Jump to content

Dr ANDREJ FAJGELJ: Uče dečake da ljube drugare

Препоручена порука

али сам видела масу примера где веронауку предају "приучене активискиње кола српских сестара"  којима је крајњи домет у веронауци "Она да рађа, он да штити"

У једној ОШ у Крагујевцу наставник веронауке деци прича против еволуције, запад је највеће зло на свету, ко да су укрстили Деретића и Мирољуба Петровића. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 438
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@ RYLAH,

Овде ако те Бог погледа можеш да налетиш на вероучитеља који пушта децу да се играју што је опет боље него учити их на веронауци како се кукича и прави посна сарма за Св. Николу. :)

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Овде ако те Бог погледа можеш да налетиш на вероучитеља који пушта децу да се играју што је опет боље него учити их на веронауци како се кукича и прави посна сарма за Св. Николу. :)

Pa sta je to lose...Ne razumem,stvarno.  :.mislise.  ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Наше дете није васпитавано да удара,никада у животу није никога ударио,нити има жељу да бије друге људе,чак шта више,и сам је био малтертиран од агресивне деце јер не воли насиље али знам,када је у питању сексуална опредељеност да има јасне и чврсте ставове о томе и знам да не би добро прошао онај ко би му заговарао хомосексуалност.

Ja te molim da jos jednom procitas recenicu koju si sama napisala i odgovoris mi na prosto pitanje- jel tebi ovo napisano ima smisla? 

"Mnogo je fin i nikad se ne bije ali ce te ubije na mesto ako mu kazes to i to...?" wtf?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ma mrtav sam ozbiljan .Ne ide mi u glavu kako iko normalan moze da kaze da je u redu deci od 8 godina u redu pricati o seksualnim odnosima i izboru pratnera ? Zato i kazem neka njihovu decu uce "seksiju" a nas koji volimo svoju decu i razumemo da dete od 8 godina ne treba da bude uceno takvim stvarima neka se okanu .

A u redu ti je da ucis decu da ce idu u pakao ako masturbiraju? TO je, ono kao cool, za njihovu mladu psihu?

Подели на овим сајтовима

Добро, бре Клауде, шта си агресиван од сабајле?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Немамо исти вредносни систем, можда одатле и неслагања око неких ствари.

Мени је страшно да неко на овакав начин збуњује децу која још нису ни свесна своје сексуалности у некој мери у којој је могу заиста и сагледати, нити имају било какве параметре. Страшно ми је и да се све ово дешава у школи, у коју шаљем своје дете да учи одређене ствари, а не да се над њим спроводе овакви социјални експерименти. Сагласио сам се да ми дете у школи учи српски, математику, историју... али се никада нисам сагласио, нити је ико икада од било кога тражио сагласност да у наставни план уђу овакве ствари. Нити би ико икада и добио дозволу да у званичан наставни план уђу овакве ствари. Не причам о мојој дозволи, него о онима који одређују наставне планове у школама.

Поред тога, говорио сам и опширније о НВО курсаџијама које сам имао прилике да упознам, и који ми вазда иду на ганглије, где год да се појаве. Тврдим да нема већих идиота, ту су негде са ликовима који се ложе на Деретића и Мирољуба Петровића, само другачији правац кретања, али потпуно исти ментални склоп. Пуштати такве да вршљају по школама/средњим школама/факултетима је крајњи немар према деци која су ти као разредном старешини/директору/министру поверена.

И опет да кажем, не мислим на оне НВО са којима се вредносно не слажем, а које имају јако образоване кадрове, и од којих се може много научити чак и ако не делиш њихов вредносни систем. Мислим на идиоте који прођу "крус за обуку", сами себи испишу неку диплому "инструктора" или "модератора" ил шта год мисле да лепо звучи, и нађу неког директора школе да се утале за пројекат. А деца? Боли неког за децу.

Razumem ja  tebe al i dalje ne razumem u potpunosti frku oko svega.

Kao sto rekoh ako je neko deci pricao da "treba da se ljube sa decom istog pola" to je ponasanje i za osudu i za kaznu... medjutim, obvde se verovatno radi o tome da se deci predocavaju izbori... u smislu "cisto da znate da posle 1 godine mozete da budete seksualno aktivni onako kako se vama svidja".

Ja sam apsolutno siguran da niko nigde ni u jednoj skoli ili NVO ne prmovise homoseksualnost kao nesto pozeljno i kao nesto cemu svi treba da tezimo.

Najveci problem u celoj prici ( i imam problem da ukapiram da si ti na toj strani) jeste uvrzeno misljenje da se homoseksualcem postaje, odnosno da ako neko izvrsi uticaj na tebe u mladom dobu da ces da se "presaltas" na isti pol. Po svemu sudeci to je potuna nebuloza.

Il si gej il nisi gej, s tim se radjas... ja sam  u obdanistu imao decaka koji je izlgedao kao devojcica i ponasao se kao devocjica , jednostavno je imao visak zenskih hormona, i to je dovelo do toga da je lik homoseksualac. Ali ne moze niko da me ubedi da je neko njemu utuvio u glavu da postane gej, jednostavno on je to bio oduvek...

Polazna tacka je da seksualnost nije nesto sto se bira ni u jednom trenutku naseg zivota i ljudi koji zagovaraju (neopravdano) takav stav najverovatnije sami nisu rascistili sa svojom seksualnoscu jer jedino lljudi koji imaju problem sa seksualnom identifikacijom mogu da dodju u zivotnu situaciju koja lici na "biranje". Ako si strejt- strejt si i ako si gej- gej si i to nista ne moze da promeni.

Ovakve edukacije nemaju svrhu da ikoga preobracuju (ko sto dezurni paranoicari vole da veruju) vec da deci koja vec jesu gej pomogne  u toj identifikaciji, da shvate da to nije nista zlo i bolesno (kao sto mnoge cike  i tete po forumima zagovaraju) i da iako su homoseksualci mogu da vode kolko tolko normalan zivot umesto da zbog represija, odbacivanja i neprihvacanja odu u samoubistvo ili jos gore-  u desnicare ;)

A deci koja nisu gej pomogne  u tome da od ranog doba prihvate gejeve kao normalne osobe koej se ni po cemu ne razlikuju od nas ostalih a ne kao gradjane drugog reda, opasnost po civilizacijski poredak i pretnja po porodicu...

Pa cekaj, vi se trzate ko popareni kad neko ismeva vasu religioznost iako ste je vi sami IZABRALI, a vi nemate ama bas nikakav problem da etiketirate ljude kao nenormalne zbog necega sto ih niko nije pitao da li zele i zbog necega sto nije bio njihov licni izbor...

PS. ja sam mnog puta postalvljao pitanje ljudima koji trabunjaju o tome da se seksualnost bira i koje glasi "secate li trenutka svog zivota kada ste vi stavljeni pred taj izbor i onda izabrali da budete strejt?" Niko ne ume da mi na to pitanje odgovori a oni koji odgovore potvrdno su apsolutno i bez ikakvog dvoumljenja biseksualci ili homoseksualci.

Kod mene na primer nikada nije bilo pitanja. Ja sam strejt i nema tog predavanja, ili prizora gejeva koji se ljube koji bi me oterao u drugu stranu... I stvarno ne mogu da razuemm ljude koji veruju da dete moze da postane gej tako sto ce da slusa predavanje o tome da gejeve treba prihvatiti u drustvo...

Подели на овим сајтовима

Добро, бре Клауде, шта си агресиван од сабајле?

Grrrrraoghhhh sve cu vas pobijeeeeeem!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

A, da... i ovaj clanak svojom strastvenoscu i pristrasnoscu svima vrlo jasno porucuje da je najobicnije propagandno smece... ko ima oci taj ce procita ;)

Подели на овим сајтовима

Немамо исти вредносни систем, можда одатле и неслагања око неких ствари.

Мени је страшно да неко на овакав начин збуњује децу која још нису ни свесна своје сексуалности у некој мери у којој је могу заиста и сагледати, нити имају било какве параметре. Страшно ми је и да се све ово дешава у школи, у коју шаљем своје дете да учи одређене ствари, а не да се над њим спроводе овакви социјални експерименти. Сагласио сам се да ми дете у школи учи српски, математику, историју... али се никада нисам сагласио, нити је ико икада од било кога тражио сагласност да у наставни план уђу овакве ствари. Нити би ико икада и добио дозволу да у званичан наставни план уђу овакве ствари. Не причам о мојој дозволи, него о онима који одређују наставне планове у школама.

Поред тога, говорио сам и опширније о НВО курсаџијама које сам имао прилике да упознам, и који ми вазда иду на ганглије, где год да се појаве. Тврдим да нема већих идиота, ту су негде са ликовима који се ложе на Деретића и Мирољуба Петровића, само другачији правац кретања, али потпуно исти ментални склоп. Пуштати такве да вршљају по школама/средњим школама/факултетима је крајњи немар према деци која су ти као разредном старешини/директору/министру поверена.

И опет да кажем, не мислим на оне НВО са којима се вредносно не слажем, а које имају јако образоване кадрове, и од којих се може много научити чак и ако не делиш њихов вредносни систем. Мислим на идиоте који прођу "крус за обуку", сами себи испишу неку диплому "инструктора" или "модератора" ил шта год мисле да лепо звучи, и нађу неког директора школе да се утале за пројекат. А деца? Боли неког за децу.

facenew22222222 

Зато мене изузетно занима шта се тачно догодило и драго ми је да си Андреја питао да мало детаљније опише јер је могуће да су у Новостима скратили или исекли чланак.

Нпр. трагајући за тим "промоцијама хуманих вредности" видим да је Црвени крст одмах реаговао:

http://www.redcross.org.rs/vest-%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%9C%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%88%D0%90-%D0%A5%D0%A3%D0%9C%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A5-%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%9E%D0%A1%D0%A2%D0%98---%D0%A0%D0%95%D0%90%D0%93%D0%9E%D0%92%D0%90%D0%8A%D0%95_3489

да не преносим све, тврде да је смисао тих "радионица" промоција Конвенције о дечјим правима УН и да је тај час одржан у присуству учитељице, да је на њему читана песма "Дечја права" и делови из те повеље и да им је волонтерка, наводно, кад су деца почела да се смеју на помен права детета да не буде сексуално искориштаван/злостављан рекла "до осамнаесте године нико не сме да ради са вашим телом било шта што вам не прија, а након осамнаесте године, ваше тело је ваша одговорност". И та волонтерка, некако ми је битно да се то спомене, није нека НВО активисткиња него студент медицине и волонтер Црвеног крста...

Наводно, у приручнику Црвеног крста "Промоција хуманих вредности" се заиста помињу хомосексуалци али као маргинализована група заједно са расним мањинама и инвалидима и у контексту да над њима не треба вршити насиље. Ставили су и брдо јутјуб клипова (горе него у Зајроновим постовима :D ) да то докажу нпр. ови (остале нисам отварао):

https://www.youtube.com/watch?v=L-FeGqfwKps

https://www.youtube.com/watch?v=Jpop40UeBew

Подели на овим сајтовима

Pa sta je to lose...Ne razumem,stvarno.  :.mislise.  ...

ја заиста немам ништа против посних сарми :), али мислим да смисао веронауке као предмета није у "домаћинству и традицији", проблем је када се веронаука сведе само на то.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ja te molim da jos jednom procitas recenicu koju si sama napisala i odgovoris mi na prosto pitanje- jel tebi ovo napisano ima smisla? 

"Mnogo je fin i nikad se ne bije ali ce te ubije na mesto ako mu kazes to i to...?" wtf?

Немој дете да псујеш :) и мало се смири пред собом,прво,да би могао да разумеш друге.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Зато мене изузетно занима шта се тачно догодило и драго ми је да си Андреја питао да мало детаљније опише јер је могуће да су у Новостима скратили или исекли чланак.

Нпр. трагајући за тим "промоцијама хуманих вредности" видим да је Црвени крст одмах реаговао:

http://www.redcross.org.rs/vest-%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%9C%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%88%D0%90-%D0%A5%D0%A3%D0%9C%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A5-%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%9E%D0%A1%D0%A2%D0%98---%D0%A0%D0%95%D0%90%D0%93%D0%9E%D0%92%D0%90%D0%8A%D0%95_3489

да не преносим све, тврде да је смисао тих "радионица" промоција Конвенције о дечјим правима УН и да је тај час одржан у присуству учитељице, да је на њему читана песма "Дечја права" и делови из те повеље и да им је волонтерка, наводно, кад су деца почела да се смеју на помен права детета да не буде сексуално искориштаван/злостављан рекла "до осамнаесте године нико не сме да ради са вашим телом било шта што вам не прија, а након осамнаесте године, ваше тело је ваша одговорност". И та волонтерка, некако ми је битно да се то спомене, није нека НВО активисткиња него студент медицине и волонтер Црвеног крста...

Наводно, у приручнику Црвеног крста "Промоција хуманих вредности" се заиста помињу хомосексуалци али као маргинализована група заједно са расним мањинама и инвалидима и у контексту да над њима не треба вршити насиље. Ставили су и брдо јутјуб клипова (горе него у Зајроновим постовима :D ) да то докажу нпр. ови (остале нисам отварао):

https://www.youtube.com/watch?v=L-FeGqfwKps

https://www.youtube.com/watch?v=Jpop40UeBew

Ja sam celo to predavanje  u startu shvatio kao dobar nacin da se deci objasni da nije OK da bijes nekog zato sto je drugaciji od tebe, al mi ipak vise volimo tradicionalne vrednosti... potrebno nam je nase bogom dano pravo da ubijemo boga  u nekome zato sto nam se ne svidja ili zato sto istripujemo da nam taj radi o glavi... a ako ne radi, nema veze ce ga izmislimo pa ce tom cinjenicom da silujemo sve oko sebe dok se to ne ustanovi kao normalno ljudsko pravo- da se zastitis od posasti homoseksualnosti tako sto ces da ih sve proteras na neko udaljeno ostrvo... a onda da ga zapalis... resen problem :D

Подели на овим сајтовима

У једној ОШ у Крагујевцу наставник веронауке деци прича против еволуције, запад је највеће зло на свету, ко да су укрстили Деретића и Мирољуба Петровића. 

У једној средњој је један објашњавао да је "поп" турцизам који значи ђаво и да је то турска погрдна реч за православног свештеника...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...