Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama А јел има упутство у Курану или Библији да не треба скакати под воз, да не треба обувати леву ципелу на десну ногу, и слично? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Јеси ли ти икада чуо за стилске фигуре у говору и писању: парабола, метафора, алегорија...Ти си бре ко онај Мујо што је на тараби прочитао п.... па сломио к.... A jesmo rječiti i kulturni! Па и Мујо тумачио текст као ти па видиш како прође. Културни смо, спорне речи смо само назначили. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Јеси ли ти икада чуо за стилске фигуре у говору и писању: парабола, метафора, алегорија...Ти си бре ко онај Мујо што је на тараби прочитао п.... па сломио к.... A jesmo rječiti i kulturni! Па и Мујо тумачио текст као ти па видиш како прође. Културни смо, спорне речи смо само назначили. 0104_cheesy zašto Mujo , zašto nije Ivica, zašto nije Aleksandar? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Тако иде виц. Али, битна је поента а не име. Може и Ивица, зашто да не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama А јел има упутство у Курану или Библији да не треба скакати под воз, да не треба обувати леву ципелу на десну ногу, и слично? Cuj ovo Ebu Hurejre r.a prenosi da je Allahov Poslanik s.a.vs rekao:“ Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate a zadnja sa koje izuvate.“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Pa i ovo Ebu Hurejre r.e prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s rekao:“ Nemojte hodati jedne obuvene noge. Obucite obuću na obje noge, ili je sa obje skinite.“ 45.Džabir r.a pripovijeda:“ Allahov Poslanik s.a.vs je zabranio da se jede lijevom rukom i da se hoda obuvene jedne noge.“ 46. Ebu Hurejre r.a prenosi da je Allahov Poslanik s.a.vs rekao:“ Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate a zadnja sa koje izuvate.“ 47. Aiša r.a kazuje:“ Allahov Poslanik s.a.v.s je u svemu volio desnu stranu: prilikom pranja, prilikom češljanja i prilikom obuvanja obuće.“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama А јел има упутство у Курану или Библији да не треба скакати под воз, да не треба обувати леву ципелу на десну ногу, и слично? Cuj ovo Ebu Hurejre r.a prenosi da je Allahov Poslanik s.a.vs rekao:“ Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate a zadnja sa koje izuvate.“ A što tako?Da nije bio sujeveran? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 А мислите ли ви ишта својом главом? 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama А јел има упутство у Курану или Библији да не треба скакати под воз, да не треба обувати леву ципелу на десну ногу, и слично? Cuj ovo Ebu Hurejre r.a prenosi da je Allahov Poslanik s.a.vs rekao:“ Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate a zadnja sa koje izuvate.“ A što tako?Da nije bio sujeveran? Uputa care uputa da znas kako da zivis.I to je dio "Svetog rata" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Kazem ti pojasni sa stihovima iz Biblije da se ovdje radi o metaforama А јел има упутство у Курану или Библији да не треба скакати под воз, да не треба обувати леву ципелу на десну ногу, и слично? Cuj ovo Ebu Hurejre r.a prenosi da je Allahov Poslanik s.a.vs rekao:“ Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate a zadnja sa koje izuvate.“ A što tako?Da nije bio sujeveran? Или су се ципеле тек тада појавиле па даих не користе као чајник. 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Uputa care uputa da znas kako da zivis.I to je dio "Svetog rata" А како ја без Курана умем да обујем ципеле и то на шнирање? 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 А мислите ли ви ишта својом главом? 1405_love 0110_hahaha 0110_hahahaMislimo Aleksandre, a ono o čemu ja mislim sada je razmišljanje koliko ovo postaje glupo.Izvini ja neću ovdje pričati viceve s tobom, ja sam ovdje zbog jedne ideje koja mi se čini sada suludom a to je da imamo dijalog a ne da imamo sukob.Stoga da bih izbjegao niskorazredne razgovore šta je ko vidio i šta je ko slomio ja se držim teme i svako pitanje van teme ne odgovaram na njega.Ono što sam sinoć primjetioo jeste da svjesno bježite s teme kada vidite da ne ide onako kako ste planirali.Aleksandre ukoliko vidim da ovo postaje islamofobični forum a ne forum za upoznavanje i dijalog ja ću se ko čovjek s vama oprostiti i napustiti ovaj forum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Uputa care uputa da znas kako da zivis.I to je dio "Svetog rata" А како ја без Курана умем да обујем ципеле и то на шнирање? 1405_love Nego malo o Dzihadu "Svetom ratu"Interpretacija pojma "Dzihad" nije jednostrana. Dzihad znaci, individualni napor da sa jedne strane, zivi kao "dobar musliman", a sa druge strane spremnost za "odbrambeni borbu" Kuran 5 27. I ispričaj im o dvojici Ademovih sinova, onako kako je bilo, kada su njih dvojica žrtvu prinijeli, pa kada je od jednog bila primljena, a od drugog nije, ovaj je rekao: "Sigurno ću te ubiti!" – "Allah prima samo od onih koji su dobri" – reče onaj. 28. "I kad bi ti pružio ruku svoju prema meni da me ubiješ, ja ne bih pružio svoju prema tebi da te ubijem, jer ja se bojim Allaha, Gospodara svjetova. 29. Ja želim da ti poneseš i moj i svoj grijeh i da budeš stanovnik u vatri." A ona je kazna za sve nasilnike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 U ratu se nije smjelo prekoraciti granice onog sto je dopusteno. "Borba koja sadrzi ove uvjete naziva se 'borba na Bozijem putu'", naveo je Causevic. U cijelom Kur'anu nema nijednog ajeta koji bi dopustio rat u cilju sirenja vjere. Ono sto se govori da Kur'an dopusta ratovanje radi sirenja vjere proizvoljna su pricanja neprijatelja islama. Iz ovoga je posve jasno da je islam neprijatelj ratovanja, a dopusta ga samo u krajnjoj nuzdi, kada muslimanima prijeti zivotna opasnost... Dzihad je i dobar odnos oca prema porodici i zeni. Dzihad je i valjana supruga muzu i djeci. Dzihad je i borba perom i umom protiv zla. Dzihad je i protiviti se i zlotvoru nepravedne vlasti i okrutnih vlastodrzaca. Dzihad je i otpor zlu u samom sebi!... Dzihad je i u razmjeni dobara i novca biti castan i ispravan. Dzihad je i ucenost i savladavanje znanja i osvajanje naucnosti i umnosti. Dzihad nije samo ogoljeli poziv na sveti rat, vec je dobrodusnost i dobronamjernost kako u intimnosti i privatnosti braka i porodice tako i u spoljnoj politici i odbrani domovine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 А мислите ли ви ишта својом главом? klapklap klapklap klapklapMislimo Aleksandre, a ono o čemu ja mislim sada je razmišljanje koliko ovo postaje glupo.Izvini ja neću ovdje pričati viceve s tobom, ja sam ovdje zbog jedne ideje koja mi se čini sada suludom a to je da imamo dijalog a ne da imamo sukob.Stoga da bih izbjegao niskorazredne razgovore šta je ko vidio i šta je ko slomio ja se držim teme i svako pitanje van teme ne odgovaram na njega.Ono što sam sinoć primjetioo jeste da svjesno bježite s teme kada vidite da ne ide onako kako ste planirali.Aleksandre ukoliko vidim da ovo postaje islamofobični forum a ne forum za upoznavanje i dijalog ja ću se ko čovjek s vama oprostiti i napustiti ovaj forum! Добро де, шта се љутиш. Хте сам ти рећи да се не мора све буквално тумачити. Нема исламофобије, не бој се. Пиши колко ти воља, све док поштујеш правила форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука