвеле, врло здраве ствари ...

а где у науци има мистике?

Znaš li šta je recimo Jungova analitička psihologija?

знам, али мало то има везе са науком за мој појам ...

иако се применљује као наука, као и они силни фармаколошки лекови што људе кркају и ремете им биохемију тела за сваку надриболест коју дијагностикују а остале које су очигледне болести и корумпирају и тело и ум, игноришу под окриљем гласања демократског ...

да, у науци има доста будалаштине, чак и сујеверја као та јунгова хороРскоп ''аналитика'' ...

Jungova psihologija je jedina psihologija koja je otvorena transcendentnosti.

I sve ostale koje se nekako nadovezuju na to. Mislim da i Fromova takođe.

Nije baš samo horoskop. Jerotić je eklektičar ali je glavnina Jungova psihologija.

истина, али то не значи да се не познају корени таквог размишљања, поготово кроз архетипе.

а Владета је истинито савладао те архетипе увевши и тумачећи их кроз православну перспективу која је далеко ближа истинитости и анализи такве психоанализе него ког самог Јунга који их је оставио у тоталном мраку мистике.

Подели на овим сајтовима

Poštovanje nije isto što i slaganje, šta bi od toga ti hteo?

Поштовањем нечијег мишљења, Ти поштујеш Његову Личност. А не слагање се задржава на мишљењу, јер сви смо пријатељи, и не еврујем да Ти имаш нешто против мене, што ја верујем у Бога.

Naravno da nemam ništa protiv toga. Ali mislim da poštovanje nečijeg mišljenja nije nužno i poštovanje ličnosti.

Ako bi ti bio neko ko je rasista i ja kritikovao tvoj rasizam i govorio kako je rasizam varvarski i primitivan, to mogu raditi i uz poštovanje tebe kao ličnosti jer govorim o rasizmu, ne o tvojoj ličnosti.

Postoji razlika između ljudskog ponašanja ili mišljenja i ljudske ličnosti.

P.S. Moram da naglasim da mi je jako drago što se dopisujem sa vama dvojicom jer vas jako cenim kao sagovornike.  hastalavista

Подели на овим сајтовима

Pat Condell je rekao da je jednaka šansa nalaženju smisla života u religiji nalaženju kafane Shoplifter's Arms u Saudijskoj Arabiji. Argument autoriteta je sofizam.

Naravno da me zanima smisao života. I mislim da smisao života ne mora biti ljubav prema drugima.

Mada je ljubav prava stvar i jedina je koja ima istinsku vrednost u svoj prolaznosti realnosti.

што се тиче страдања, буквало си примио ту реч, ми их не тумачимо никако буквално.

страдање се може употребити и кад отац ради (из задовољства и љубави) по цео дан за себе, жену и дечицу, ако не и још кога приде ... у смислу жртве, да се жртвује део или цео свој живот зарад некога или неких вредности које се сматрају драгоценијим од сопственог живота.

Ako je žrtva što sam danas putovao 46km da se vidim sa svojom devojkom kao što svaki put to radim onda da.

то је та жртва или спремност на пожртвованост  hastalavista shuntavilo2 jahojao234

а ако онда додаш на то и да би се потпуно телесно жртвовао до смрти ради таквог идеала живота, онда ми то зовемо мучеништвом, из поштовања према првима који су насилно страдали за слободу да обитавају у таквом начину живота.

Подели на овим сајтовима

Hm. Dosta mi je to mistično, psihologija je ipak nauka.

Mada je i Jerotić mistika.

Мистика је страна нашој вери, иако неки верници причају о њој.

У заједници не постоји никаква мистика, Бог се нама савршено открио, и свака мистика није здрава и води у прелест. У Литургији нема мистике, него љубави.

Nije mistika zdrava? Naravno da nije zdrava.

Okej, neka nema u zajednici mistike ali u nauci je ima.

није уопште мистично, нема магијања или глупости ...

лепо рече Цвеле, врло здраве ствари ...

а где у науци има мистике?

Znaš li šta je recimo Jungova analitička psihologija?

знам, али мало то има везе са науком за мој појам ...

иако се применљује као наука, као и они силни фармаколошки лекови што људе кркају и ремете им биохемију тела за сваку надриболест коју дијагностикују а остале које су очигледне болести и корумпирају и тело и ум, игноришу под окриљем гласања демократског ...

да, у науци има доста будалаштине, чак и сујеверја као та јунгова хороРскоп ''аналитика'' ...

Jungova psihologija je jedina psihologija koja je otvorena transcendentnosti.

I sve ostale koje se nekako nadovezuju na to. Mislim da i Fromova takođe.

Nije baš samo horoskop. Jerotić je eklektičar ali je glavnina Jungova psihologija.

истина, али то не значи да се не познају корени таквог размишљања, поготово кроз архетипе.

а Владета је истинито савладао те архетипе увевши и тумачећи их кроз православну перспективу која је далеко ближа истинитости и анализи такве психоанализе него ког самог Јунга који их је оставио у тоталном мраку мистике.

Mislim da je neka Nevenka napisala tekst u kome sa pravoslavnog gledišta analizira Jungovu psihologiju.

Onako sam iskritikovao ali mi se ne dopada. Ima ga na ovom sajtu, ne znam tačno gde.

Vladeta jeste pravoslavizovao Jungova učenja.

Подели на овим сајтовима

P.S. Moram da naglasim da mi je jako drago što se dopisujem sa vama dvojicom jer vas jako cenim kao sagovornike.  hastalavista

0442_feel мени је такође увек драго да видим твоје коментаре овде jahojao234 shuntavilo2
Подели на овим сајтовима

то је та жртва или спремност на пожртвованост  hastalavista shuntavilo2 jahojao234

а ако онда додаш на то и да би се потпуно телесно жртвовао до смрти ради таквог идеала живота, онда ми то зовемо мучеништвом, из поштовања према првима који су насилно страдали за слободу да обитавају у таквом начину живота.

To je deo tvojih hrišćanskih arhetipova o ljubavi.

Nije ljubav nikakva žrtva, ja nisam žrtvovao ništa baš u pravom smislu te reči.

Odgledaj Zokija:

Подели на овим сајтовима

Mislim da je neka Nevenka napisala tekst u kome sa pravoslavnog gledišta analizira Jungovu psihologiju.

Onako sam iskritikovao ali mi se ne dopada. Ima ga na ovom sajtu, ne znam tačno gde.

да, прочитао сам га и ја, и нисам се нешто дојмио јер је превише агресиван и инсистира на неким стварима потпуно непотребно толико да се стиче утисак да се истерује нека правда ...

мало одише чудним духом, иако су речи праве, за мој појам ...

ко зна у ком контексту је писан, па је због тога само делимично и тачан кад се гледа одвојено од њега, а нема ничег горег од полуистине ...

Подели на овим сајтовима

Naravno da nemam ništa protiv toga. Ali mislim da poštovanje nečijeg mišljenja nije nužno i poštovanje ličnosti.

Ako bi ti bio neko ko je rasista i ja kritikovao tvoj rasizam i govorio kako je rasizam varvarski i primitivan, to mogu raditi i uz poštovanje tebe kao ličnosti jer govorim o rasizmu, ne o tvojoj ličnosti.

Postoji razlika između ljudskog ponašanja ili mišljenja i ljudske ličnosti.

Добро, са Твоје стране гледано си у праву.

Али, са Хришћанске стране - ниси.

Јер, ми не волимо грех, али волимо човека који чини грех.

Знаш ли да постоји светитељ у Православљу, који је убио 300 људи и неколико свештеника?

Наравно, после тих силних убиства се покајао.

Толико је плакао и молио за опроштај да је и имао, редак подвиг - да хода на рукама и ногама до краја живота. Убијен је од ловаца. Јесте, знам, изгледа Ти безумно, али овом човеку су остаци тела (мошти) нетрулежне и точе миро.

Да не саблазним Меду, о овоме је причао епископ Атанасије Ракита.

P.S. Moram da naglasim da mi je jako drago što se dopisujem sa vama dvojicom jer vas jako cenim kao sagovornike.  :drugarstvo:

Моје је искрено и суштинско задовољство да размењујем речи са Тобом, и такође Те ценим и веома поштујем Твој став, иако се не слажем са њим. Али Богу хвала, сви смо различити, што даје повод за занимљиве дискусије. :) :group111:

Подели на овим сајтовима

To je deo tvojih hrišćanskih arhetipova o ljubavi.

Nije ljubav nikakva žrtva, ja nisam žrtvovao ništa baš u pravom smislu te reči.

хм, па не баш ...

управо је то прави поглед на љубав да је задовољство утрошити време и труд на такву ''жртву'' и да се човек осећа испуњен таквим делом, али је свеједно то принос, у ширем смислу тумачења речи ''жртва'', јер нас подсећа на примере старозаветних жртава и новозаветне Господове за све нас и спремност на ''две лепте''.

дакле, не треба схватити жртву у смислу ломљења тела и психе, већ управо испуњеношћу смислом.

др Зоран за мој појам прича о телесности љубави, дакле полуприсутности заједнице, дакле лажи и илузији у којем неки људи теже или обитавају. управо је лепо описао странпутицу кад се човек задовољи половичним решењима.

лепо је описао проблем неспремности на ''две лепте'' и неиспуњености телесног живота одсуством смисла такве ''жртве'', тачније приноса целе личности, телом и духом, за идеал љубави.

генерално ми сви патимо од ових странпутица, али је само поента превазићи их.

нама су психотерапеути исповедници, зато се толико и бунимо против гуруизма и неких призмених тумачења Светог Писма и православних беседа.

управо због тога је Владета и оправославио психоанализу јер је увео гомилу паметних ствари које вера може да пружи самој психологији и да облагодати анализу ка светлу истине, а не неких мистика ...

Подели на овим сајтовима

Да не саблазним Меду, о овоме је причао епископ Атанасије Ракита.

не саблажњаваш ме, управо је Савле такав пример ...

нисам ја баш падач у несвест јер сам и сам слично тако улетео у православље, само што нисам убијао рукама него умом и језиком ...

зато и полажем толико на покајање разбојника  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...