Jump to content

Грчки језик на ПБФ-у?

Оцени ову тему

Препоручена порука

занима ме јел грчки језик на ПБФ-у старогрчки/новозаветни (или како већ) или је модерни грчки језик, па ако неко зна, захваљујем пуно, поздрав

И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим.

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2015. at 18:18, Svetlana Pecin-Saraguda рече

океј, хвала пуно, то ме је интересовало..

И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  On 23. 6. 2018. at 11:16, ГрешниСлуга рече

Има ли неко ко је положио Грчки 1 ? Да ми каже како најбоље да га научим. ?

Expand  

Не знам какав вам је сада формат испита и шта спремате. Када сам ја био испит је био из 4 семестра. Прво се добро научи читање и граматика и примери анализе са часова. Онда се узме граматика од Мусић-Мајнарић, речник Поповића и текстови које радите и онда се граматички анализира реч по реч, а затим уради превод стиха, и онда следећи стих из почетка. Можеш да нађеш на интернету и сајтове који у томе могу да ти помогну (речници, НЗ текстови и слично али је све на енглеском).

Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста.

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 12:24, Vladan ::: рече

Не знам какав вам је сада формат испита и шта спремате. Када сам ја био испит је био из 4 семестра. Прво се добро научи читање и граматика и примери анализе са часова. Онда се узме граматика од Мусић-Мајнарић, речник Поповића и текстови које радите и онда се граматички анализира реч по реч, а затим уради превод стиха, и онда следећи стих из почетка. Можеш да нађеш на интернету и сајтове који у томе могу да ти помогну (речници, НЗ текстови и слично али је све на енглеском).

Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста.

Expand  

У принципу није се много променило, него није ми јасно мењање глагола и именица. Верујем да би се то научило треба листови и листови исписивања. :)

У сваком случају, хвала лепо на одговору. :) 

Подели на овим сајтовима

Expand  

Заборавио си колега да поменеш и 27. глава из НЗ које је требало спремити за испит:D.  За учење и полагање  испита препоручио бих одличан програм да то је BibleWorks .

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Expand  

Αν έχει την έμπνευση, πρέπει να πάει σε ένα ποτό ή κάτι τέτοιο... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 18:30, ГрешниСлуга рече

него није ми јасно мењање глагола и именица

Expand  

па теби онда ништа није јасно ;) , не замери :) 

On 23. 6. 2018. at 18:30, ГрешниСлуга рече

Верујем да би се то научило треба листови и листови исписивања. :)

Expand  

баш тако :) само напред :dobro:

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 19:11, ronin рече

Заборавио си колега да поменеш и 27. глава из НЗ које је требало спремити за испит:D

Expand  

то је било некада давно они сада имају ваљда 10-ак глава или мање, недовољно што се мене тиче

On 23. 6. 2018. at 19:11, ronin рече

За учење и полагање  испита препоручио бих одличан програм да то је BibleWorks .

Expand  

да само што се он плаћа а на мрежи су бесплатни али мора да зна и енглески за 10 тако да... нека нађе где се боље уклапа

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 19:13, obi-wan рече

Αν έχει την έμπνευση, πρέπει να πάει σε ένα ποτό ή κάτι τέτοιο... :smeh1:

Expand  

шта ме бре Оби цимаш да чачкам гугл транслејт :)) 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 20:23, Vladan ::: рече

шта ме бре Оби цимаш да чачкам гугл транслејт :)) 

Expand  

Pa kad mogu ja, sta tebi tesko... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 20:15, dadodj рече

Da li neko daje casove Grckog u Novom Sadu?

Expand  

Nisam iz Novog Sada, ali veliki je grad, mora da ima dosta njih, samo pogledaj neke lokalne oglase...

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2018. at 20:15, dadodj рече

Da li neko daje casove Grckog u Novom Sadu?

Expand  

Стави такав оглас на огласну таблу на ПБФ ако има, а можеш и на филозофском јер и тамо (неки) уче старогрчки.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...