Jump to content

Манастир Ковиљ

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 1 month later...

Тражио сам пар месеци оно дивно издање Псалама које поје манастирски хор, и хвала Богу, нашао сам на овим недавно завршеним "Богојављенским сретањима" у Вазнесењској цркви, и нешто листам оне препоруке када се који псалам чита и занимљив ми је одабир за ЦД и књигу:

Псалам 144 — Да Господ благослови богоугодна дела људска

Псалам   56 — За људе који пате од главобоље и велике чамотиње (унинија)

Псалам   95 — Да Бог подари слух глувима

Псалам   83 — Да Господ подржи свако добро које постоји у кући, стоку и плодове труда (укућана)

Псалам 137 — Да Бог просветли локалне (градске) старешине и да људи који им упућују молбе наиђу на разумевање

Псалам 150 — Да Господ подари радост и утеху нашој уцвељеној браћи која су у туђини, као и нашој успаваној браћи, која се налазе у још већој туђини. Амин. (препорука преподобног Арсенија Кападокијског)

Псалам 117 — Да Бог умири сурове непријатеље када окруже земљу и почну да прете и да их одврати од њихових рђавих намера

Прилично мудар одабир, морам признати.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Први пут сам на дуже боравио у манастиру Ковиљ половином августа текуће године. Утисци су феноменални. Игуман, владика Порфирије је изузетан лик, не само као духовник, већ и као човек.  Даће Бог да ускоро опет одем, да се духовно окрепим и бар на тренутак побегнем од градске вреве...

Колаж фотографија, које сам направио током боравка.

manastir-kovilj-copy.png

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Монографија манастира Ковиљ

Монографија о манастиру Ковиљ, из XIII  века, је прва свеобухватна књига о нашем најстаријем манастиру у Бачкој епархији.

У књизи је описана историја манастира од настанка до данас, живот братства, настојатељи манастира од најстаријих времена, знаменити манастирски пострижници, стари и нови храм, архитектура и сакрални простор храма, манастирска ризница, келијско здање, параклис Светих Отаца Атонских, капела Свете Петке и манастирски комплекс. Књига је богато илустрована и урађена у квалитетној штампи.

manastir-kovilj.jpg

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...
  On 8. 9. 2014. at 14:43, Жељко рече
Добар је угао фотографисања, ухватио си и улаз и целу просторију.

Tо је предност новијих телефона. Има опција ''панорама'' :) 

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

On 14. 4. 2011. at 7:28, Душко Дугоушко рече
     1. telefon: 021/888-020                      2. telefax: 021/889-699                      3. e-mail: kovilj@eunet.rs                      4. adresa: Manastir Svetih Arhangela 21234 Kovilj, Srbija

мале измене:

телефон/факс: 021/29-88-020; 021/29-89-699

e-mail: mankovilj@open.telekom.rs

адреса: Манастир Светих Архангела, Душка Вицкова 51, 21243 Ковиљ (Срб)

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...