3006 Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Pa sta su onda uradili, moraju traziti novog popa da tu sluzi? Зашто да не... Пише да му је ћеркица имала три ипо месеца када су дошли у Приштину, сада има пет година. Доста је, ако не због свештеника онда због деце. Да осете мало и лепоту детињства. Него, то је врућ кромпир који нико неће. Зорица Бубало, ST.IVANA and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Necemo se ni mi izvuci. Za jedno 5 godina bice 2 "Sirijca" na jednog Srbina. Mi nemamo gde odavde. Mogu samo na kolac da nas nabiju. sHa_sarcasticlol ...do tad cemo i mi da emigriramo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Која је разлика између Србина који прода кућу на Косову и купи стан у Београду и Србина који прода кућу у Ужицу (или Крушевцу, Параћину, Неготину, Шапцу...) и купи стан у Београду? Шта, као, читава провинција има право да се сјати у Београд (у Београду пре 200 година Срба није ни било, ко год је Србин а живи у Београду, или му је предак дошао из неког села, или је био неке друге вере и нације па се посрбио), да остави да му завичај опусти, а Срби са Косова треба... шта? Џуманџи, Плутон, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Ni meni niko nista nije mogao da objasni u moje vreme. Roditelji me nisu tukli. Zato me je tukla posle ulica i to bolje nego bilo ko. I te batine su me promenile. No neke nista ne moze promeniti i pomeriti iz orbite. Sem neko veliko stradanje. 8086.gif Ne znam kako smo dosli do ovoga...Meni je tu decu zao.Mali su,a zive kao u zarobljenistvu.Imam utisak da su svi hteli da kazu-Sta im fali? Pa fali im...zele da prosetaju ,da trce,da ih pustaju niz tobogancic,da imaju drugare...kao svi drugi,koji su rodjeni pod srecnom zvezdom,ali to nije za svakoga,to je samo za neke posebne...Eto,toliko,ne zelim da kazem nesto sto bi bilo koga moglo da uvredi.P.s.Nepravda nije ruzna rec. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 а Срби са Косова треба... шта? Da budu jadni i bedni, kako i prilici glinenim golubovima, koji su ostavljeni sami sebi bez adekvatne zastite na KiM. Svako ko je prodao kucu bio je izdajnik a ko nije prodao bio je osudjen da zivi u strahu iako su iz Beograda vikali, da smo nebeski narod i da branimo prve linije Srbije, svojim kucama i zivotima na KiM. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Svako ko je prodao kucu bio je izdajnik a ko nije prodao bio je osudjen da zivi u strahu iako su iz Beograda vikali, da smo nebeski narod i da branimo prve linije Srbije, svojim kucama i zivotima na KiM. Ајде бре,престани да пениш, ви сте се клели у Слобу,београђани сигурно нису,а како се брани огњиште и прва линија,питај браћу из РС... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Која је разлика између Србина који прода кућу на Косову и купи стан у Београду и Србина који прода кућу у Ужицу (или Крушевцу, Параћину, Неготину, Шапцу...) и купи стан у Београду? Шта, као, читава провинција има право да се сјати у Београд (у Београду пре 200 година Срба није ни било, ко год је Србин а живи у Београду, или му је предак дошао из неког села, или је био неке друге вере и нације па се посрбио), да остави да му завичај опусти, а Срби са Косова треба... шта? Razlika je u tome sto Srbin koji je prodao imanje i kucu siptarima na Kosmetu ili ko danas sto rade u Kursumliji i dole na jugu,svesno prodaju i zemlju svoju i svesno rade na tome da ce siptari za neki period tu biti vecina i da ce onda raditi sta hoce,dakle rade osim za sebe i protiv onih koji to nece da urade ali ce sutra zbog takvih biti okruzeni vecinskim narodom koji ce ih tlaciti,maltretirati,ubijati,otimati. I pritom kao takav nema pravo da sutra prica Kosmet ili neko drugo mesto je Srbija,jer je kako se kaze njiva onog cije su ovce. Pritom Kosovari su prodavali imanja ne bud zasto samo da se presele,nego za ogromne pare i ja i dalje ne verujem da su siptari im davali toliko para za neko mesto u lupam okolini Pristine,da oni mogu da dodju u Beograd naprave kucerinu,kupe garsonjeru,automobile i da lagodno zive. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Moji imaju kucu i stan u Peci. Ne bi mi palo na pamet da se vratim, sta ce mi kuca (demolirana, doduse) ili stan (u kom zivi Albanac sa zenom i kcerkom) ako su sanse da dobijem posao manje nego bilo gde? Za koga i sa kim da zivim, da popijem kafu? Ni srbijanski Srbi nisu bili bogzna koliko prijateljski nastrojeni, ali ovde makar imam sanse da se snadjem jer razumem jezik stanovnistva. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Нисмо ваљда овде на форуму "ми" и "ви"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 U prodavnicu ide sam. Na ulicama se čuje samo albanski jezik, pa on priča na engleskom. Sve se plaća u evrima. Ne bi da ovo zvuči kao cjepidlačenje, ali popa je godinama tamo i zašto priča engleski, zar je albanski težak jezik, ne kapiram? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Ајде бре,престани да пениш, ви сте се клели у Слобу,београђани сигурно нису,а како се брани огњиште и прва линија,питај браћу из РС... Niti penim niti kome brojim spratove i kvadrate, pogotovo ako nisu ukradjeni ili nekim drugim zlom zaradjeni. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Zamisli neko porodicno blago,koje je vekovima u porodici odes i prodas,pa posle mitingujes i govoris da je to porodicno i da je to tvoje i to sve dok trosis pare koje si dobio prodajom njegovom. To je odnos mnogih Srba sa Kosmeta,prema Kosmetu,licemerje. Jos jednom ako je svestenik mislio na takve,svaka cast u potpunosti se slazem. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Pritom Kosovari srbine, kaze se kosovci Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Razlika je u tome sto Srbin koji je prodao imanje i kucu siptarima na Kosmetu ili ko danas sto rade u Kursumliji i dole na jugu,svesno prodaju i zemlju svoju i svesno rade na tome da ce siptari za neki period tu biti vecina i da ce onda raditi sta hoce,dakle rade osim za sebe i protiv onih koji to nece da urade ali ce sutra zbog takvih biti okruzeni vecinskim narodom koji ce ih tlaciti,maltretirati,ubijati,otimati. I pritom kao takav nema pravo da sutra prica Kosmet ili neko drugo mesto je Srbija,jer je kako se kaze njiva onog cije su ovce. Pritom Kosovari su prodavali imanja ne bud zasto samo da se presele,nego za ogromne pare i ja i dalje ne verujem da su siptari im davali toliko para za neko mesto u lupam okolini Pristine,da oni mogu da dodju u Beograd naprave kucerinu,kupe garsonjeru,automobile i da lagodno zive. Ne znam zašto je napraviti "kućerinu" koju koristite kao pogrdan izraz, ili kupiti neku pokretnu imovinu, i uopšte lagodno živjeti nešto loše?Ako vi mislite da se ljudska težnja ka ovozemljskom lagodnom življenju može osporiti ili ponižavati prodajom neke tamo đedovine i očevine, u nekoj tamo zamišljenoj svetoj zemlji i slične iracionalnosti onda zaista ne poznajte ili ignorišete ljudske ovozemaljske potrebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 7, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2015 Zamisli neko porodicno blago,koje je vekovima u porodici odes i prodas,pa posle mitingujes i govoris da je to porodicno i da je to tvoje i to sve dok trosis pare koje si dobio prodajom njegovom. To je odnos mnogih Srba sa Kosmeta,prema Kosmetu,licemerje. Jos jednom ako je svestenik mislio na takve,svaka cast u potpunosti se slazem. Vezanje za porodična blaga i đedovinu su primitivne odlike ljudske prirode.Ti misliš da će odnos Sirijiaca i ostalih bliskoistočnih naroda, sa čijim hordama izbjeglica se suočavamo i koje odlaze u zemje zapadne evrope, da nađu život dostojan čovjeka, da se izmjeni nakon što se situacija stiša...Ako on izgradi život i zaradi dobro u njemačkoj, švedskoj da li će njegov odnos prema otađbini iz koje je otišao biti licemjeran?Neće. Po svemu sudeći naša vezanost za nacionalne interese je veća od vezanja za prosperitet, obrazovanost i sve ostalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука