Marko Vesic Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Да ли неко може да ми објасни шта је то џихад? Како неко може рећи да је ислам мирољубива религија кад је настао из рата и покоља? Или како неко може да тврди како Коран не проповеда рат, а многе странице истог управо о томе говоре. Наравно има места у Корану који проповедају и благост и праведност. Али та места праве велику разлику између муслимана и каурина неверника - с. 9. а.11 НЕверницима Коран прети ратом до истребљења, па се могу и овакве заповести прочитати: Кад будете срели невјернике, вели Коран, а ви их убијајте, тако да над њима начините велики покољ, и јако стежите путила заробљеника. Потом ћете им давати слободу, или ће те их враћати за откуп, када рат престане. Тако радите. Када би Бог хтео, он би сам њима одолео; он би их истребио; но он вам наређује да се бијете, да би вас окушао једне са другима. Што се тиче оних који буду изнемогли на путу Божијем Бог неће дати да њихова дела пропадну. он ће их руководити и исправиће њихова срца. Он ће их увести у рај са којим их је већ познао. - с.47.а.4 - 10 Само се питам кога ће пустити на слободу ако им је речено да чине велики покољ??? bu Рат вам је наређен, а ви сте га омрзли! с.2.а.212 Они који оставе своју домовину и војују на путу Божијем, могу се надати његовом милосрђу, јер је он благ и милосрдан. с.2.а.215. Није ми јасно ако постоји један Бог, и ако је он апсолутни господар свега, и ако смо сви ми његова створења, зашто нас онда он неволи све већ нас тера да се међусобно убијамо? Како то онда он воли само муслимане.... а стварао је и једне и друге. Онда он није добар Бог већ је то Бог зла, ако тако дели људе... Мислите ли ви ући у рај прије него Бог сазна који су, међу вама, они који сусе борили чврсте воље. с.3.а.136. По истеку светијех мјесеца, убијајте идолопоклонике свуда где год их нађете, заробљавајте их, опсађујте их и вребај те их у свакој заседи; али ако се обрате, ако врше молитву, ако дају милостињу, тада их оставите на миру, јер је Бог благ и милосрдан. с.9.а.5 Видим ја ипак Бог врши селекцију и бира ко ће се спасти а ко не. Да не наводимо даље, довољно је да погледамо и ове делове Корана: с.9.а.39; 41,20,13,14; с.8.8.а.40; с.48.а.16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам. Pa sta je kod Hriscana u paklu?mlijeko i med? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам. Pa sta je kod Hriscana u paklu?mlijeko i med? Naravno da ne,ali izgleda da se Alah svojski trudi da ljudi koji odu u pakao što više pate.Toga nema u hrišćanstvu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам. Pa sta je kod Hriscana u paklu?mlijeko i med? Naravno da ne,ali izgleda da se Alah svojski trudi da ljudi koji odu u pakao što više pate.Toga nema u hrišćanstvu.Pa kakav je pakako u Hriscanstvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 I da li pakao uopste postoji u Hriscanstvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 I da li pakao uopste postoji u Hriscanstvu? Видећеш, кад доће време... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 I da li pakao uopste postoji u Hriscanstvu?Svakako da postoji.A,to učenje da pakao neće ni postojati,nije Pravoslavno.Kakav će pakao tačno biti,ne znamo,niti baš želimo da saznamo,ali u svakom slučaju,Bog nam neće obnavljati kožu da bismo se što više mučili.Bog je Ljubav. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 I da li pakao uopste postoji u Hriscanstvu? Видећеш, кад доће време... 0104_cheesy Pa reci mi da znam sta me ceka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Mozda ov 2. poslanica solunjanima 6 Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče; Otk. 6:10 7 A vama koje muče pokoj s nama kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje Lk. 17:30, Otk. 14:13 8 U ognju plamenom, koji će dati osvetu onima koji ne poznaju Boga i ne slušaju jevanđelja Gospoda našeg Isusa Hrista; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Пакао је када не волиш Светлост, а немаш где да се сакријеш од ње. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Пакао је када не волиш Светлост, а немаш где да се сакријеш од ње. Je li pakao mjeto patnje i kazne za nevjernike? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам. Pa sta je kod Hriscana u paklu?mlijeko i med? Naravno da ne,ali izgleda da se Alah svojski trudi da ljudi koji odu u pakao što više pate.Toga nema u hrišćanstvu.Pa kakav je pakako u Hriscanstvu? Marko 9 43 I ako te ruka tvoja sablažnjava, odseci je: bolje ti je bez ruke u život ući, negoli s obe ruke ući u pakao, u oganj večni, 44 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. 45 I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je: bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni, 46 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. 47 Ako te i oko tvoje sablažnjava, iskopaj ga: bolje ti je s jednim okom ući u carstvo Božje, negoli s dva oka da te bace u pakao ognjeni, Rim. 8:13, Gal. 5:24 48 Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. 49 Jer će se svaki ognjem posoliti, i svaka će se žrtva solju posoliti. I gdje je onda razlika kad Allah swt kaze da ce uvijek stavljati nove koze da gore.Pakako je i kod vas oganj Nego kako ne vidjeste NAUCNU CINJENICU u ovom Ajetu koji su naucnici potvrdili? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Разлика је у томе што ви све буквално схватате, па зато и тражите "научно" објашњење како ће то нешто да гори а да не изгори. Пакао је плод властите човекове одлуке, то је одвајање од Бога. Човек је творац пакла а не Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Пакао је када не волиш Светлост, а немаш где да се сакријеш од ње. Je li pakao mjeto patnje i kazne za nevjernike? Јесте. Сами су себе казнили. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука