Jump to content

Шмеман, Дневник

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево овде имаш ма крају књиге одломке из "Дневника"

http://www.verujem.org/pdf/smeman_nas_zivot_u_hristu.pdf

Подели на овим сајтовима

Ево овде имаш ма крају књиге одломке из "Дневника"

http://www.verujem.org/pdf/smeman_nas_zivot_u_hristu.pdf

Stoji mi na kompu ko zna koliko dugo i nikako da odštampam, počinjao sam nekoliko puta ovako u pdf-u da čitam al ne ide, nisam navikao tako obimne stvari da čitam sa kompa. Ipak sam još uvek ona sorta "knjigu u šake".

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Stoji mi na kompu ko zna koliko dugo i nikako da odštampam, počinjao sam nekoliko puta ovako u pdf-u da čitam al ne ide, nisam navikao tako obimne stvari da čitam sa kompa. Ipak sam još uvek ona sorta "knjigu u šake".

Имао сам прилику да прочитам неке одломке. Има доста ствари које су оставиле горак укус након читања. Дух који је преовладавао у тим дијеловима ми се ни најмање није свидио. Можда би промјенио мишљење када би прочитао цијелу књигу али чисто сумњам.
Подели на овим сајтовима

Тај Дневник је запис Шмеманових личних утисака и размишљања. За њега је то свакако било "терапеутско" јер је тако могао и оно што га тишти да изнесе ван себе. ПРосто, стави на папир кој, јел да, све трпи.

Оно што је по мени величанствено код тог дневника, нису само Шмеманове мисли о моного чему што се тиче Цркве, него и ро да човек и огорчен, и готово поражен и обесхрабрен у многим ситуацијама није губио своју пламену веру у Христа. Имам утисак да ми већином своју веру и говорење о стварима везаним за њу сувише бојимо у ружићасто. Па и само зло, кој епостоји међу и у људима у Цркви гледамо да умеканимо. Зло је зло! Нема ту много филозофије. Неће бити мање зло ако га ја назовем другим именом.

У главном, ја сам ову књигу позајмљивао да бих је читао, а када је била у продаји нисам је купио. Зато и питам зна ли ко где се може купити?

Подели на овим сајтовима

Да допуним своје питање: зна ли неко где би се могао набавити "Дневник" А. Шмемана са циљем да постане моје власништво?

Eh... :D 

Verovatno ste mislili na ovu knjigu.... 

Нова књига оца Александра Шмемана "ДНЕВНИК 1973-1983"

Mozda treba da stupite u kontakt sa izdavackom kucom... ---->Издавачка кућа „Видослов" Епархије Захумско- херцеговачке и приморске објавила је књигу оца Александра Шмемана „Дневник 1973-1983".

Na sajtu sam potrazila kontakt.... --->  Kliknite  .  :D

Kontaktirajte.

Mozda mogu da Vam posalju knjigu brzom postom... 

P.s. Hvala za informaciju,bas sam se pitala sta bih mogla da prelistam u ovim jesenjim danima ...  Mogla bih sada da predjem na Smemana ,,, :))) ... i ja vise volim knjigu,ali ako nema gde da se kupi,uvek moze da se fotokopira i ukorici u zelene korice...ili roze svejedno...

:351780:

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Џабе 

Џабе си гуглала Џеси,те књиге одавно нема више у продаји,као ни на овом сајту који си поставила:  "Knjigu trenutno nemamo na stanju!"  :bleh: 

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

@@Зосима, :bleh: :bleh:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@@Ламех, овде имаш телефоне неколико књижара, па пробај....https://www.pouke.org/forum/topic/1865-knji%C5%BEare-gde-se-mogu-nabaviti-pravoslavna-izdanja/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нисам знао где да поставим ову тему..како год, зна ли неко где би се могао набавити Дневник А. Шмемана? У реалној форми :-)  (као књига)

Ја је имам, али сам је некоме дао и појма немам где ми је сада... :(

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...