Jump to content

Бивши канадски + Георгије стоји иза Артемијеве секте у Америци и Канади

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Кажем вам ја, кад дође до помирења биће СПЦ богатија многим манастирима, богомољама а изгледа и владикама 0703_read

Само је једна вера права - вера хришћанска православна!

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Виловски одлично. Спрема се за место чувара трона архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског.

Одлично.Издајник увек пуца на велико.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Нисам нигде донео неки свој коначни суд па да ме можеш на њега позвати, па да сам у праву или нисам. Већ сам рекао да нисам ничији адвокат.

Ето ти га сад. Ти причаш о надлежности српског правосуђа, ја ти кажем како ствари стоје, и још се љутиш. 

А суд си донео, само нећеш да кажеш нама (или себи, свеједно). Али се из авиона види како си пресудио.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Одлично.Издајник увек пуца на велико.

Ма не он, то му овакви као ја предлажемо да мало престрашимо екуменисте.

Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна!

Подели на овим сајтовима

Ето ти га сад. Ти причаш о надлежности српског правосуђа, ја ти кажем како ствари стоје, и још се љутиш. 

А суд си донео, само нећеш да кажеш нама (или себи, свеједно). Али се из авиона види како си пресудио.

Не љутим се и ништа дефинитивно не говорим тј. пишем. Само гласно тј. написмено размишљам!

Подели на овим сајтовима

Егзил видим и као одличну прилику да се наши попови прену, мало се сете апостолата, да због конкуренције падну цене треба и да тако поповски посао престане бити ухљебљење, да људи почну ићи за клирике из љубави према Богу и због спасавања српских душа, да постане дужност...

Подели на овим сајтовима

Истина је и да је увек било оних који нису ишли за попове због пара, вероватно је већина таквих ишла за време СФРЈ због национализма. А има увек и разних Ђуровићâ који нису при парама због оштрог језика/пера. Такви нам такође требају да бистре воду!

Подели на овим сајтовима

Дијалог увек треба водити ИСКРЕНО, супротстављати мишљења. На форумима ми се не допада цензура: брисања, исецања, премештања порука... Задњих деценија се Москва и Фанар препуцавају и како се не води искрени дијалог једног дана некоме може пасти на памет: не можемо се никако договорити око надлежности над дијаспором, Украјином, Чешком-Моравском-Словачком, Естонијом..., 'ајмо се сви ми потчинити папи и сви проблеми решени. Против таквих могуће папистичких решења се треба борити! Готов је скоро и овај дан. Отпуст од писања!

Подели на овим сајтовима

Крше се канони на све начине: јеретици нису јеретици, причешћивање неправославних, заједничке молитве чак и са нехришћанима. Кад је то тако могло бити? на противљењу побројаном су људи постајали светитељи. Ко се буни против наведеног он крши каноне а ови као не. А можда они који се буне су у праву, можда немају избора гледајући релативизам на све стране. А епископи неблагочестивог живота: најгори блудници, па чак и педофили се не рашчињавају, за њих пензионисање. Нећу даље набрајати да не саблажњавам и себе и остале.

Довођењем у питање морал других епископа ниси оправдао Марково понашање. Суд о другој различитој ствари не пориче првобитни. Има то како се зове у логици, ал сам заборавио. :.mislise.

Ко је то причешћивао неправославне?! Ја не знам ни једног свештеника од побројаних епархија у којима су ровалили "Николај" и екипа под благословом "Артемија". Као ни епископа. Тако да "светитељство" и "исповедништво" Артија , Николаја, Виловског, Антоније и остатка екипе је само у њиховој глави  фантазији. Е о томе се писали светитељи па су ту фантазију назвали уобразиљом, која у већини случајева води ка прелести. А куда ћеш већи доказ од чињенице да свесно, намерно и фанатично цепају ризу Цркве Христове ( коју - ризу - нису цепали ни они који су Господа на крст разапели).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Егзил видим и као одличну прилику да се наши попови прену, мало се сете апостолата, да због конкуренције падну цене треба и да тако поповски посао престане бити ухљебљење, да људи почну ићи за клирике из љубави према Богу и због спасавања српских душа, да постане дужност...

Види се да се нешто много љут, па у својој љутњи чак браниш и секташе и расколнике.

Није то добро...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Кажем вам ја, кад дође до помирења биће СПЦ богатија многим манастирима, богомољама а изгледа и владикама 0703_read

Не дао Бог такве владике...

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Не дао Бог такве владике...

Sent from my iPad using Tapatalk

Претерујете. Шта недостаје рецимо умировљеном епископу славонском Сави (Јурићу) који је дошао из Слободне српске православне цркве као архимандрит, човек светац? "Егзилаши" не оснивају никакву нову цркву, хорепископи дају заклетву послушности српском патријарху, исповедање вере (Симовол вере, Вјерују, Кредо) је реално неизмењено за разлику од неких који исповедају једно а делају друго.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Претерујете. Шта недостаје рецимо умировљеном епископу славонском Сави (Јурићу) који је дошао из Слободне српске православне цркве као архимандрит, човек светац? "Егзилаши" не оснивају никакву нову цркву, хорепископи дају заклетву послушности српском патријарху, исповедање вере (Симовол вере, Вјерују, Кредо) је реално неизмењено за разлику од неких који исповедају једно а делају друго.

Шалиш ли се? Какви брате хорепископи, каква заклетва?
Подели на овим сајтовима

Волим се шалити, али сад сам озбиљан. Ако је нешто изван система не значи да не ваља! Лефевристи су се одвојили од папе јер су папе издале Христа у потпуности признавајући богоубицама Јеврејима да су и даље богоизабран народ и провели радикалне реформе. Људе се не желе привремено потчинити патријарху који признаје деловање Светог Духа при избору папе (масон којег бирају масони) и пали у синагоги (сотониној) свећице на менори. Ко ћути значи да се слаже. Ови нису ћутали и добили су "рашчињење", "изопштења". Чекају промене стојећи са стране. У чему је ту грех?

Подели на овим сајтовима

Волим се шалити, али сад сам озбиљан. Ако је нешто изван система не значи да не ваља! Лефевристи су се одвојили од папе јер су папе издале Христа у потпуности признавајући богоубицама Јеврејима да су и даље богоизабран народ и провели радикалне реформе. Људе се не желе привремено потчинити патријарху који признаје деловање Светог Духа при избору папе (масон којег бирају масони) и пали у синагоги (сотониној) свећице на менори. Ко ћути значи да се слаже. Ови нису ћутали и добили су "рашчињење", "изопштења". Чекају промене стојећи са стране. У чему је ту грех?

Brate Ćirilo, ovakvo etiketiranje inoslavnih i onijh koji nisu Hrišćani ne tolerišemo na sajtu.

Postoje mesta na internetu gde ovakav govor ima dobrodošlicu, ovde nema.

Niko ti ne brani da misliš kako ti smatraš da je ispravno, jezik koji koristiš, ne samo ti već svi članovi, mora biti kulturan, dostojanstven, u skladu sa 21 vekom .

Vrlo je važno da je i naučno utemeljen, jer ne smemo da se uklopimo u reči Oskara Vajlda da je naveći porok čovečanstva površnost.

Površni čitaju, površni ne tumače i to stvara veliki problem kada je u pitanju Pravoslavna vera, koja je, od kada postoji, stvarala intelektualnu elitu.

Takodje ću ti obrisati potpis u profilu i molio bih te da ga ne vraćaš.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...