посна плазма Написано Август 25, 2015 Пријави Подели Написано Август 25, 2015 занима ме јел грчки језик на ПБФ-у старогрчки/новозаветни (или како већ) или је модерни грчки језик, па ако неко зна, захваљујем пуно, поздрав И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Svetlana Pecin-Saraguda Написано Август 25, 2015 Пријави Подели Написано Август 25, 2015 Новозаветни. Мала помоћ студентима за испит Грчки језик Новог Завета https://www.pouke.org/forum/topic/37603-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B3%D1%80%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%98%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/ dadodj је реаговао/ла на ово 1 http://healingsounds.yolasite.com/<p>http://beautifulworld.freeforums.org/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Август 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2015 On 25. 8. 2015. at 18:18, Svetlana Pecin-Saraguda рече Новозаветни. Мала помоћ студентима за испит Грчки језик Новог Завета https://www.pouke.org/forum/topic/37603-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B3%D1%80%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%98%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE/ океј, хвала пуно, то ме је интересовало.. Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 Има ли неко ко је положио Грчки 1 ? Да ми каже како најбоље да га научим. ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 11:16, ГрешниСлуга рече Има ли неко ко је положио Грчки 1 ? Да ми каже како најбоље да га научим. ? Expand Не знам какав вам је сада формат испита и шта спремате. Када сам ја био испит је био из 4 семестра. Прво се добро научи читање и граматика и примери анализе са часова. Онда се узме граматика од Мусић-Мајнарић, речник Поповића и текстови које радите и онда се граматички анализира реч по реч, а затим уради превод стиха, и онда следећи стих из почетка. Можеш да нађеш на интернету и сајтове који у томе могу да ти помогну (речници, НЗ текстови и слично али је све на енглеском). Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста. ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 12:24, Vladan ::: рече Не знам какав вам је сада формат испита и шта спремате. Када сам ја био испит је био из 4 семестра. Прво се добро научи читање и граматика и примери анализе са часова. Онда се узме граматика од Мусић-Мајнарић, речник Поповића и текстови које радите и онда се граматички анализира реч по реч, а затим уради превод стиха, и онда следећи стих из почетка. Можеш да нађеш на интернету и сајтове који у томе могу да ти помогну (речници, НЗ текстови и слично али је све на енглеском). Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста. Expand У принципу није се много променило, него није ми јасно мењање глагола и именица. Верујем да би се то научило треба листови и листови исписивања. У сваком случају, хвала лепо на одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 12:24, Vladan ::: рече Не знам какав вам је сада формат испита и шта спремате. Када сам ја био испит је био из 4 семестра. Прво се добро научи читање и граматика и примери анализе са часова. Онда се узме граматика од Мусић-Мајнарић, речник Поповића и текстови које радите и онда се граматички анализира реч по реч, а затим уради превод стиха, и онда следећи стих из почетка. Можеш да нађеш на интернету и сајтове који у томе могу да ти помогну (речници, НЗ текстови и слично али је све на енглеском). Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста. Expand Заборавио си колега да поменеш и 27. глава из НЗ које је требало спремити за испит. За учење и полагање испита препоручио бих одличан програм да то је BibleWorks . ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 12:24, Vladan ::: рече Ако имаш инспирацију можеш након превода да примениш ерминевтичке методе, урадиш егзегезу и на крају и теологију тог текста. Expand Αν έχει την έμπνευση, πρέπει να πάει σε ένα ποτό ή κάτι τέτοιο... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dadodj Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 Da li neko daje casove Grckog u Novom Sadu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 18:30, ГрешниСлуга рече него није ми јасно мењање глагола и именица Expand па теби онда ништа није јасно , не замери On 23. 6. 2018. at 18:30, ГрешниСлуга рече Верујем да би се то научило треба листови и листови исписивања. Expand баш тако само напред ГрешниСлуга and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 19:11, ronin рече Заборавио си колега да поменеш и 27. глава из НЗ које је требало спремити за испит Expand то је било некада давно они сада имају ваљда 10-ак глава или мање, недовољно што се мене тиче On 23. 6. 2018. at 19:11, ronin рече За учење и полагање испита препоручио бих одличан програм да то је BibleWorks . Expand да само што се он плаћа а на мрежи су бесплатни али мора да зна и енглески за 10 тако да... нека нађе где се боље уклапа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 19:13, obi-wan рече Αν έχει την έμπνευση, πρέπει να πάει σε ένα ποτό ή κάτι τέτοιο... Expand шта ме бре Оби цимаш да чачкам гугл транслејт obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 20:23, Vladan ::: рече шта ме бре Оби цимаш да чачкам гугл транслејт Expand Pa kad mogu ja, sta tebi tesko... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 20:15, dadodj рече Da li neko daje casove Grckog u Novom Sadu? Expand Nisam iz Novog Sada, ali veliki je grad, mora da ima dosta njih, samo pogledaj neke lokalne oglase... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 On 23. 6. 2018. at 20:15, dadodj рече Da li neko daje casove Grckog u Novom Sadu? Expand Стави такав оглас на огласну таблу на ПБФ ако има, а можеш и на филозофском јер и тамо (неки) уче старогрчки. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука