Ћирило Написано Септембар 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2015 Па који су ти што су пре 20+ дина позивали на злочине а сад причају о љубави? Да није можда Франциско (мето си његову фотку па зато)? Па он бре крпи рупе и малтерише имиџ РКЦ тамо где су други упрскали, није ти он никакав параметар љубави. Или пак који су ти са Истока, ако и на њих мислиш (не знам ко се од ових наших истакао у тој хушкачкој акцији па сад позива на љубав). И ја не знам где уопште људи видие ту провалу љубави одједном? Па то толико споро и траљаво све иде да је то Богу плакати. Каква љубав, ту ни искреног дијалога нема. Што, да не мислиш можда да ћемо сви под папину круну? Јес паз да није, са том жваком се манипулише обичним људима и у ту сврху се користе старе политичко-идеолошке матрице. То што ми имамо проблем са РКЦ то је махом проблем са Хрватском, а то је пре свега политичко и етичко питање и Ватикан добро зна да док се то не реши нема ништа од његовог пута до Москве. А и ови у Москви нису ништа бољи, ко сеоска млада кад се ускописти и глуми битност. И онда СПЦ из све реалне проблеме испадне грбава због те борбе Цариград-Рим-Москва. Па ти ајд сад буди паметан и издриблај у одбрани а да не примиш гол. Најбоље је да се држимо Светог Саве и његових завештања и поступака. Овде се налази краћи али ипак довољно детаљан чланак о Светоме Сави: https://www.pouke.org/forum/topic/40575-народна-енциклопедија-азбучник-српске-цркве/ И завештање других светих отаца попут бугарског патрона Светог Јована Рилског је више него јасно: И, пре свега, завештавам вам да пазите на свету веру да буде чиста и нетакнута од било каквих искривљавања, као што је и примисмо од светих отаца, без пристајања уз туђа и различита учења (Јеврејима 13:9). Држите се чврсто и чувајте предања која сте чули и видели од мене. https://www.pouke.org/forum/topic/38097-завештање-светог-јована-рилског/ Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука