Golub Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Из поузданих извора сам сазнао да је бивши владика канадски Георгије један од главних организатора Артемијеве секте у Америци и Канади. Артемијевци (или Марковци, пошто је Артемије сада световно Марко, име које је имао пре монашења) се на својим страницама јавно хвале како су служили "литургију" у Детроиту, и да је бивши Аретемије "рукоположио" распопа Стефана Икономовског у лажног свештеника http://www.eparhija-prizren.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1424%3Aprva-liturgija-i-monasenje-u-novoosnovanom-manastiru-u-detroitu&catid=23%3Aktk&Itemid=13 Веома је занимљиво да се зна да је ту била присутне цела клика бившег Георгија: -Његов кум Брацо Вујић који је са Георгијем продавао свеће у Еп. канадској и зарадио преко 3 милиона долара, лагавши да паре иду у епархијску касу, власник станова на Светом Стефану, Београду, Новом Саду, две куће у Торонту... - Ту је и Драгана Стошић, појац из Мисисаге, распуштеница, оставила мужа и двоје деце због неког Ирца - Александар Лолић из Торонта - Десанка Крстић која је отцепила цркву у Торонту на Delaver St 2009, сад су у грчкој старокалендарској секти - Давор Милићевић, канадски Виловски, Георгијев секретар, најзаслужнији за Георгијев пад. Он је, заправо, водио Епархију. Он је тај који пише на расколничким сајтовима kanadskisrbi.com I istocnik.com . Пријатељ са Владом Димитријевићем који је и довео Георгија код њега. Бивши Георгије је вишегодишњи финансијер сајта Борба за веру. Плаћали су Влади Димитријевићу 500 е. месечно да пише бљувотине по сајту. Но, како је адвокат Епархије канадске послао писмо Влади Димитријевићу да ће га тужити и његов сајт, они више не објављују текстове против свештеника из Епархије канадске. Сад су то преузели артемијевци на сајту kanadskisrbi.com - Ту је и далеко познати расколник, анатемисан од Православне Цркве тзв. Грешни Милоје из Чачка. Слика из Детроита, где су неки ови побројани људи https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10153075670961606&id=93589526605 Све се у расколу врти око власти и пара... ( а као покривено неким трт-мрт духовним разлзоима) Психијатар Деса Крстић је уз помоћ својих 50так пацијента одвојила цркву Архангела Михаила само зато што није хтела, тј. и њени пацијенти нису као хтели владику Георгија ... и да му на рачун пребаце неколико милиона долара... Једини разлог да напусте СПЦ је био по њима је што им је Георгије био недостојан! И виђи јада сада: Удружили се Десини мрзитељи Георгија и Георгијеви љубитељи и бранитељи!!! Мрзитељи се лако удруже и чак и забораве шта су оно мрзели... А онда им дође бивши епископ Артемије као поклопац за сваки мрзитељски лонац! Важно да се крчка у лонцу... Васијан је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Kad ja postavim najobicnije znatizeljno pitanje,vi me odmah sankcioniste kao da sam izasla iz katakombe sa namerom da nekoga branim ...a ja samo pitam sta bi bilo kad bi bilo... Sad tek nista ne razumem,iako mnoge stvari mogu da shvatim,ovo mi uopste nije jasno.Gde je tu logika ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 нема глупљег питања од тог: шта би било кад би било? Него, погледах ове ''линкове'', па Марко Радисављевић постао дементан дибидус! Као ''владика'' Артемије рукоположио Стефана, и заборавио му име за мање од 5 минута, па вели ево рукоположих Јосифа... па му дошаптавају, Срефана, Стефана и једва декица укапира... Сад ми га и жао, изгледа да је дементан 100% а ови око њега га водају ко слепца... Јефимија Крунић, Васијан and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 нема глупљег питања од тог: шта би било кад би било? Него, погледах ове ''линкове'', па Марко Радисављевић постао дементан дибидус! Као ''владика'' Артемије рукоположио Стефана, и заборавио му име за мање од 5 минута, па вели ево рукоположих Јосифа... па му дошаптавају, Срефана, Стефана и једва декица укапира... Сад ми га и жао, изгледа да је дементан 100% а ови око њега га водају ко слепца... E,to je logicno. Sta bi bilo kad bi bilo... ...to je pretpostavka. Sve vezano za ovu temu je pretpostavka. Ja zaista ne mogu da poverujem da neko zaista veruje da neko u tim godinama moze da se bavi tako iscrpljujucim temama...to je nemoguce,fizicki neizvodljivo...Veoma mi je zao... Toliko od mene o tome sada i uvek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 А Деса то је неки нови чин у цркви или шта ли је? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Деса је члан Артемијевог синода... уствари главнокомандујући синодалац... Можда убрзо и патријарх те ''слободне'' катакомбне ''цркве''... чудо од жене, ко два добра мушкарца! коЖељ њацИ and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Ево, погледајте ово о чему причам http://www.istocnik.ca/sr/2015/09/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B8/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 U BP i vladika Georgije i vladika Vasilije Kacavenda i vladika Filaret Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
armata Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 E jadan si ti R2D2 kad vec tako, ili lazes svesno, ili ne proveris cinjenice pre nego nesto kazes ovde. Ove ljude koje si ovde oblatio...kako te nije sramota? Kako te nije strah od Boga? Za Draganu Stosic kazes znas...iz pouzdanih izvora, verovatno od nepomjanika. Ja je znam licno i ovo sto si rekao je upravo suprotno. Predpostavljam da verujes u Boga, pa se nadam da ces razmisliti kakve lazi ovde prosipas, jer posto lazes, onda se zna kome sluzis. Ako ne lazes svesno, onda se preispitaj. Svestenici zaverenici koji su trebali da budu svetilo su ispali tama. Jad i cemer... Ko zna, mozda si i svestenik zaverenik...nista me vise ne bi iznenadilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 U BP i vladika Georgije i vladika Vasilije Kacavenda i vladika Filaret Pretpostavljam da je bio i vladika Pahomije. Njega zove svake godine na slavu sv. Jovana da sluze zajedno. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 E jadan si ti R2D2 kad vec tako, ili lazes svesno, ili ne proveris cinjenice pre nego nesto kazes ovde. Ove ljude koje si ovde oblatio...kako te nije sramota? Kako te nije strah od Boga? Za Draganu Stosic kazes znas...iz pouzdanih izvora, verovatno od nepomjanika. Ja je znam licno i ovo sto si rekao je upravo suprotno. Predpostavljam da verujes u Boga, pa se nadam da ces razmisliti kakve lazi ovde prosipas, jer posto lazes, onda se zna kome sluzis. Ako ne lazes svesno, onda se preispitaj. Svestenici zaverenici koji su trebali da budu svetilo su ispali tama. Jad i cemer... Ko zna, mozda si i svestenik zaverenik...nista me vise ne bi iznenadilo. Ајде не лупетај...смири се мало... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Какав је то нови чин: свештеник завереник? борац за веру, па завереник? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 znas...iz pouzdanih izvora, verovatno od nepomjanika. ... Ja sam stekla utisak da su ovo tipicni -tracevi...Rekla-kazala,gluvi telefoni... Na zalost,pravu sliku stvari ima malo ko...Zato se treba uzdrzavati od komentarisanja stvari za koje niko nije siguran.Pouzdani izvori nikad nisu apsolutno pouzdani ...Pouzdano tvrdim. Znamo sta je kleveta,culi smo za osvetu,culi smo za lukavi plan,za zaveru,medijsku hajku ...i za kneza ovoga sveta ..a ovaj svet radi na jedno gorivo koje se zove moc,a moc je novac,da bismo stekli novac moramo da imamo obrazovanje---Idemo u skole da bismo postali bogati,uglavnom..malo je pravog entuzijazma...Banaka usluga-ja tebi,ti meni...Lancana povezanost.U nasem narodu se kaze-Sa kim si,onakav si... Mi ,obican narod,nemamo nikakve veze sa nekim desavanjima u drustvu,drzavi,crkvi ,samo citamo novine,a tekstovi obojeni mrznjom i netrpeljivoscu...Mozemo samo da gledamo u nebo i da cekamo dugo iscekivani smak sveta...nista vise...jer ovaj svet nema najbolju prognozu...smrtno je bolestan. Biti dobar,ne znaci pomiriti se sa zlom,nego se boriti protiv njega...Svako ko precuti zlo,je odgovoran isto onoliko i onaj ko ga izvrsava...zato sto nije ucinio nista da ga spreci...Znate na sta mislim...mislim na vrh. Necu vise time da se opterecujem...Ja to ne mogu da promenim...Bog ima poslednju rec... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Болест не бира..чим прочиташ завера,сатана,бљујеш,пљујеш...знаш колико има сати Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Zao mi je sto niste bili prisutni na liturgiji kada nam je patrijarh dolazio. Da vidite samo kako su ga ovi nasi cetnici lepo docekali a liturgija, bozanstvena. Ne znam ko me vise odusevio ili narod ili decica ili patrijarh koji je stalno blagosiljao, tesio nas, pozivao na zajednistvo i oprost iako je toliko bilo ocigledno da od umora jedva stoji na nogama... Ne umem recima da prenesem tu atmosferu, dostojanstvo i lepotu... Da ste imali prilike samo da budete tamo sa nama, bilo bi vam bez ikakvog pitanja jasno da je vl. Georgije potpuno nebitan u tom nekom duhovnom ustrojstvu ovde i da ga se, osima male grupe tih secikesa oko njega, verovatno vise niko i ne seca iako ljudi ovde jako dobro znaju i pamte ko je ko. Rašo, Макрина, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука