Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Ево мало поређења са онима који гледајући строго правну страну траже апсолутну покорност сабору, синоду и патријарху. Гледајући чисто правно за време Другог светског рата у Србији се требало покоравати Немцима јер је била потписана капитулација. Правно гледано цивилни органи власти (укључујући ту и полицију) су дужни и даље наставити обављати свој посао под окупатором. Недићев режим је имао легалитет. Сви они који су се супротстављали (партизани и неколико четничких група од отприлике седам четничких група) окупатору су поступали мимо права! Старо начело је да ко ћути значи да се слаже. Лично никако не пристајем на становиште да је још неко изузев хришћана део Новог Израиља! Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Нисам мислио буквално када сам написао за Јевреје да су богоубице, па треба због тога палити синагоге и убијати их! Изволи Бићанићу па ревидирај и дела светог Николаја Велимировића и Нови завет успут! Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 23, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Јасно је мени да ће се тражити оправдање у секташењу. Да није тако, онда не би чика Марко имао присталице. Но, ја се држим конкретне ствари и као неко ко је уз свог Патријарха и своје епископе, изнео сам дате чињенице. То је тако како је... Послато са вр' планине помоћу Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Нисам мислио буквално када сам написао за Јевреје да су богоубице, па треба због тога палити синагоге и убијати их! Изволи Бићанићу па ревидирај и дела светог Николаја Велимировића! Oke, kada si napisao da je sinagoga satanina, to isto nije bukvalno? Misliš da je Nikolaj savršen pa je sve tačno od onoga što je napisao? Smatraš da se Nikolaj ne tumalči i da ne treba da ima i pozitivnu i negativnu kritiku? Vladika Nikolaj se za svagda ogradio jednom rečenicom: " Najteže je duhovne stvari objašnjavati telesnim ljudima".Zato nije čudno da su mnogi pročitali Nikolaja, ponavljam, pročitali, pa su došli do zaključka da je on protiv kulture, kupanja, voza, tehničko-tehnološkog napretka, evrope, medjureligijskog dijaloga i sl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Права и потчињености се не држим као пијан плота! Тако су се сви на Западу држали послушности патријарху Запада па су након одређеног времена завршили у потчињености Христовом намеснику на Земљи који има право да свргава цареве и краљеве... Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Oke, kada si napisao da je sinagoga satanina, to isto nije bukvalno? Misliš da je Nikolaj savršen pa je sve tačno od onoga što je napisao? Smatraš da se Nikolaj ne tumalči i da ne treba da ima i pozitivnu i negativnu kritiku? Vladika Nikolaj se za svagda ogradio jednom rečenicom: " Najteže je duhovne stvari objašnjavati telesnim ljudima".Zato nije čudno da su mnogi pročitali Nikolaja, ponavljam, pročitali, pa su došli do zaključka da je on protiv kulture, kupanja, voza, tehničko-tehnološkog napretka, evrope, medjureligijskog dijaloga i sl. Нисам ни неписмен ни необразован човек, нити овде пишу такви да морам објашњавати сваку своју реченицу. Свети владика је имао у својим делима брљања, то је истина! Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Права и потчињености се не држим као пијан плота! Hijerarhija se mora znati ali se ona ne sadrži u potčinjenosti, pokornosti, već u poslušnosti. Citatologija, bukvalizam , zatvaranje za svet, je jedan vid sektaštva, slabosti, gluposti, lenjosti. Treba se ko pijan plota držati teologije kao nauke i 2000god iskustva Crkve da bi mogli na pravi način da odgovorimo na izazov vremena koji nameće budučnost. Oni koji imaju argumente raduju se dijalogu, oni koji nemaju, e oni su kao student koj ne nauči ispit pa izmišlja razloge mami i tati zašto nije otišao da "istinuje u ljubavi i dijalogu" sa profesorom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Нисам ни неписмен ни необразован човек, нити овде пишу такви да морам објашњавати сваку своју реченицу. Свети владика је имао у својим делима брљања, то је истина! Arije je bio jedan od najobrazovanijih sveštenika... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Ево мало о брљањима у делима светог владике Николаја: http://karelin-r.ru/faq/answer/1000/5239/index.html Архимандрит Рафаил мало и прегони. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Arije je bio jedan od najobrazovanijih sveštenika... Брате Дејане, нисмо у школи ни на факултету. Очито си се мало превише уживио у администраторску улогу па се попут наставника олако хваташ црвене хемијске. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Брате Дејане, нисмо у школи ни на факултету. Очито си се мало превише уживио у администраторску улогу па се попут наставника олако хваташ црвене хемијске. Samo diskutujemo, ne znam na osnovu čega misliš da se hvatam crvene hemijske. Ja kada razgovaram sa inoslavnima ne mišljam da hoće da me pokatoliče, pokore , da su masoni i sl...neki drugi umisle. Čak i da je tako, ja bojazni nemam, nekki drugi, valjda iz lične nesigurnosti, imaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Очигледан пример секташења и раскола је како су се сада удружили Десини пулени (који су отишли у секту због мржње преме владики Георгију одбивши да буду под његовим омофором) са Георгијевим пуленима а сви као скупа под ''омофором'' Марка Радосављевића... Видети слику из Детроита. (слика им се не украла) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Samo diskutujemo, ne znam na osnovu čega misliš da se hvatam crvene hemijske. Ja kada razgovaram sa inoslavnima ne mišljam da hoće da me pokatoliče, pokore , da su masoni i sl...neki drugi umisle. Čak i da je tako, ja bojazni nemam, nekki drugi, valjda iz lične nesigurnosti, imaju. Само си ми обрисао потпис, ма то је тек ситница. Немам ни ја бојазни када разговарам са инославнима да ће ме неко покатоличити, "потурчити" и сл. А што ти брате Сербине не пишеш српском ћирилицом? Ниси чуо да је угрожена, или би ћирилицу најбоље очувао тако да се пошаље у музеј. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Само си ми обрисао потпис Potpis ti nije u skladu sa politikom sajta. А што ти брате Сербине не пишеш српском ћирилицом? Zato što nisam prebacio tastaturu na ćirilicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Септембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2015 Са политиком сајта кажеш, а тако. Већ сам написао пре у некој од тема како су питали једног бившег комунисту како се толико променио па сада подржава другу странку на власти а он каже: ја се нисам променио,они су се променили. Ја сам увек био уз власт! Да смо имали таква стајалишта још би Турци владали Србијом. Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука